Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Hvor er de nå?

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 3. Jan 2016


I 2015 var 24 spillere på banen for Kvik Halden i 2. divisjon, per i dag er det 17 spillere på kontrakt for den kommende sesongen, så hvordan er situasjonen til de andre? Noen er fortsatt uten klubb og kan være aktuelle for Kvik Halden videre, mens andre har skrevet under for andre klubber.

I 2. divisjon er det i alle klubber som regel en del utskiftninger gjennom og mellom sesongene. Noen av de vanlige mekanismene som man finner i toppfotballen er gjeldende også på dette nivået, f.eks. spillere som får bedre tilbud i andre klubber, blir kjøpt oppover til bedre klubber eller spillere som ønsker å flytte på seg for å få mere spilletid. Den største grunnen til at spillere kommer og går i 2. divisjon er allikevel at dette er ofte unge mennesker som må prioritere studier, jobb eller familieliv og da kan det gå utover muligheten til å fortsette med 6-7 treninger/kamp i uka.

Kvik Halden er ansett som en av klubbene som er best på kontinuitet i 2. divisjon. Spillerne som er på kontrakt i 2016 har faktisk til sammen spilt over 1000 kamper for Kvik Halden. Allikevel var det hele 13 spillere innom Kvik Halden sitt a-lag i 2015 som per i dag ikke er under kontrakt for neste sesong. Her er status for de spillerne:


Enis Jashari. Ung keeper som ble tildelt Ole Karlsens vandrepremie for utviklingen sin i 2014, har valgt å prioritere militæret og garden i 2015, kommer forhåpentligvis til å finne muligheten til å spille fotball i Oslo-området neste år og kommer kanskje hjem til Halden etter hvert.

Daniel Ravneng. Nok en ung keeper, Skjebergmannen har vært i Kvik Halden i to sesonger og er nå på leting etter en klubb hvor han kan få spilletid på et høyere nivå enn rekruttfotball i 4. divisjon.

Oskar Sverrisson. Venstrebacken fra Lund i Sverige tok Norsk 2. divisjon med storm og var blant Kvik Haldens beste spillere i våres. I sommer dro han hjem på grunn av personlige årsaker, og spilte høstsesongen for Dalkurd som endte med å rykke opp til Superettan(Nivå 2) i Sverige. Har etter sesongen vært på prøvespill flere steder og skrev like før jul under for Divisjon 1-klubben (Nivå 3) Landskrona.

Ardijon Berbatovci. Kom fra Sprint-Jeløly i august og imponerte på stopper- og backposisjon for Kvik Halden i høst. Har etter sesongen trent videre med haldenserne, men har ikke tatt noe valg i forhold til sin fotballfremtid.

Nikola Ladan. Ble hentet til Kvik Halden i forkant av 2015-sesongen, og viste prov på mange fine ferdigheter i januar og februar. Dessverre klarte ikke Nikola å tilpasse seg livet i Halden og en hverdag på egenhånd, dermed dro han hjem til Gøteborg og spiller nå i gamleklubben Qviding.

Brice Wembangomo. Unggutt som kom på lån fra Sarpsborg 08 i vinter. Hadde en variabel vårsesong, men etter sommerferien var han blant Kvik Haldens beste spillere. Det var akkurat den utviklingen Tippeligalaget ville se, og Brice ble belønnet med ny kontrakt hos den tapende cupfinalisten.

Sondre Kirkeng Rørmyr. Lokal spiller som fikk høstsesongen ødelagt av en kneskade. Toppscorer i 4. divisjon med over 1 mål i snitt, men fikk ikke altfor mange muligheter i 2. divisjon. Flyttet i høst til Oslo for å studere og kommer til å spille fotball i hovedstaden. Er blant annet aktuell for den gamle storheten Lyn som i høst rykket ned til 3. divisjon.

Björn Berglund. Toppscorer i 2. divisjon for Kvik Halden med 15 mål. Toppspissen hadde en noe variabel sesong, men imponerte tidvis med sterk fysikk, godt skuddben og målteft. Har valgt å flytte hjem til Sverige i nærheten av sin familie og fikk i høst kontrakt med den tidligere storklubben Ôster IF som spiller i Divisjon 1 (nivå 3).

Harold Mufoncol. Sarpingen kom til Kvik Halden fra SFK i 5. divisjon før 2013 sesongen, og har vært på banen i over 50 kamper for Kvik Halden de siste 3 årene. 2015-sesongen ble ødelagt av en langvarig ankelskade, og med heltidsstudier i Oslo var det vanskelig å være med for fullt i Kvik Halden. Er ønsket av klubber i 3. divisjon både i Fredrikstad og Sarpsborg, men hvor Harold spiller fotball i 2016 er ikke kjent.

Niklas Kalmar. Lokal unggutt som har vært i a-stallen de siste 3 sesongene. Har fått minimalt med spilletid i 2015, noe som også må skyldes diverse skadeutfordringer. Hvor Niklas spiller fotball i 2016 er ikke bestemt.

Kristoffer Sternfoss. Kom til Kvik Halden fra Østsiden i forkant av 2015-sesongen. Var med på hele oppkjøringen og sesongstarten, men valgte i mai å ta en pause fra fotballen for å vie mere tid til studier. Fortsetter muligens fotballspillingen i en Fredrikstadklubb i 3. eller 4. divisjon i 2016.

Badr Rahhaoui. Kom på lån fra Sarpsborg 08 i sommer og var foretrukket på topp for Kvik Halden i mange av kampene i høst. Fikk ikke tilbud om kontrakt videre med Sarpsborg 08 eller Kvik Halden, og den tidligere ungdomslandslagsspilleren skal nå på prøvespill i Fredrikstad FK på nyåret.

Andreas Melleby. Kom også på lån fra Sarpsborg 08 i sommer. Oppholdet ble ødelagt av skader, og når Andreas ikke klarte å spille seg inn på laget i 2. divisjon valgte han å avbryte låneoppholdet noen uker før sesongslutt. Skal i 2016 spille for Sprint-Jeløy i 3. divisjon.

Vi takker alle spillere som har vært med og bidratt for Kvik Halden i 2015 for innsatsen og ønsker de lykke til videre!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline