Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden tar imot opprykksjagende Moss på Halden stadion

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 15. Mai 2016

Sist gang Moss besøkte Halden stadion vant Kvik Halden kontrollert 2-1 etter scoringer av Badr Rahhaoui og Almir Taletovic.


Kvik Halden har en fin statistikk på hjemmebane i 2. divisjon siden 2015 sesongen startet. Den statistikken får en real test mot et av avdelingens mest hardtsatsende lag. Etter Notodden og Arendal sine seire lørdag bør Kvik Halden ha full pott for å henge med, mens Moss må ha 3 poeng for å ha noe som helst håp om å blande seg inn i toppstriden.


Gode på Rødsjordet

Med store ambisjoner og en rekke sterke signeringer blir Moss den kanskje vanskeligste motstanderen som kommer til Halden stadion i årets 2. divisjon, men mossingene må overvinne en sterk hjemmestatistikk for å ta en seier på Rødsjordet. Kvik Halden har nemlig tatt 42 av de siste 45 mulige poengene på hjemmebane, og det med 46-8 i målforskjell. I tillegg har ikke Moss vunnet på Halden stadion siden lagene kom i samme divisjon i 2011. I 2014 fikk de med seg 2-2 etter en sein utligning, men de øvrige 4 oppgjørene har endt med hjemmeseier. Foreløpig siste oppgjør ble spilt i fjor høst, en kamp Kvik Halden vant fortjent 2-1.

Moss er tippet øverst på tabellen når sesongen er ferdig av de aller fleste, og med rette. Laget er kraftig forsterket fra i fjor og har en rekke spillere med erfaring fra spill på et høyere nivå. Keeper Christian Sukke har flere sesonger i Sarpsborg 08, Ola Lønn Jensen på backen det samme i Fredrikstad og på topp er lagets kanskje viktigste spiller i den omstridte spissen Bajram Ajeti som har scoret mål på bestilling i flere år. I tillegg har laget gode spillere som også var der i 2015. På papiret burde Moss vinne de fleste kamper i 2. divisjon, selv om teori og praksis ikke har samarbeidet på Melløs så langt i år. Kun 4 poeng har det blitt, og enn så lenge en posisjon langt bak tetstrid og faktisk også et stykke bak sikker plass. Moss vil nok vinne mange kamper utover sesongen, noe annet vil være både overraskende og svært skuffende for kravstore og ambisiøse mossinger. Å ligge under nedrykkstreken vil være uforståelig over lengre tid, og de fleste forventer at Moss kjemper seg helt opp i teten i løpet av sesongen.

Halden stadion har sett bedre dager og er langt fra en golf green i øyeblikket. Det er fordel Moss og deres direkte spillestil, Kvik Halden med sin spillende fremgangsmåte har måttet legge bort prinsippene sine på hjemmebane så langt, men borte mot Fram Larvik så man hva laget er kapable til med et jevnt underlag. Selv om banen er i bedring er det neppe rom for mange kortpasninger via midtbanen for hjemmelagets del, balltap sentralt vil gi Moss gode muligheter til omstillinger og deres styrke, kontringer. Derfor er det å forvente at også hjemmelaget spiller med mindre risiko i mandagens oppgjør for å forhindre skumle balltap.

Jakter 40 poeng

Kvik Halden har kommet fint i gang med årets sesong, med unntak av en svak 1. omgang borte mot Odd 2 har Kvik Halden prestert godt. Dessverre holdt den dårlige 1. omgangen mot Odd til at hjemmelaget tok alle poengene, og påførte haldenserne årets hittil eneste tap. Forrige serierunde imponerte Kvik Halden borte mot en av de andre store forhåndsfavorittene Fram Larvik. Oppgjøret endte med 1-1, noe som er et godkjent resultat, men prestasjonen tatt i betraktning følte de for dagen grønn-kledde at de burde hatt med seg to poeng til hjem til Halden.

Som nevnt mange ganger før er årets sesong uhyre spennende og mest sannsynlig et rotterace hele veien inn, de øverste 8-9 lagene vil antageligvis har svært betydningsfulle kamper helt til oktober. Statistisk sett trenger man 36-37 poeng for å komme på 7. plass i 2. divisjon, men en sterk avdeling kan føre til at mange lag tar mange poeng og poengkravet for å klare en topp 7 plassering og fornyet kontrakt i 2. divisjon kan muligens bli opp mot 40 poeng i 2016. Haldenserne har så langt 10 poeng, og trenger dermed 30 poeng til for å føle seg sikre på å være med over til den nye spissede 2. divisjonen. Selv om Kvik Halden har en ambisjon om å følge opp den rekordsterke 2015-sesongen, så vil nok mange være passelig fornøyd hvis minstekravet om 7. plass blir innfridd.

Den nevnte rekordsesongen i fjor startet faktisk med akkurat like mange poeng som i år. 10 poeng på de første 5 kampene er identisk med sankingen laget gjorde i fjor. Kvik Halden hadde en fin vårsesong i 2015, men det var høstsesongen som var mest imponerende, da var det bare opprykkslaget Raufoss som var bedre enn haldenserne, de var 1 fattig poeng bedre enn Kvik Halden på sesongens siste 14 kamper i 2015. Med en tilsvarende start i 2016 er det selvfølgelig lov å drømme om en tilsvarende fortsettelse.


Karantener og skader

Moss har vært langt flinkere til å unngå dommerens bok, og stiller til kamp 16. mai uten karantener. Skadesituasjonen deres kjenner vi ikke, men vi registrerer at viktige Rune Isaksen igjen hadde på seg fotballsko mot Asker sist helg. Om han har kommer seg gjennom en hel uke med fotballtrening og er klar for kamp får vi se mandag. Kråkene har uansett en stor og bred stall, og stiller helt sikkert et slagkraftig lag på Halden stadion.

Kvik Halden har så langt i år en knusende dyster kortstatistikk, både i 2. divisjon og 4. divisjon har laget blitt ilagt gule og røde kort i fleng. Kortene har kommet gjennom en kombinasjon av dårlig oppførsel, noe hardt spill i enkelte situasjoner og noen strenge avgjørelser. Utfallet er som alltid karantener, og denne gangen går haldenserne til kamp uten kaptein Dardan Mehmeti og midtbaneterrier Jonathan Dixon.

På sykestua har det vært noe utvikling denne uka ettersom Ardi Berbatovci på onsdag fjernet gipsen. Han har allikevel noe tid igjen før han kan melde seg klar til normal fotballtrening, men håpet er at han relativt raskt kommer tilbake i spill, slik at han får med seg de siste kampene inn mot sommerferien. Erjon Shkodrani venter på klarsignal til å begynne løpetrening, og har fortsatt mye opptrening som skal til før han er klar for fotballtrening. Håpet i hans tilfelle er å være tilbake på fotballbanen i løpet av sesongen.

Med Dardan Mehmeti ute blir det interessant å se hvem som tar hans plass i midten av forsvarstreeren. Mest sannsynlig er det Jørgen Andersen som går inn og danner en trio med Ole Strømsborg og Jakob Madsen Lund. Josef Myhren Bouchleh har sjeldent gått glipp av en Kvikekamp de siste 5 årene og tar nok også denne gang plass på høyre vingback, hvem som spiller på motsatt side er mer uvisst. Sentralt i Kvik Haldens 3-4-1-2 system er det mange om beinet, men med Jonathan Dixon ute med karantene blir det litt mindre rokkeringsmuligheter. Hvem Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen plukker ut vet vi mandag ettermiddag.


Publikumskamp

16. mai er en velkjent fotballdag i Norge, dette er en av få dager hvor eliteseriearenaene er tilnærmet fulle og fotballag i omtrent hele divisjonssystemet skal i aksjon. Det lagt til grunn og med en Østfoldrival på motsatt banehalvdel kan det bli en godt besøkt kamp på Rødsjordet. Russen har lagt kampen inn i arrangementskalenderen sin og har mål om å bli lagt godt merke til i klokkesvingen.

Moss har noen trofaste supportere som tar turen til de fleste bortekamper, og med passelig kort reiseavstand kan det hende noen flere fra Akershus-grensa tar turen denne bortekampen. Vi ønsker alle Mossesupportere velkommen til Halden!


Kampstart på mandag er 16:00.

Inngang voksen 100,-

Inngang barn/honnør 50,- (0-6 år gratis)


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline