Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Toppoppgjør på Halden stadion – Kvik HALDEN vs. Notodden!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 26. Mai 2016

Martin Hoel Andersen i duell mot Notodden på Halden stadion 2015, en kamp som endte 3-0 til haldenserne.

Lørdag tar Kvik Halden imot tabellnabo Notodden på Halden stadion. Notodden står uten tap så langt og ligger likt med Arendal på toppen av tabellen. Haldenserne har noen mannskapsutfordringer og står ovenfor en tøff oppgave mot den hardtsatsende klubben fra Telemark.


Skal tilbake til toppfotballen

Notodden FK er stiftet så sent som i 1999 og er en samarbeidsprosjekt mellom klubbene Snøgg og Heddal. Klubben kom seg raskt opp i 1. divisjon med god hjelp av den lokale investoren og bedriftseieren Kjetil Holta. I 2007 spilte klubben for første gang i 1. divisjon og gjorde det godt. Med nytt anlegg bygd for toppfotball under bygging og stadig bedre resultater var det lovende tider på Notodden, men i 2009 gikk klubben på en smell både sportslig og økonomisk og rykket ned til 2. divisjon igjen.

Med unntak av sesongen 2012, hvor laget var en snarvisitt innom 1. divisjon igjen, har de spilt i 2. divisjon. De siste 3 sesongene har de plassert seg mellom 3. og 5. plass, noe som må sies å være en enorm underprestasjon med tanke på fasiliteter, økonomiske forutsetninger og spillermateriell. Både a-lagsbudsjett og arena tilsier at Notodden burde vært blant de bedre klubbene i 1. divisjon. Hvis Notodden holder fast ved den satsingen de nå bedriver, er det uunngåelig at de over tid tar steget tilbake i toppfotballen og etablere seg der.

Sesongen 2016 kan fort bli året de tar det steget, laget er ytterligere forsterket fra i fjor og inkludert spillerne som var der også i 2015 inneholder stallen et par kjente navn som Kamal Saliti og Magne Hoseth, men også flere spillere med erfaring fra eliteserien og 1. divisjon som f.eks. Jim Johansen, Henrik Gustavsen og Martin Brekke. Spillere som Lars Lien, Borgar Velta og Tor Mattis Kåven er fortsatt med, de har vært en årrekke i klubben og har vært med på både opprykk og nedrykk flere ganger.

Årets sesong har startet med 5 seire og 2 uavgjort, hvor den ene poengdelingen var mot Arendal som de ligger på toppen av tabellen med. 17 poeng på 7 kamper er betydelig bedre start enn Notodden hadde i fjor, da stod de med skuffende 7 poeng etter 7 spilte kamper, blant annet etter å ha tapt klart borte mot Kvik Halden. Notodden var bedre mot slutten av sesongen og de siste 8 kampene ga 5 seire og 3 uavgjort, noe som vil si at Notodden ikke har tapt i 2. divisjon på sine siste 15 kamper.


Store utfordringer i forsvar

Kvik Halden har i likhet med Notodden hatt en godkjent start på sesongen, med 14 poeng på 7 kamper og kun 1 tap er Kvik Halden i rute til å gjenskape den sterke 2015-sesongen. Med seier lørdag er laget foran skjema, og kan melde seg på helt i toppen av tabellen. Dessverre har laget fått noen store utfordringer i forhold til karantener og skader og det blir virkelig interessant å se hvordan Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen setter sammen lag og formasjon denne helgen.

Erjon Shkodrani jobber fortsatt iherdig med å komme seg tilbake fra sitt nakkebrudd, Ardijon Berbatovci har fjernet gipsen, men er fortsatt noen uker unna å spille fotballkamp, Dardan Mehmeti gifter seg på lørdag, Jakob Madsen Lund og Jiress Suka Suka har karantene. I tillegg fikk Ole Strømsborg problemer med lysken mot Fløy, Martin Hoel Andersen haltet av treningen onsdag med en smell i kneet og Deniz Kaili har stort sett trent alternativt de siste ukene på grunn av en belastningskade i lysken. I verste fall er hele 8 spillere av totalt 20 i a-stallen utilgjengelige til lørdagens kamp, noe som mildt sagt er utfordrende.

Det mest spesielle med situasjonen er at det er den lagdelen til Kvik Halden som er aller best besatt, som har det største frafallet. De fleste ville nok før sesongen heller tenkt at utfordringen med Kvik Halden sitt forsvar blir å velge hvem som skal spille og hvem som må settes på benken, og ingen hadde vel trodd at utfordringen skulle bli å ha nok forsvarsspillere til å stille til kamp. Der står vi faktisk nå, i beste fall kan Ole Strømsborg være klar til kamp, og da har man 4 forsvarsspillere klare til kamp, skulle derimot Strømsborg måtte kaste inn håndkledet så vil det måtte rokkeres kraftig.

Kvik Halden på Halden stadion skal uansett være en vanskelig oppgave, her har laget kun tapt 1 gang på de siste 18 seriekampene, 16 har endt med seier. Gressteppet er fortsatt en trist skue, og neppe noe Notodden sine kunstgressbortskjemte spillere ser frem til å prøve. Sist Notodden var på Halden stadion vant haldenserne kontrollert 3-0, og Notodden dro hjem fra Halden uten å ha produsert en eneste målsjanse.

Notodden har som nevnt en god rekke med kamper i 2. divisjon, men Kvik Halden har også en artig statistikk å ta med seg til kamp. Kvik Halden har vunnet sine 7 siste kamper i 2. divisjon hvor laget har fullført kampen med 11 spillere… Så vi får håpe haldenserne er ferdig med utvisninger for i år.


Velkommen på kamp

Kampen mot Notodden går på lørdag med kampstart 16:00. Det er foreløpig meldt fint vær for å spille fotball, og ikke minst for å se fotball. Mot Moss forrige hjemmekamp var det omkring 900 mennesker på kamp, inkludert de aktive spillerne og trenerne i Kvik Halden som kommer gratis inn. Kampen var ikke altfor velspilt, men spennende var det absolutt. Vi håper så mange som mulig møter opp også denne helgen og støtter Kvik HALDEN til nye poeng i 2. divisjon.


Inngang voksen: 100,-

Inngang barn/honnør: 50,-

Inngang barn 0-6 år: Gratis

Inngang aktive spillere i Kvik Halden: Gratis


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline