Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

3. kampen på 8 dager – En god test på troppens styrke!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Apr 2016

Kvik Halden spiller søndag ukens tredje kamp, denne gangen er det Ørn-Horten som kommer på besøk til Halden stadion.


Mange om beinet

Sesongen 2015, spesielt på våren med 4 cupkamper, ga mange uker med tung kampbelastning. Før årets sesong har Kvik Halden bygd en større og sterkere tropp, kanskje den sterkeste siden opprykket i 2010. Det gir bedre muligheter til å rotere på spillere i uker med mange kamper, i tillegg står laget bedret sikret mot skader og karantener, samt at man har en sunn konkurranse på de fleste plasser. Med hele 8 gule kort mot Bærum i 1. serierunde så virker det som om en bred tropp kommer til å bli nødvendig!

I øyeblikket er det kun Ardijon Berbatovci og Erjon Shkodrani som er ute med skader, mens Jonathan Dixon er noe usikker til helgens kamp pga. en smell i hofta mot Bærum forrige helg. Hvem som vinner kampen om startplassene mot Ørn-Horten er ikke bestemt, men med en tung gressmatte på Halden stadion kan det fort være duket for rokkeringer for å få på friske bein fra start. I tillegg til mange spillere å velge mellom, så har også Glenn Ståhl og Kjetil Andreassen muligheten til å velge mellom flere formasjoner. I 2016 har laget spilt i mange forskjellige fasonger, hvor 3-4-2-1 og 3-4-1-2 har vært mest brukt, men 4-4-2 er også en formasjon laget er godt kjent med og behersker bra.


Gammel rival

Ørn-Horten er en kjent motstander for de fleste som følger Kvik Halden. Klubbene har knivet helt siden starten av 1900-tallet, for eksempel som når Kvik Halden i 1918 beseiret Ørn-Horten i semifinalen i NM. Finalen vant som de fleste vet Kvik Halden 4-0 mot Brann, klubbens eneste NM-tittel.

Et litt friskere minne er kvalifiseringskampene til 2. divisjon i 2009, da var det Ørn-Horten som trakk det lengste strået på bortemålsregelen. Spesielt den nervepirrende kampen på Lystlunden i Horten er noe de fleste Kvikesupportere og spillere fortsatt sliter med å fortrenge.

I 2015 var Kvik Halden det beste laget i begge oppgjør, hjemme på Halden stadion vant haldenserne kontrollert 3-0, mens de i bortekampen vant nesten like kontrollert 2-0. Denne sesongen har Ørn-Horten kommet litt skeivt ut med 1-3 tap i seriepremieren mot Asker på hjemmebane, og et påfølgende 0-3 tap mot Kjelsås i cupens 1. runde på onsdag, også det hjemme på Lystlunden.

Ørn-Horten trenes av Lars Bakkerud, han har tidligere en flott spillerkarriere med høydepunktene i Brann og Helsingborg. I 2013 var han hovedtrener for Fredrikstad FK, men det oppholdet ble kortvarig. Bakkerud har vært hovedtrener i Ørn-Horten siden sommeren 2015.

Laget har flere spillere med erfaring fra toppfotball, de mest kjente spillerne er Arnar Førsund og Johan Gulliksen. Sistnevnte havnet i riksmediene når han signerte for Allsvenskanlaget Jönköpings Södra før årets sesong, men valgte kort tid etterpå å bryte kontrakten.


Kan fullføre en flott uke

Kvik Halden sin a-stall har så langt hatt en god uke. Serieåpningen mot Bærum ga 3 sterke poeng og i cupen ble Ullern beseiret på Halden stadion i midtuken. I tillegg tok klubbens rekruttlag i 4. divisjon en viktig seier i årets første kamp når Mysen var på besøk på Strupe Idrettsanlegg.

Med seier i helgens 2. divisjonskamp mot Ørn-Horten har man fått en glimrende start på sesongen, en energiboost foran uker med mange kamper og spennende oppgjør i PostNord-Ligaen, 4. divisjon og NM.

Onsdagens cupkamp ga seier nummer 15 på Kvik Haldens siste 16 hjemmekamper, vi håper så mange som mulig tar turen til Halden stadion for å støtte laget frem til en ny seier på søndag!

Kampstart er 16:00

Voksen 100,-

Barn/Honnør 50,-

Aktive Kvikemedlemmer med medlemskort går gratis inn!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline