Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Årets koko-kamp gjennomført av Kvik Halden FK

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Mai 2016

Takk til Benedicte Sæter for bildet!


Minnene gikk tilbake til Oppsal – Kvik Halden i 1. runde av NM i fjor, da bølget kampen frem og tilbake og endte til slutt 5-5 og haldenserne sikret avansement på straffespark. Det ble kokos-kampen i 2015, nå har vi antageligvis gjennomført kokoskampen i 2016.


Perlescoring

Fløy har hatt en blytung start på sesongen og lå helt sist på tabellen med 6 strake tap, i tillegg hadde de kun scoret 3 mål totalt og hadde gått av banen hele 5 av 7 ganger i 2016 uten å score. Mot et normalt sett pottetett Kvik Halden burde det ligge an til en grei borteseier for haldenserne.

På en strøken kunstgressbane tok Kvik Halden umiddelbart tak i kampen og rundspilte Fløy fra start, etter 7 minutter scorer Martin Hoel Andersen et fantastisk mål. Et glimrende angrep med flott kombinasjoner ender med at Hoel Andersen hamrer ballen i lengste kryss på volley! Rett etterpå har Øystein Næsheim en stor sjanse etter nok et flott angrep på høyresiden, men avslutningen sklir av foten. Kvik Halden har total kontroll på kampen, men etter 10 spilte minutter endrer kampbildet seg drastisk. Fløy begynner å få til sitt innsatsfylte og energiske press og ødelegger spillet til Kvik Halden, flere ganger er de farlig inne boksen før det etter 15 minutter ender i en fortjent utligning for hjemmelaget.

Etter dette roer Fløy seg ned igjen og legger seg lavere i banen, da tar Kvik Halden tak igjen og får nesten umiddelbart tilbake ledelsen når Dardan Mehmeti ruver i feltet og header inn et godt slått frispark av Øystein Næsheim. Fløy går dermed i gang med sitt høye press igjen og stresser Kvik Halden. Etter en drøy halvtime selger bortelaget bort halve forsvaret på en overgang for Fløy, høyrekanten til hjemmelaget kommer til en avslutning som Joacim Heier redder, men returen tråkler Fløy i mål. Etter dette legger nok en gang Fløy seg lavere i banen og overlater spillet til Kvik Halden, og igjen kommer bortelaget til noen enorme muligheter, blant annet var Øystein Næsheim reddende engel for hjemmelaget når han blokkerte en sikker scoring for Kvik Halden. Skuddet til Sabri Khattab var på vei mot nettmaskene, men lagkompisen på topp kom seg ikke unna.


Kvik Halden måtte jage

I første omgang var det haldenserne som hadde gått i ledelsen to ganger, i 2. omgang var rollene snudd. Kvik Halden var det dominerende laget i starten av omgangen og hadde blant annet et skudd i stanga av Øystein Næsheim etter et lekkert raid på venstresiden. I denne perioden skapte bortelaget flere gode muligheter og en scoring lå definitivt i lufta, det symptomatiske var at det var hjemmelaget som klarte å få ballen i mål først denne omgangen. Et frispark på bakre stolpe blir headet i mål etter en feilberegning av Heier. På ingen måte fortjent, men veldig typisk når Kvik Halden hadde brent mengder med gode sjanser.

Da var det Kvik Halden sin tur til å jage utligning, og det tok ikke lang før den var et faktum. Kun 6 minutter etter at Fløy tok ledelsen var Kvik Halden igjen ajour. Martin Hoel Andersen er nok en gang sistemann på ballen etter et nytt flott angrep. Dessverre tok det enda kortere tid før Fløy var i ledelsen igjen, 3 minutter etter Kvik Halden sin utligning pumper Fløy igjen ballen inn i feltet på en dødball, igjen er det kaos i feltet til haldenserne og Fløy har maks uttelling når returen blir satt via en Kvikefot og i mål. Fløy scoret mål omtrent hver gang de var på besøk i Kvik Halden sin 16 meter og man fikk en vond følelse av at i dag kommer det bare ikke til å gå.

Kvik Halden mannet seg opp igjen og startet oppgaven med å hente opp Fløy sin ledelsen, og nok en gang tar det ikke lang tid før den er et faktum. Kun to minutter etter at Fløy har tatt ledelsen er har Kvik Halden utlignet når Almir Taletovic krangler inn en corner etter en del klabb og babb i feltet. Dagens minst vakre av bortelaget, men som Fløy kan skrive under på, mål er mål.

Etter dette roet kampen seg en del, hjemmelaget var tydelig slitne og klarte ikke opprettholde det sterke presset de tidvis hadde utøvd til nå i kampen. Dermed ble det mye balltrilling for Kvik Halden mot et kompakt hjemmelag som la seg dypt i banen. Både Fløy og Kvik Halden hadde i denne perioden gode muligheter til å score, men denne gangen så det ut til at kampen var tom for scoringer. Det var derimot ikke Sabri Khattab og Almir Taletovic enig i! Et innkast fra Josef Myhren Bouchleh blir elegant håndtert av Khattab som sender et volleyinnlegg til Taletovic som header knallhardt forbi keeper. Nok en utsøkt scoring av Kvik Halden og med kun 3 minutter igjen på stadionklokka regnet de fleste med at nå var det gjort.

Utrolig nok var ikke dramatikken over nå heller, Fløy kom til et nytt angrep og på nesten identisk måte som Kvik Halden tok ledelsen skapte Fløy en gedigen mulighet på overtid, men der headingen til Taltovic endte i mål klarte heldigvis ikke Fløy å gjøre det samme. Headingen ble reddet og Mehmeti klarte med nød og neppe å rydde unna returen. Fløy kastet alt i angrep på slutten og på et siste desperat forsøk ble også keeper med opp i angrep på et frispark, frisparket klarert Kvik Halden og Martin Hoel Andersen fikk muligheten til å sette fart mot Fløy sitt mål med kun en forsvarsspiller i veien for målet. Hoel Andersen var nok sliten når han verken så en helt ledig Deniz Kaili komme løpende eller klarte å unngå å treffe den ene forsvarsspilleren som sto i veien for målet. Skuddet ble blokkert og det var også det siste som skjedde denne innholdsrike ettermiddagen på Fløy Kunstgress Colorlinebanen.


Seier som kostet

En vanvittig kamp var over, og Kvik Halden kunne heldigvis ta med seg 3 poeng hjem fra Sørlandet. Alle fra Halden var klar over det potensielle bananskallet det var å spille mot et lag som hadde tapt alle sine kamper så langt, men klarte nesten å snuble i det allikevel. På den negative siden ble seieren dyrkjøpt ettersom både Jiress Suka Suka og Jakob Madsen Lund pådro seg gule kort og må dermed stå over toppoppgjøret mot Notodden neste helg.

Uansett kampforløp og prestasjon så er deles det aldri ut mer enn 3 poeng i en fotballkamp, det klarte Kvik Halden å få med seg og står dermed på 14 poeng totalt etter 7 spilte kamper. Dermed er laget 3 nye poeng nærmere sesongen minimumsmål om å beholde plassen i divisjonen. 40 poeng vil nok sikre plassen med relativt god margin, og Kvik Halden må derfor jobbe videre i sesongens siste 19 kamper for å plukke ytterligere 26 poeng.

Årets kokokamp er gjennomført og selv om det er betydelig mindre underholdende så håper vi Kvik Halden er tilbake til sitt vante jeg i neste kamp mot Notodden…


Kampfakta


Fløy – Kvik Halden 4-5 (2-2)

Fløy Kunstgress Colorlinebanen


Joacim Heier

Josef Myhren Bouchleh

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Ole Strømsborg (Jørgen Andersen)

Martin Hoel Andersen

Jiress Suka Suka

Jonathan Storvik Dixon

Almir Taletovic

Sabri Khattab

Øystein Næsheim (Deniz Kaili)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline