Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Årets lengste tur for alaget

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 21. Mai 2016

Søndag morgen setter Kvik Halden seg på bussen og reiser i retning Sørlandet, nærmere bestemt Flekkerøy. Der møter de et desperat Fløy-lag som har planer om å ta årets første poeng.


Fryktelig start

Fløy har hatt en marerittstart på sesongen, 6 seriekamper og 1 cupkamp har gitt 7 strake tap og trenerbytte. Ut gikk Tommy Taylor, mens inn har en gammel Tippeligakjenning kommet. Mattias Andersson med spillerfortid i Strømsgodset, Odd og Fredrikstad er mannen som nå har ansvaret med å skape et aldri så lite fotballmirakel i sør.

Med overgangen til nytt seriesystem er kravet for fornyet 2. divisjonskontrakt minimum 7. plass, statistisk trenger man opp mot 40 poeng for å sikre den plassen, det vil si at Fløy må gå fra å tape 6 kamper på rad, til å vinne 12-13 av de siste 20. En formidabel utfordring som helst bør starte med 3 poeng mot Kvik Halden på søndag.

Fløy har de siste årene vært et berg og dalbanelag hva gjelder poengsanking. I 2012 kom laget på 2 plass, men ting snur fort i fotball, noe en av motstanderne til Fløy i 2012 er et godt bevis på. Fløy spilte nemlig i samme avdeling som Jerv i 2012, det året rykket Jerv ned til 3. divisjon og i 2015 spilte de kvalifisering til Tippeligaen...

I 2013 gikk det fra opprykkskamp til nedrykkskamp for Fløy, og til slutt rykket også Fløy ned, men ble reddet av at Tromsø 2 ble degradert ettersom Tromsø rykket ned fra Tippeligaen. I 2014 var Fløy noe bedre igjen og tok en godkjent 6. plass, før man i 2015 igjen kjempet mot nedrykk til 3. divisjon. Fløy overlevde, men nå er de igjen godt planta med begge beina i nedrykksgjørma.


Karantener igjen

Mot Moss forrige helg var det Dardan Mehmeti og Jonathan Dixon som ikke fikk lov til å delta, denne gangen er det Mathias Engebretsen som må stå over. 2 gule og dermed en tidlig dusj på Engebretsen mot Moss ga han 1 kamps karantene og en frisøndag denne helgen. Ardi Berbatovci er i gang med lett trening etter sitt benbrudd, men må nok vente til juni før han kan prøve seg på fotballbanen.

Kvik Halden har nå to uavgjort på rad og er veldig motivert for å ta en seier igjen. Både kampen mot Fram og mot Moss har vært kamper haldenserne har følt de kunne og burde fått mer ut av, men marginer jevner seg ofte ut og forhåpentligvis får Kvik Halden betalt den andre veien utover en lang sesong.

I dag, lørdag, har både Arendal og Notodden befestet sin posisjon på toppen av tabellen, med solide hjemmeseire mot henholdsvis Pors og Asker. Så langt ser det dermed ut som budsjett er lik poeng, og Kvik Halden trenger en seier mot Fløy for å være med de pengesterke klubbene i toppen. Fram Larvik gikk på et overraskende tap hjemme mot Odd 2 og kan bli passert av haldenserne på søndag.

Mot Moss spilte Kvik Halden i en slags 4-2-3-1 formasjon med mye offensive fibre samtidig i Almir Taletovic, Martin Hoel Andersen, Sabri Khattab og Øystein Næsheim alle på banen fra start. Mot Fløy på kunstgress kan det tenkes at Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen tenker litt annerledes ettersom spillet forandrer seg når man bytter underlag. I tillegg er trenerteamet nødt til å gjøre en endring ettersom Mathias Engebretsen går ut. Hvem som tar oppstilling fra start på Flekkerøy Kunstgress Colorlinebanen er ikke kjent enda, men med mye rulleringer og formasjonsendringer så langt i 2016 skal man ikke se bort fra en ny vri også denne gangen.

Kampstart på søndag er 1500, vi ønsker laget lykke til!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline