Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

En stall rustet for en spennende sesong!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 23. Mar 2016

Med Ardijon Berbatovci på plass tirsdag denne uken er stallen nå oppe i 21 spillere, det er en tropp som er klar for en sportslig veldig utfordrende sesong!


Bred tropp, stor konkurranse

I Tippeligaen og 1. divisjon har klubbene ofte dobbel dekning på alle plasser, og de fleste klubbene tåler mange skader og karantener. 2. divisjonsklubber derimot har sjelden den luksusen og troppene består som regel av en blanding mellom etablerte og unge lovende. Hvor bra de respektive lagenes sesong blir avhenger ofte av hvor mange skader og karantener man får.

Et eksempel er Raufoss. De hadde i 2015 hele 10 spillere som startet minimum 23 av 26 seriekamper, 6 av de 10 startet 25 av 26 kamper. Det var utvilsomt en avgjørende faktor til at Raufoss vant serien med relativt klar margin. Troppens bredde ble aldri utfordret, og det er derfor vanskelig å si om Raufoss fortsatt hadde rykket opp hvis de hadde fått mange skader.

Kvik Halden i 2016 har satt sammen klubbens kanskje bredeste stall siden opprykket i 2010. Og har dermed en stall som skal kunne håndtere både skader og karantener. Spesielt sentralt i banen er det stor konkurranse og mange spillere som har kvaliteter til å prege kamper i 2. divisjon. Så vil tiden vise om stallen har kvalitet nok til å være med helt i toppen!


Mange om beinet

Kvik Halden har en rekke konkurrenter om topplassene i årets 2. divisjon. Kanskje en av de tøffeste avdelingene NFF har satt opp mange år. I tillegg vil hele 7 lag rykke ned fra årets serie, noe som betyr at flere veldig solide 2. divisjonsklubber må ta den tunge veien ned et nivå.

Notodden har i form av signeringer peilet seg ut som den aller mest hardtsatsende klubben, flere spillere med erfaring fra eliteserie er hentet inn og hvis sesongen ender uten opprykk må den anses som en stor fiasko. Treningskampene i vinter har derimot gitt varierende resultater.

Moss har, på tross av at styret deres mener det er vesentlig usikkerhet knyttet til fortsatt drift grunnet økonomiske problemer, funnet rom til å forsterke laget kraftig og virker til å satse alt på klare førsteplassen. Også kråkenes treningskamper har gitt varierende resultater.

Fram Larvik har vært i toppen i flere sesonger og blir en outsider i 2016. En råsterk signering i Markus Naglestad kan være tungen på vektskålen for Vestfold-laget. Er også i gang med utbedring av klubbens stadionanlegg og ruster seg opp for en tilværelse en divisjon opp.

Bærum rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor, og har mistet veldig mange av sine beste spillere. Allikevel må laget tas med i gruppen av lag som kan ta førsteplassen. Klubben har et stort nedslagsfelt og har en veldig bra junioravdeling. Spiller en fin fotball og blir en vanskelig motstander for de fleste.

Arendal er blant lagene i 2. divisjon som legger aller mest penger i deres satsing, og laget har en av divisjonens mest meriterte trenere i Knut Tørum. Har ikke fått spesielt mye poeng ut av kronene de foregående sesongene, men kan fort bli en utfordrer til de øverste plassene.

Asker er nyopprykket etter å ha tilbrakt kortest mulig tid i 3. divisjon etter det svært overraskende nedrykket i 2014. Var helt fullstendig overlegne i 2015 og scoret utrolige 151 mål. Har gjort et par sterke signeringer i vinter, og klubben uttaler at de har et mål om å være med helt i toppen.

Vindbjart er det siste laget som må tas med i kategorien toppkandidat. Laget ble nummer 2 både i 2013 og 2014, mens 2015 sesongen endte med en noe skuffende 6. plass. Laget har norsk fotballs beste målscorer i de tre øverste divisjonene og hvis laget strammer opp det defensive spillet kan også de bli en utfordrer til topplassene.

I tillegg er det vanskelig å vite hvor man har Odd og Strømsgodset sine andrelag. Hvis alle tilgjengelige spillere er med og a-lagsspillerne gir maks innsats i 2. divisjon kan de slå de fleste. Her kommer klubbenes prioritering til å spille inn, hvis de bestemmer seg for å gå for en topp 7 plassering, så kan både Odd og Strømsgodset bli vanskelige å møte.

Fløy, Tønsberg, Pors og Ørn er nok klubbene de fleste tror vil havne under streken, men både Ørn, Pors og Tønsberg har relativt nylig historie fra spille i 1. divisjon og vil helt sikkert kjempe med nebb og klør for å klare minimum 7. plass og fornyet plass i neste års 2. divisjon.

Det er utvilsom mange klubber med potensial til å ta førsteplassen og nesten hele avdelingen har potensial til å være blant de 7 beste som beholder plassen i 2. divisjon. Dermed ligger det an til en knalltøff sesong med spennende og jevne kamper helg etter helg. Vi gleder oss til det hele drar i gang den 9. april!


Troppen til Kvik Halden i tall

21 spillere

12 haldensere

935 kamper for Kvik Halden

22.6 år i snitt


KEEPERE:

Joacim Heier (Rakkestad – 4 sesonger – 113 kamper)

Simen Fredheim Andersen (Halden – 2 sesonger – 0 kamper)


FORSVAR:

Dardan Mehmeti (Fredrikstad – 7 sesonger – 198 kamper)

Josef Myhren Bouchleh (Halden – 6 sesonger – 113 kamper)

Jakob Madsen Lund (Halden – 3 sesonger – 75 kamper)

Ole Strømsborg (Halden – 2 sesonger – 40 kamper)

Erjon Shkodrani (Halden – 2 sesonger – 10 kamper)

Arber Shkodrani (Halden – 1 sesong – 6 kamper)

Jørgen Andersen (Sarpsborg – 0 sesonger – 0 kamper)

Ardijon Berbatovci (Sverige – 1 sesong – 8 kamper)


MIDTBANE:

Mathias Engebretsen (Halden – 2 sesonger – 51 kamper)

Jiress Suka Suka (Oslo - 3 sesonger – 64 kamper)

Granit Merovci (Halden – 0 sesonger – 0 kamper)

Sabri Khattab (Halden - 7 sesonger – 156 kamper)

Jonathan Storvik Dixon (Oslo – 0 sesonger – 0 kamper)

Markus Olaussen (Halden – 0 sesonger – 0 kamper)


ANGREP:

Almir Taletovic (Sverige - 3 sesonger – 73 kamper)

Martin Hoel Andersen (Halden – 1 sesong – 26 kamper)

Deniz Kaili (Halden – 0 sesonger – 2 kamper)

Øystein Næsheim (Oslo – 0 sesonger – 0 kamper)

Mergim Hereqi (Drammen – 0 sesonger – 0 kamper)0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline