Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Dårlig start på året for Kvik Halden sitt alag

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 7. Feb 2016

Kvik Halden fikk en brutal start på sesongen når de møtte Ljungskile i Østfoldhallen lørdag ettermiddag. Laget fikk det ikke til å stemme verken defensivt eller offensivt, og fikk seg dermed en viktig vekker før resten av sesongoppkjøringen.


Ny spillestil

Kvik Halden kom ut i litt ny fasong, og ønsket ofte å sette i gang spillet kort bakfra. Det passet Ljungskile perfekt, som med sin aggressive og direkte stil fikk satt haldenserne under hardt press gang på gang. På en måte kan man si at det er det treningskamper er til for, for det er liten tvil om at Kvik Halden fikk mange gode øvingsbilder på å spille kortpasningsspill fra forsvaret gjennom midtbanen for å komme i angrep. Og på motsatt side fikk Ljungskile tilsvarende gode repetisjoner på å presse høyt.

Startet bra

Kvik Halden startet kampen relativt bra, og tok også ledelsen etter 9 minutter ved Ardijon Berbatovci. Han stanget inn en bra slått corner fra Marhias Engebretsen. Få minutter senere stod det 1-1 når markeringen sviktet totalt på andreballen etter et langt innkast. Etter 37 minutter går svenskene opp i ledelsen når Kvik Halden sitt noe dristige pasningsspill til slutt straffer seg, Tim Nilsen (FFK i 2015) snappet en pasning og satt fart mot mål, alene med keeper setter han ballen ned i hjørnet.

Raknet på slutten

Ved pause gjorde Kvik Halden to bytter, ut gikk Jiress Suka Suka og Jonathan Dixon, inn kom Granit Merovci og prøvespiller Jørgen Andersen. Det hjalp dessverre ikke nevneverdig og Ljungskile skapte det som var av muligheter til å begynne med. Utover i omgangen kom Kvik Halden bedre med, men akkurat da haldenserne var i ferd med å finne litt rytme, så sviktet det igjen bakover. Gabriel Vanneryr satt inn 3-1 via Dardan Mehmeti som forgjeves forsøkte å blokkere avslutningen. Herfra og ut gikk all energi og engasjement ut av Kvik Halden og sammen med mange bytter hos begge lag ble kampen veldig rotete. Rett før slutt hamret Alan Mohiden inn 4-1 på et godt langskudd etter en klarert corner.

Mye å jobbe med

Heldigvis var det kun en treningskamp, og Kvik Halden fikk med seg mange nyttige erfaringer fra dagens kamp som må brukes til det fulle for å forberede laget på tøffe kamper gjennom hele 2016. Nå kommer neppe noen av lagene i årets 2. divisjon til å holde nivået til Ljungskile, men Kvik Halden var både to og tre hakk dårligere enn svenskene, så her må haldenserne stramme opp og finne tilbake til den defensive tryggheten som kjennetegnet laget i 2015.

Ny kamp neste lørdag

Etter en forhåpentligvis godt utnyttet og læringsrik treningsuke er det ny kamp i Østfoldhallen neste lørdag. Da er det fjorårets OBOS-ligalag Follo som er motstander. Follo rykket ned på dramatisk vis hele 6 minutter på overtid i siste serierunde, og har siden sesongslutt mistet det meste av startoppstillingen sin, men klubben fra Ski er meget dyktige på spillerutvikling og blir helt sikkert en tøff nøtt for Kvik Halden.


Kampfakta

Kvik Halden - Ljungskile 1-4 (1-2)


Joacim Heier

Josef Myhren Bouchleh

Ardijon Berbatovci (Deniz Kaili 10 min)

Dardan Mehmeti (Arber Shkodrani 10 min)

Ole Strømsborg

Jonathan Dixon (Jørgen Andersen 45 min)

Jiress Suka Suka (Granit Merovci 45 min)

Mathias Engebretsen

Sabri Khattab

Martin Hoel Andersen

Øystein Næsheim


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline