Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Skuffende resultat for Kvik Halden hjemme mot Moss

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Mai 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bildet! Her sette Øystein Næsheim ballen i tverrligger, en av mange gode muligheter for Kvik Halden.


Kvik Halden hadde en flott hjemmestatistikk å forsvare, og klarte delvis det, men måtte se at Moss fikk med seg et poeng på sitt eneste skudd på mål.


Lokalbasert

Kvik Halden hadde både Dardan Mehmeti og Jonathan Dixon utestengt med karantene i kampen mot Moss, i tillegg er Ardi Berbatovci skadet. Da er det rom for et par lovende juniorer på benken, noe som gjorde at Kvik Halden kom til kamp med hele 13 haldensere i troppen. Det går an å lage fotballag med spillere fra egen by!

Selve kampen kom dog haldenserne særdeles dårlig i gang med, allerede etter 4 minutter fikk Moss frispark i god posisjon, omtrent 20 meter fra målet til Kvik Halden. Mossespiss Bajram Ajeti fikk godt treff og med litt hjelp fra muren klistret ballen seg helt opp i vinkelen. Dette skulle vise seg å bli Moss sitt eneste skudd på mål gjennom samfulle 90 minutter.

Moss kom til Halden med en klar plan om å ligge meget dypt i banen og satse på kontringer. Om det er på grunn av en stor respekt for Kvik Halden sitt offensive spill, eller om det er på grunn av en Halden stadion som på ingen måte innbyr til finspill vet bare Moss. Med en tidlig ledelse var kampplanen perfekt og de kunne senke seg ned i banen og gjøre det vanskelig for haldenserne.

Kvik Halden tok utover i omgangen mer og mer over oppgjøret og skapte en rekke gode sjanser. Øystein Næsheim headet i tverrligger fra kort hold, Ole Strømsborg fikk en gyllen mulighet på en retur etter en corner og Jiress Suka Suka traff bare keeper når han fikk heade fritt fra kloss hold etter et hjørnespark. To minutter før pause kom den fortjente utligningen når Kvik Halden spiller seg flott gjennom på høyresiden, inne foran mål får Sabri Khattab ballen servert på sølvfat og gjør ingen feil, 1-1 og Kvik Halden kan ta med seg en gog følelse inn i garderoben.


Nok en utvisning

2. omgang lignet mye på den første, med et Mosselag som passet godt på klokkesvingen, men med et Kvik Halden som trillet ball uten å finne de nødvendige åpningene for å skape sjanser. Etter snaue 70 minutter skjedde det nok en gang for haldenserne når dagens kaptein Mathias Engebretsen får sitt andre gule kort og blir sendt i dusjen på en meget streng dommeravgjørelse. Dette er utrolig nok Kvik Halden sitt 4. røde kort på lagets 5 siste a-kamper. En statistikk som må være i nærheten av rekordbøkene. 2 av utvisningene har vært på felling som bakerste mann, 1 på munnbruk og kortet i dag på to taklinger. Kvik Halden vinner neppe Fair-Play prisen 2016, selv om laget på ingen måte fremstår som stygtspillende.

Etter dette legger Kvik Halden seg naturlig nok lavere i banen og lar bortelaget føre spillet. På tross av over 20 minutter i overtall skaper Moss kun 1 sjanse når Fabian Næss header håpløst over fra god posisjon på bakre stolpe. Kvik Halden har vunnet begge periodene de har spilt med 10 mann mot henholdsvis Odd 2 (2-1 med 10 mann) og Fram Larvik (1-0 med 10 mann), og var veldig nærme å ta seieren også i dag når Almir Taletovic blir spilt fri, men dessverre hamrer han ballen i nettet på feil side av stanga. Dermed ebber oppgjøret ut med 1-1 og poengdeling. Et skuffende resultat for Kvik Halden, mens Moss FK helt sikkert er godt fornøyde med å bli innlemmet i en eksklusiv liten klubb med lag som har tatt poeng på Halden stadion i 2. divisjon det siste drøye året. Kun Raufoss og Moss har klart den bragden på Kvik Haldens siste 16 kamper på Halden stadion.


Avgjørende fase av sesongen

Ligaen er nå inne i en avgjørende fase av sesongen. Med 1/4 av kampene spilt kan man se tendenser til hvilke lag som vil være med helt i toppen, hvilke som skal kjempe om fornyet kontrakt i divisjonen og hvilke lag som virker allerede nå håpløst fortapt langt bak sikker plass.

Noen av de antatte topplagene har allerede vist at de kommer til å være med. Notodden, Arendal og Fram Larvik er helt i toppen akkurat som de fleste forventet. Outsideren Asker har også startet godt og henger med blant opprykksfavorittene. Kvik Halden har også delvis heng, men tapte litt terreng med dagens skuffende resultat mot Moss.

Pors, Tønsberg og andrelagene til Odd og Strømsgodset er i øyeblikket de som kjemper over og under nedrykksstreken, men et stykke lenger ned på tabellen finner man to lag som har helt andre ambisjoner og økonomiske muskler enn at de burde stå med begge beina plantet i nedrykksgjørma. Moss og Bærum står begge på 5 poeng og har en stor jobb å gjøre for å komme seg opp i teten. Mest sannsynlig klarer ingen av de å melde seg på i opprykkskampen, men begge lag har kvalitet nok til å redde plassen. Vindbjart har også startet overraskende dårlig, mens Ørn Horten og Fløy er plassert der de ble tippet før sesongen startet.


Lang tur til helgen

Bunnplasserte Fløy er Kvik Halden sin neste motstander, de har startet sesongen svært dårlig og står med 0 poeng, kun 3 scorede mål og hele 16 baklengsmål etter 6 kamper. Med tanke på omleggingen av seriesystemet kan man allerede nå anta at Fløy må få til noe helt ekstraordinært hvis de skal beholde plassen. Med 20 kamper igjen må Fløy ta 2 poeng i snitt resten av sesongen for å klare plassen, det virker i øyeblikket lite sannsynlig, men merkeligere ting har definitivt hendt i fotball før.

Kvik Halden bør passe seg for å gå i undervurderingsfella når de på søndag tar turen til Flekkerøy utenfor Kristiansand, selv om Fløy har startet dårlig så har de kun tapt med 1-0 i alle sine 3 hjemmekamper så langt.

TUSEN TAKK til alle tilskuerne på dagens kamp, håper de fleste med hjerte for Halden blir å se igjen når Notodden kommer på besøk om snaue to uker!


Kampfakta

Kvik Halden - Moss 1-1 (1-1)

Joacim Heier

Josef Myhren Bouchleh

Ole Strømsborg

Jakob Madsen Lund

Jørgen Andersen

Martin Hoel Andersen

Mathias Engebretsen

Jiress Suka Suka

Almir Taletovic (Granit Merovci)

Sabri Khattab

Øystein Næsheim (Deniz Kaili)0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline