Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Ny kollaps for Kvik Halden

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 4. Apr 2016

Kvik Halden ledet 1-0 da klokka passerte 70 minutter på Halden stadion, men en ny kollaps gir hodebry for Glenn Ståhl inn mot neste helgs seriestart.Sterkt Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 møtte til treningskampen med hele 13 spillere fra a-stallen. Erfarne elitespillere spillere som Anders Kristiansen, Anders Østli, Alexander Groven, Tor-Øyvind Hovda, Jon-Helge Tveita og Alexey Bosetti var alle med fra start. Blant de mindre meriterte spillerne som spilte fra start var høstsesongens formspiller i Kvik Halden, Brice Wembangomo, det setter motstanden i perspektiv.

Kvik Halden stilte uten Sabri Khattab fra start, han er suspendert i 1. serierunde mot Bærum og dermed plassert på benken i dagens generalprøve. Mot Bærum er også Jørgen Andersen og Ardi Berbatovci uaktuelle, og det var grunnen til at Jiress Suks Suka ble prøvd i en noe uvant midstopperposisjon.


Fikk trent defensivt før pause

Et 08-lag med kvalitet nok til at de antagelig ville kommet høyt opp på tabellen i 1. divisjon dominerte kampen i 1. omgang. De produserte også 3-4 gode muligheter, men fikk aldri hull på byllen.

Kvik Halden hadde nok med å forsvare seg, noe de gjorde godt. I en stram 3-5-2 formasjon ga haldenserne bort lite rom og frustrerte hjemmelaget. Offensivt fikk ikke Kvik Halden til det helt store, men hadde enkelte angrep som fort kunne endt i gode muligheter. Til pause står det 0-0, noe Kvik Halden var mest fornøyd med.


Ny kamp i 2. omgang

Etter pause endret kampen karakter. Sarpsborg 08 gjør flere endringer og bytter flere rutinerte spillere med unge talenter. Det gir Kvik Halden overtaket i kampen, og det er nå Kvik Halden som kontrollerer banespillet og skaper de farligste mulighetene.

Etter en drøy time plukker Øystein Næsheim opp en andreball etter corner, drar av en mann og plasserer ballen pent ned i det lengste hjørnet. Kampen sett under ett var det en noe ufortjent ledelse, men ut ifra hvordan 2. omgangen så ut var det ikke uventet. Kvik Halden fortsetter å dominere kampen, men når klokka bikker 70 minutter starter en forferdelig 10 minutters periode for bortelaget.

Et balltap på midten sender 08 på kontring, 08-spiss Kachi kommer alene med Heier og felles. Straffen setter han selv inn via fingertuppene til keeperen. Noen minutter senere kontrer 08 på nytt etter nok et balltap på midten. Spissen tar med seg ballen ned mot dødlinjen, spiller ut i feltet og Jon-Helge Tveita får en enkel jobb med å hamre inn 2-1. Da går luften fullstendig ut av Kvikeballongen. Drøyt 80 minutter er spilt når hjemmelaget tar et kjapt frispark og spiller ballen inn i feltet til Kachi, han vender bort sin forsvarer og sender avgårde et skudd som Heier gir en retur på, den setter unggutten Heinz sikkert i mål. På overtid kommer en ny kontring, et lavt og hardt innlegg blir satt i eget mål av en uheldig Dardan Mehmeti.

I kampens siste sekunder, når begge lag for det meste venter på sluttsignalet får Kvik Halden et trøstemål. Fint spill gir Almir Taletovic muligheten fra kort hold, den muligheten bruker han godt og setter inn kampens siste scoring. Med en elendig periode de siste 20 minuttene av kampen, når Kvik Halden burde avgjøre mot et ungt Sarpsborg 08, gir mange flere spørsmålstegn en svar. 4-2 tapet bør være en oppkvikker for haldenserne foran en viktig treningsuke.


Mye å jobbe med

Kvik Halden får dermed en verst tenkelig inngang til lørdagens seriestart på Kadettangen mot Bærum. Kvik Halden sin suksess i 2015 var mye basert på et bunnsolid forsvarsspill, laget holdt nullen i 19 av 40 kamper og slapp inn under 1 mål i snitt i seriespillet. Denne vinteren har derimot laget sluppet inn hele 17 mål på 10 treningskamper, og kun holdt nullen i 3 av 10 kamper. De siste 4 kampene har gitt hele 10 baklengsmål.

Samtidig viser Kvik Halden både mot Örgryte, Strømmen og Sarpsborg 08 i første omgang at man klarer å tette igjen selv mot motstand fra høyere opp i seriesystemet. Utfordringene ser ut til å komme i perioder av kampene når man har et overtak på motstanderne, en veldig stor andel av de 17 baklengsmålene kommer etter balltap og overganger.

Kvik Halden skremmer ingen verken offensivt eller defensivt før poeng står på spill neste helg, men finner haldenserne nøkkelen for å stenge igjen forsvaret gjennom alle 90 minuttene en fotballkamp varer, så kan Kvik Halden slå alle lag i vår avdeling. En litt nervøs følelse til tross, vi gleder oss veldig til seriestart lørdag 9. april!


Kampfakta

Sarpsborg 08 - Kvik Halden 4-1 (0-0)


Joacim Heier

Jiress Suka Suka

Dardan Mehmeti

Ole Strømsborg

Josef Myhren Bouchleh

Mathias Engebretsen

Martin Hoel Andersen

Jonathan Dixon

Øystein Næsheim

Mergim Hereqi (Sabri Khattab 45 min.)

Almir Taletovic


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline