Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

På forsøk nummer 3 klarte Sarpsborg å slå Kvik Halden ut av cupen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 28. Apr 2016

Kvik Halden har sendt Sarpsborg ut av cupen på Halden stadion i både 2007 og 2013, denne gangen var det sarpingene som trakk det lengste strået.


Kaili fikk sjansen

Deniz Kaili har hatt en fantastisk utvikling som A-lagsspiller i Kvik Halden, fra de første minuttene på banen høsten 2015 har unggutten tatt steg for steg og fikk i dag sin velfortjente sjanse fra start. Dessverre fikk Deniz sin startdebut en brå stopp etter få minutter...

Sarpsborg 08 var en gang synonymt med underholdning, med en kreativ, teknisk og balltrillende stil sjarmerte de hele fotballnorge og fikk supportere i både øst og vest. Den noe naive og risikofylte stilen er nå byttet ut med en enklere og mer kynisk stil hvor hovedingrediensene er dødballer, lange kast, bakromspasninger og spillere med kraft og muskler. Til kampen mot Kvik Halden var de blå profesjonelt godt forberedt på en utfordrende gressmatte og spilte fotball deretter, Kvik Halden stod lenge imot i krigen på Rødsjordet, men måtte til slutt gi tapt.


Nøkkeløyeblikk

Kampen sett under ett var det helt fortjent med avansement for Sarpsborg 08, de produserte sjanser i hopetall, men kampen hadde 4 nøkkeløyeblikk som avgjorde det hele.

1) Etter 17 minutter kontret Sarpsborg 08 etter en corner til Kvik Halden. Ballen blir spilt i bakrom og etter litt tråkling blir til slutt en Sarpsborg-spiller felt av nevnte Deniz Kaili. Straffen er grei, men meget tvilsomt velger dommer å gi unge Kaili direkte rødt kort. Både Josef Myhren Bouchleh og Ole Strømsborg var i sikring til duellen og det er svært strengt å gi Kaili rødt kort for felling som bakerste mann. 73 minutter med en mann mindre mot Tippeligamotstand er en knalltøff oppgave for et 2. divisjonslag. Straffen bommer imidlertid Sarpsborg 08 på og Kvik Halden har fortsatt et uavgjort resultat å kjempe for.

2) Etter omkring 30 minutter får Kvik Halden frispark på drøye 20 meter, frisparkspesialist Øystein Næsheim stiller seg opp og sender av gårde et strålende skudd over muren som skrur mot krysset, men en utspilt Sarpsborg keeper kan puste lettet ut når skuddet treffer stanga og går ut.

3) Etter 42 minutter blir kampen avgjort når keeper Joacim Heier roter det til på et tilbakespill, på den vanskelige gressmatta får målvakten et dårlig touch og spissen til Sarpsborg 08 vinner ballen, deretter kan han sette ballen inn i åpen kasse. 1-0 og kampen er i realiteten kjørt for haldenserne.

4) Få minutter etter pause crosser Ole Strømsborg en flott ball over til Josef Myhren Bouchleh, dypt i banen slår han ballen inn boksen, der står venstrebacken til Sarpsborg 08, han stopper ballen med hånda, men dommeren velger å la spillet gå. Det kunne vært livslinjen hjemmelaget trengte, men i dag var ikke marginene på Kvik Halden sin side.

Alt i alt har Sarpsborg 08 mange sjanser inkludert to straffespark, og slik kampen forløp ville det vært et aldri så lite ran hvis haldenserne hadde kommet seg videre. Det hadde uansett vært spennende å sett hva Kvik Halden hadde klart med 11 mann på banen gjennom hele kampen, frem til utvisning var oppgjøret jevnt og fritt for sjanser.


Viktigere kamp på mandag

Uansett om cupkampen mot Sarpsborg 08 var skuffende så er cup en bonus for Kvik Halden. På mandag kommer Strømsgodset 2 på besøk og det blir en langt viktigere duell. Med 6 poeng av 9 mulige så langt trenger Kvik Halden en seier for å komme tilbake på sporet etter den forsmedelige tapet mot Odd 2 i forrige runde.

Den kampen må spilles uten både Dardan Mehmeti (rødt kort mot Odd 2), Mergim Hereqi (rødt kort i 4. div. kamp) og Deniz Kaili (rødt kort i NM mot Sarpsborg 08). Dermed ligger det an til roteringer og troppen får igjen testet sin bredde og kvalitet.


Mange på tribunen

I noe kaldt og innimellom vått vært var det drøye 1200 mennesker som tok turen til Halden stadion i dag, det gir kjærkomne, ikke-budsjetterte, kroner i kassa for hele Kvik Halden.

Tusen takk til alle fremmøte!

Vi håper dere tar turen igjen allerede på mandag når Kvik Halden spiller mot Strømsgodset 2 klokka 1800!


Kampfakta

Kvik Halden - Sarpsborg 08 0-3 (0-1)

Joacim Heier

Ole Strømsborg

Dardan Mehmeti

Jakob Madsen Lund

Josef Myhren Bouchleh

Mathias Engebretsen

Jiress Suka Suka

Øystein Næsheim (Jørgen Andersen)

Sabri Khattab

Deniz Kaili

Almir Taletovic (Mergim Hereqi)
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline