Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Fotballens nasjonaldag til mandag - Kom og støtt Kvik HALDEN mot opprykksjagende mossinger!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 10. Mai 2016

På 16. mai, fotballens nasjonaldag, spiller Kvik Halden hjemme på Halden stadion mot Moss. Et skikkelig Østfold-derby på dagen før dagen!


Fotballens nasjonaldag

Til helgen er det pinse, og med påfølgende nasjonaldag på tirsdag i neste uke er det en solid rekke med røde dager som venter oss. Midt oppi den rekken skal Kvik Halden spille en prestisjetung fotballkamp mot opprykksjagende Moss FK på Halden stadion. 16. mai går for å være fotballens nasjonaldag med stappfulle tribuner på mange arenaer landet over, kanskje denne kampen også blir Halden stadion best besøkte kamp i 2016...

Kvik Halden tok med seg en god prestasjon og et velfortjent poeng hjem fra Larvik sist helg. Fram er sammen med Notodden og Moss antatt å være de tre beste lagene i avdelingen, så det er nok en stor oppgave som venter haldenserne kommende mandag. Kan Kvik Halden enda en gang plukke poeng fra en klubb som satser tungt mot OBOS-ligaen?


Spennende kamp

Mossingene har før sesongen skrudd forventningene til topps, og dette året har de også gjort en rekke sterke signeringer som gjør laget til den største opprykksfavoritten i avdelingen. De aller fleste uavhengige oddssettere plasserte Moss på toppen av tabellen før sesongstart, men etter 5 kamper har mossingene så langt vært veldig langt unna å innfri forventingene. Kun 4 poeng har det blitt hittil, og man har dermed satt seg i en vanskelig posisjon for å nå et opprykk. Sammen med en sportslig vanskelig start har også klubben store økonomiske utfordringer etter to år med store underskudd. Med nød og neppe klarte klubben å ri av stormen denne våren, men med en bunnskrapt kasse er det fortsatt mye jobb som gjenstår før Moss er friskmeldt.

Både Kvik Halden og Moss har mål om å være med i toppen dette året og hvis man ser statistisk på hvor mange poeng lag som rykker opp fra 2. divisjon ender med, så er snittet de siste 3 sesongene (med 4 avdelinger hver sesong) 60 poeng, den laveste poengsummen noen har rykket opp med de sesongene er 54 poeng. Legger man gjennomsnittet til grunn så kan man altså bare avgi 18 poeng for å rykke opp.

Kvik Halden har så langt avgitt 5 poeng, og kan dermed bare miste 13 poeng til på sesongens 21 kamper. Det tilsvarer for eksempel at de siste 21 kampene må gi noe sånt som 16 seire, 3 uavgjort og maks 2 tap, ikke mange rom for feilskjær alla den kampen Kvik Halden hadde borte mot Odd 2 i 3. serierunde. For Moss sin del ser det enda tøffere ut, de har allerede avgitt 11 poeng, og må dermed statistisk vinne 18 av sine siste 21 kamper, det er i så fall imponerende!

Innbyrdes har lagene vært svært jevne de siste 4 årene i 2. divisjon. Kvik Halden har fra 2012 og til og med 2015 tatt 164 poeng, mens Moss de samme årene har tatt 173. Tar vi med stillingen i årets sesong så langt så leder Moss med 1 fattig poeng på Kvik Halden siden 2012. Lagene har også møtt hverandre 8 ganger, det har endt med 4 seire til Kvik Halden, 2 seire til Moss og 2 oppgjør har endt uavgjort.


Karantener til besvær

Selv om kampen ennå er en snau uke unna så har Kvik Halden allerede startet planleggingen, mye på grunn av at laget har havnet ofte i dommerens bok og det har denne gangen ført til at både Dardan Mehmeti og Jonathan Dixon må stå over lokaloppgjøret. Kaptein Mehmeti står over på grunn av sitt røde kort mot Fram Larvik sist helg, det ga han 1 kamps karantene, mens Jonathan Dixon pådro seg sesongens 3. gule kort i samme kamp og må derfor sone mot Moss.

For øvrig er troppen stort sett klar for kamp, eneste på skadelisten er Ardi Berbatovci og Erjon Shkodrani som fortsatt har en vei å gå før de er tilbake på banen.

Mossingene har vært mer disiplinert og har ingen karantener å ta høyde for på mandag, derimot har laget hatt en del skadebekymringer i sesongstarten, men det er i ferd med å løsne for de gulkledde.

Kvik Halden henger med høyt på tabellen og Moss fikk en etterlengtet trepoenger mot Asker i helgen, så det er lov å håpe på forventningsfulle supportere for begge lag og god stemning på tribunen. Kampstart er 1600, sett av tidspunktet i kalenderen og møt opp på Halden stadion for å støtte Kvik Halden!

Mer forhåndsstoff kommer til helgen...


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline