Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden vs. Sarpsborg 08 - Velkommen til cupfest!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 27. Apr 2016

Slik så det ut sist gang Sarpsborg 08 spilte cupkamp på Halden stadion. Oppgjøret endte 1-0 etter scoring av Agim Shabani.


Kvik Halden tar torsdag imot Tippeligalaget Sarpsborg 08 til cupfest på Halden stadion. Sarpingene er store favoritter, men Kvik Halden har tidligere vist at amatører og profesjonelle kan kjempe jevnt på Rødsjordet.


Ikke så annerledes lenger

Sarpsborg 08 sin korte historie er helhetlig sett en stor suksesshistorie, siden sammenslåingen høsten 2007 har klubben tatt store steg mot toppen av norsk fotball. Etter opprykket til eliteserien i 2010 ble laget kjent som "annerledes-laget" med unge lokale spillere som hadde fotball som ettermiddagssyssel og en sterk oppfordring fra klubbhold om å enten jobbe eller studere på dagtid. Laget hadde en svært kreativ og underholdende spillestil og ble raskt en favoritt blant norske fotballsupportere. Klubbfilosofien ga et flott omdømme og en god økonomi, men sportslig var det dessverre ikke nok til å holde seg på øverste nivå.

Siden nedrykket har klubben sakte, men sikkert lagt om sin sportslige tankegang og har nå utelukkende heltidsprofesjonelle spillere med en betydelig mindre lokal profil. I vinter fikk også Sarpsborg 08 overskrifter i riksmedia for et voldsomt generasjonsskifte hvor en rekke spillere forsvant og kom til klubben.

Sarpsborg 08 fikk en veldig tung start på årets sesong, men den siste uken har vært en stor opptur for sarpingene. Først tok de årets første seier borte mot Start med solide 4-1, før de på søndag nedsablet toppkandidat Molde med imponerende 4-0 hjemme på Sarpsborg stadion.


Lave skuldre

Kvik Halden kan gå til kampen mot Sarpsborg 08 med lave skuldre, alt annet enn et kontrollert avansement for tippeligalaget vil være en gedigen skuffelse for sarpingene. For Kvik Halden sin del vil kampen være en mulighet til å spille på seg selvtillit etter mandagens store skuffelse mot Odd 2.

Kvik Halden har hatt en ok start på sesongen med 6 poeng av 9 mulige i serien og avansement til 2. runde i NM på bekostning av Ullern. Torsdagens kamp mot Sarpsborg 08 er en bonuskamp hvor laget kan slippe seg løs og spille uten press, kanskje det kan gi en forløsende effekt for de unge haldenserne og gi de muligheten til å vise potensialet i laget.

Hjemmelaget stiller til kamp med stort sett hele troppen klar. Dardan Mehmeti, Jørgen Andersen og Mergim Hereqi må sone karantener i seriekamper, men en noe pussig regel gjør at de er spilleklare til kampen mot Sarpsborg 08. Eneste utilgjengelige spillere er Ardijon Berbatovci og Erjon Shkodrani som fortsatt er ute med skader.


Morsom cupstatistikk

Kvik Halden har de siste årene vist seg som en skummel motstander for 1. divisjons- og Tippeligalag. I tur og orden har Fredrikstad (Tippeliga 2012), Sarpsborg 08 (Tippeliga 2013), Fredrikstad (1. divisjon 2015) og Strømsgodset (Tippeliga 2015) røket ut på Halden stadion. Eneste laget som de siste 4 årene har kommet helskinnet fra Halden stadion er Lillestrøm som i 2013 vant 2-0 i cupens 3. runde.

En slik statistikk er selvfølgelig noe naturstridig og blir satt på en ny kraftig prøve på torsdag, skal Kvik Halden få seg enda en cupbombe å skryte av så må alle marginer gå hjemmelaget sin vei og Sarpsborg 08 må slite med både undervurdering og nerver.

I tillegg vil det være stor hjelp med god støtte på tribunene! Sarpsborg 08 vil helt sikkert stille mannsterke for å støtte sine blå helter, da trenger også Kvik Halden mange haldensere i ryggen!

Kampstart er 1800 - Vel møtt!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline