Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Blandede følelser etter 1-1 mot Fram Larvik

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 8. Mai 2016

Takk til Halden Arbeiderblad for bildet!


Kvik Halden spilte lørdag 1-1 borte mot opprykksfavoritt Fram Larvik. Kampen var av det underholdende slaget med mange store sjanser, mål som ikke ble mål og rødt kort.


Glimrende første 30

Kvik Halden var godt forberedt på Fram Larvik sin utpregede og sterke kontringsfotball. Laget har under Petter Belsvik blitt kjent for å ikke sløse med sekundene når ballen blir vunnet og tar som regel raskeste vei mot bakrom og motstanderens mål. Kvik Halden hadde derfor planen klar og tok generelt mye mindre risiko i pasningsspillet sentralt i banen enn vanlig, nettopp for å hindre Fram Larvik å vinne ballen i gunstige kontringsposisjoner.

Den litt forandrede måten å spille angrepsspill på viste seg svært vellykket for haldenserne som kom til sjanser på løpende bånd den første halvtimen. I tur og orden har Jiress Suka Suka, Sabri Khattab, Almir Taletovic x 2 og Martin Hoel Andersen x 2 store muligheter. I tillegg var Øystein Næsheim flere ganger igjennom på siden, men fra noe skrå vinkel velger han alle gangene å prøve å finne ledige medspillere foran mål. En svært god periode for Kvik Halden, en periode som burde avgjort kampen, men det hjelper lite når man ikke får omsatt mulighetene.

Fram Larvik var ikke ufarlige de heller og hadde to gode muligheter før de noen minutter før pause satt inn 1-0 etter noe passivt forsvarsspill hos bortelaget. Med scoringen kunne hjemmelaget gå til pause med en svært heldig ledelse, mens et frustrert Kvik Halden både var godt fornøyde med spillet, men også skuffet over å ikke være i en klar ledelse.


Fram bedre i 2. omgang

Fram Larvik startet den andre omgangen i mye bedre fasong enn før hvilen og burde mer eller mindre avgjort kampen det første kvarteret av omgangen. Deres største sjanse kom etter en spesiell situasjon når Mathias Engebretsen hever armen og spiller ut ballen til innkast pga. en skade. Kvik Halden sine spillere forventer å få ballen tilbake fra Fram Larvik, men det er ikke hjemmelaget interessert i og slår isteden ballen inn foran mål. Der får Fram-spissen en enorm mulighet, men setter ballen rett på keeper fra 5 meter.

Det var ikke den siste kontroversielle situasjonen denne ettermiddagen. Etter 80 minutter har Kvik Halden corner, den blir slått på bakre stolpe hvor Sabri Khattab header ballen via et par spillere i mål. Keeperen til Fram Larvik prøver forgjeves å hindre ballen fra å gå over linjen, men klarer bare å slå ballen ut et godt stykke etter at ballen passerte linjen. Bortelaget jubler, hjemmelaget depper, men etter et par lange sekunder forstår hjemmelaget at dommer ikke kommer til å blåse og klarer ballen vekk. En veldig kjedelig situasjon for en ellers god dommertrio. I frustrasjon blir Dardan Mehmeti utvist for protester mot dommeren, noe som betyr at han må stå over lokalderbyet mot Moss den 16. mai.

Med 10 mann på banen viser Kvik Halden igjen at det ikke er til hinder for å være det førende laget på banen og presser et utslitt Fram Larvik tilbake på banen. Fram Larvik står allikevel godt i mot, men 5 minutter på overtid ødelegger de for seg selv når en lang ball blir forsøkt headet hjem til egen keeper. Det lukter målsnik Øystein Næsheim som alene igjennom sender ballen kontrollert i hjørnet.


Spillerne vil ha oppvaskmøte

Kvik Halden var naturlignok veldig glade for den sene utligningen, men gleden gikk for over i skuffelse for å ikke få med seg full pott hjem til Halden. En god førsteomgang burde gitt en klar ledelse, og det gir en følelse av en tapt mulighet til å slå et av avdelingens beste lag på deres egen hjemmebane.

Etter kampen var spillerne veldig opptatt av de mange gule og røde kortene Kvik Halden har pådratt seg denne sesongen, veldig mange av de etter protester og usportslig oppførsel. Spillergruppa har nå bedt om et oppvaskmøte til uka for å ta opp denne problemstillingen. Det er ikke ulovlig med kort, men med en lang sesong er det svært ødeleggende i både enkeltkamper og på langsikt med mange karantener. I tillegg ønsker Kvik Halden å fremstå på en god måte ovenfor motspillere, publikum og dommere, og derfor er det på sin plass med en innskjerping hos haldenserne. Det positive får være at spillerne selv tar opp situasjonen og det er en god start på å bedre disiplinen.


Østfold-derby venter

Med poengdelingen i Larvik mistet Kvik Halden ledelsen i avdelingen, flere andre antatte topplag vant som forventet sine kamper og gikk forbi haldenserne på toppen av tabellen. Notodden og Arendal er nå på topp, mens Kvik og Fram følger på plassene bak. Nyopprykkede Asker kan ta over ledelsen med seier på Melløs i ettermiddag, men får tøff motstand av et kriserammet Moss FK som har hatt en fryktelig tung sesongstart både på og utenfor banen.

Moss FK er også Kvik Halden sin neste motstander, den kampen går hjemme på Halden stadion på fotballens nasjonaldag, 16. mai. Kampen var før sesongen ventet å være et toppoppgjør, i det minste at Moss skulle være i toppen, slik har starten imidlertid ikke utviklet seg til nå, men mossingene kan få fart på sesongen sin med en seier hjemme mot Asker søndag.

Mer om den kampen kommer i løpet av neste uke, nå venter en god treningsuke for haldenserne som alt i alt kan si seg passelig fornøyd med sesongen så langt med tanke på spill og poengfangst.


Kampfakta


Fram Larvik - Kvik Halden 1-1 (1-0)


Joacim Heier

Josef Myhren Bouchleh

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Ole Strømsborg (Jørgen Andersen)

Martin Hoel Andersen

Mathias Engebretsen

Jiress Suka Suka

Almir Taletovic (Jonathan Dixon)

Sabri Khattab

Øystein Næsheim0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline