Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Hvordan ligger vi an?

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 25. Mai 2016

Kvik Halden sitt a-lag er 7 kamper ut i den knalltøffe 2016-sesongen. En historisk tøff avdeling sportslig, med en historisk høy terskel for å bli værende i divisjonen. Hvordan har denne sesongstarten vært sammenlignet med rekordsesongen 2015?


Poengmessig likt

Etter 7 kamper i 2015 stod Kvik Halden med 14 poeng, nøyaktig det samme som i år. Eneste statistiske forskjell fra fjoråret er at Kvik Halden er noe mer underholdende å følge for de som er glad i scoringer, 20 mål hadde det blitt scoret i Kvik Halden sine 7 første kamper i 2015, mot 26 mål på tilsvarende antall kamper denne sesongen.

En av forskjellene fra fjorårssesongen er at Kvik Halden i 2016 har hatt flere spillere på banen så langt, det skyldes for det første at flere spillere konkurrerer om plassene enn i fjor, men også selvfølgelig at det har vært mye flere karantener og skader enn det var i 2015. Det har gitt en del unge lovende lokalgutter sjansen, både Granit Merovci og ikke minst Deniz Kaili har fått mange minutter på banen for a-laget i våres.

En annen stor forskjell så langt er utviklingen til Kvik Halden sitt rekruttlag i 4. divisjon. Etter 8 spilte kamper i 2015 hadde rekruttlaget kun 7 poeng, mens i år er laget allerede oppe i 13 poeng og har heng på teten. Et klart tegn på at våre unge stadig utvikler seg og at bredden i a-stallen er bedre enn på mange år. Også i 4. divisjon er det en knallhard kamp om å overleve, ingen rykker opp, men kun de 4 beste får bli i divisjonen.


Tøffere motstand

I 2015 ble det sagt at Kvik Halden sin avdeling var en knalltøff avdeling sportslig med flere sterke lag med store ambisjoner. Raufoss, Moss, Fram Larvik, Notodden og Alta var alle mer en kapable til å kjempe helt i toppen, men til slutt viste det seg at Raufoss var noen hakk bedre enn resten og rykket fortjent opp til OBOS-ligaen med god margin.

I 2016 har nivået gått opp ytterligere et hakk med enda flere opprykkskandidater, i tillegg til at avdelingen nesten er blottet for svake lag. Til og med alle de tre nyopprykkede lagene er tradisjonsrike klubber med nylig historikk fra landets nest øverste nivå, og man kan allerede etter 7 kamper se at avdelingen har tendenser til å bli en meget jevn affære.

Etter 7 serierunder i 2015 hadde Raufoss tidlig vist at de mente alvor, da stod de med 7 strake seire og kruttsterke 24-3 i målforskjell, mens i år er det foreløpig ingen lag som har rykket fra.

I helgen befestet Notodden og Arendal sin posisjon på toppen etter hjemmeseire mot Pors og Asker, opprykksfavorittene står med 17 poeng så langt. En annen toppkandidat, Fram Larvik, gikk på et overraskende tap hjemme mot Odd 2 og ble passert av Kvik Halden. Før denne runden lå 3 antatte topplag langt ned på tabellen, men det bedret seg noe for alle i løpet av helgen. Vindbjart og Bærum tok sterke seire mot lag foran dem på tabellen, mens Moss vant det viktige bunnoppgjøret mot Ørn-Horten klart. Dermed kom alle de tre lagene seg tett oppunder nedrykksstreken og det er nå en rekke lag rett over og under den viktige 7. plassen. Fløy og Ørn-Horten ser allerede nå fortapt ut i bunnen av tabellen og har en formidabel oppgave foran seg hvis de skal spille 2. divisjon i 2017.


Viktige kamper på gang

I 2015 tok 2. divisjon en tidlig ferie allerede etter 10 serierunder, da stod Kvik Halden med 18 poeng etter å ha avsluttet en hektisk vårsesong med tap mot Moss på Melløs, seier over Nybergsund på Halden stadion og uavgjort borte mot Gjøvik-Lyn, kun 3 dager etter den historiske 4. runde kampen i NM borte mot Molde. Et slitent Kvik Halden hadde knapt rullert på laget gjennom hele våren og hadde spilt mange utmattende kamper for både kropp og sinn i NM mot FFK, Strømsgodset og nevnte Molde innimellom de vanlige seriekampene.

Dermed stanset Kvik Halden på 18 poeng til ferien og hadde plassert seg i toppen, men med langt opp til Raufoss som hadde en overbevisende ledelse.

Skal Kvik Halden følge opp poengskjemaet fra fjoråret må man altså ta minimum 4 poeng på de neste 3 kampene, det er ingen umulighet, men gode motstandere må slås skal man klare det. De to neste helgene gir store utfordringer i de to serielederne Notodden og Arendal. Vanskelige oppgjør uansett, men definitivt enda verre akkurat nå ettersom Kvik Halden har en rekke skader og karantener å forholde seg til. Etter de to toppoppgjørene venter en spesiell kamp hjemme mot FK Tønsberg den 12. juni. Det er «Kvik Halden Dagen» hvor hele klubben skal vises frem, gratis inngang for alle og i tillegg feirer klubben 110 års jubileum!


Lang kamp

Med en kvalitetsmessig jevn serie hvor alle tilsynelatende kan slå alle, og en nervepirrende høyt plassert nedrykksstrek kan sesongen bli en fight langt utover høsten for veldig mange lag. Arendal og Notodden er et hestehode foran i øyeblikket, men like bak følger flere lag som er kapable til å ta opp kampen i toppen. Under streken finner man også flere klubber med potensialet til å vinne de aller fleste kamper og hvis andrelagene til Strømsgodset og Odd bestemmer seg for at overlevelse i 2. divisjon er en prioritet i år, da kan de nesten vinne de kampene de trenger å vinne.

Selv om man kan peke ut enkelte tendenser i avdelingen så er definitivt ingenting avgjort, her må alle kjempe for hvert eneste poeng og i ytterste konsekvens kan enkelte lag både ha opprykk og nedrykk i potten med få kamper igjen å spille når vi nærmer oss oktober. En morsom og spennende sesong er godt i gang, men vi har mye i vente de neste 19 serierundene!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline