Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Årskavalkade Kvik Halden FK!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 30. Des 2015

Kvik Halden kan se tilbake på et utviklende og godt 2015, her får du et tilbakeblikk på noen av de viktigste hendelsene!

Ønsker du å gå Kvik Halden året i detalj, så finner du nyhetsarkiv på våre hjemmesider!


Starter FFO

I januar startet Kvik Halden sin FFO opp. Prosjektet fikk raskt mange påmeldinger, og selv om dette var et nytt landskap for klubben så har man raskt tilpasset seg og utviklet FFO til en veldreven og populær ettermiddagsaktivitet.


Utskiftninger i a-stallen

Året startet med flere utskiftninger i Kvik Halden sin a-stall. Spillere med mye spilletid de siste årene som Jonas Heli Hansen, Faton Hoti, Dino Mulac, Martin Elvestad, Agim Shabani og Christian Halvorsen fikk ikke nye kontrakter i Kvik Halden. Inn kom nye bekjentskaper som Björn Berglund, Nikola Ladan og Martin Hoel Andersen.


Endringer i administrasjonen

1.februar startet Joacim Heier på oppgaven som daglig leder i Kvik Halden. Han erstattet Anders Viken som hadde måttet trappe ned Kvik og opp Spenst pga. utbygging av nytt treningssenteret på Høvleriet.


Seier i første treningskamp

Kvik Halden spilte mot Trollhättan i årets første treningskamp. Gjestene fra Sverige tok ledelsen, men i andre omgang snudde haldenserne og vant til slutt 4-2. Dette var også første gang vi fikk se Kvik Halden sin nye venstreback, Oskar Sverrisson, som denne dagen både fikk prøvespilt og signert.


Strålende helg med Remmen Cup

7-8. mars ble Remmen Cup gjennomført, og nok en gang ble turneringen en stor suksess med fulltegnet påmelding og hundrevis av fotballglade barn. Nærmere 60 lag spilte fotball fra morgen til kveld både lørdag og søndag.


Effektivt årsmøte

11 mars ble årsmøtet i Kvik Halden gjennomført. Her fikk Enis Jashari talentprisen Ole Karlsens vandrepremie, mens Xhevxhet «Torbjørn» Mjekiqi ble årets medlem i 2014.


Utnevnt til «Kvalitetsklubb»

Etter et omfattende arbeid ble Kvik Halden i mars utnevnt til «Kvalitetsklubb» av NFF. Det følger med en rekke kriterier for å bli utnevnt til «Kvalitetsklubb», blant annet krav til trenerkompetanse, politiattester, økonomioppfølging og mye, mye mer. Utvilsomt et stempel Kvik Halden kan være stolte av, og som legger gode grunnkrav til hvordan klubben skal driftes.


Uavgjort i serieåpningen

Etter en svært god oppkjøring med kun ett tap og 6 kamper på rad uten baklengs inn mot seriestarten var forventningen skrudd opp. Det gode forsvarsspillet ble med til Lørenskog, men dessverre klarte ikke Kvik Halden å utnytte noen enorme muligheter til å score mål, dermed endte årets første seriekamp noe skuffende 0-0.


Årets villeste kamp

Første kamp i cupen 2015 skulle være en relativt grei gjennomkjøring mot 3. divisjonslaget Oppsal, men for en dramatikk vi skulle få! Kvik Halden tok ledelsen 1-0, men Oppsal snudde og ledet på et tidspunkt 3-1. Kvik Halden kom tilbake gang på gang og oppgjøret stoppet ikke før det stod 5-5 etter ekstraomganger. I straffesparkkonkurransen var Kvik Halden feilfrie og vant 5-4.


Kick-Off for barnefotballen!

Uken før barnefotballen satt i gang seriespillet arrangerte Kvik Halden en kick-off med foredrag fra politiet om trafikksikkerhet, boller, saft og konkurranser med a-lagsspillerne. En flott start på sesongen!


Slo ut FFK – igjen!

2. runde av cupen ble spilt hjemme på Rødsjordet mot et FFK i elendig form og en trener på lånt tid, hørt det før? FFK tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 og var knepent det beste laget før pause, i en relativt jevnspilt kamp. Umiddelbart etter pause økte FFK ledelsen til 2-0, men da våknet Kvik Halden! Herfra og ut dominerte haldenserne fullstendig, og kjørte regelrett over proffene fra Østfolds historisk beste fotballby. Oppgjøret endte med 2-2, og nok en straffesparkkonkurranse. Her trakk hjemmelaget det lengste strået og kunne juble for en aldri så liten cupbombe!

Som i 2012 ble tapet for Kvik Halden i cupen dråpen som fikk begeret til å renne over for FFK sitt styre, og trener Håkon Wibe Lund måtte pakke sekken, akkurat slik Tom Freddy Aune måtte 3 år tidligere.


Vårens vakreste eventyr – Fredriksten Cup

Fredriksten Cup er en velkjent cup for Østfold-lag, og i år var det nok en gang stappfullt på Strupe og stor stemning når cupen gikk av stabelen. I et flott vær ble cupen prikkfritt gjennomført og over 1000 barn og foreldre kunne dra slitne og fornøyde hjem fra Kvik Halden sitt praktfulle fotballanlegg.


Kollapsen i Alta

Kvik Halden var et bunnsolid lag defensivt gjennom stort sett hele sesongen. Avdelingens gjerrigste lag og under 1 mål i snitt imot er absolutt noe å ta med seg. Allikevel var det enkeltkamper hvor den defensive styrken glimret med sitt fravær, spesielt borte mot Alta. Kvik Halden hadde spilt en sterk bortekamp og ledet 3-1 med 6 minutter igjen å spille, da kollapset haldenserne og oppgjøret endte med et veldig surt 3-3 etter at keeperen(!) til hjemmelaget scoret 4 minutter på overtid. Et totalt unødvendig poengtap som kan ha vært med på å avgjøre serien til slutt.


Cupbombe!

3. juni kom Strømsgodset til Halden stadion for å spasere videre til 4. runde i cupen. Drammensere hadde gjort leksene sine og sparket trener David Nielsen uka i forveien, men det hjalp dessverre ikke. Hjemmelaget var best i omkring en time, mens Strømsgodset var det beste laget i ekstraomgangene. Oppgjøret ebbet ut med 0-0 og ny straffesparkkonkurranse. Her hadde Kvik Halden de laveste skuldrene og vant nok en gang! 1500 tilskuere på Rødsjordet fikk dermed oppleve en skikkelig cupbombe, og jubelscenene etter kampen med a-laget og horder av Kvik Halden-barn var for mange årets øyeblikk.


Kvik Halden Dagen

Få dager etter cupkampen mot Strømsgodset var Nybergsund/Trysil på besøk og Kvik Halden inviterte med gratis inngang og den nye årlige tradisjonen «Kvik Halden Dagen». Hele klubben var på kamp, og samtlige lag hadde presentasjon på indre bane i pausen. Omkring 700 tilskuere var på plass, og selve kampen vant Kvik Halden 3-1, årets sjette strake hjemmeseier.


Bygget VIP-tribune på stadion

Halden stadion er eid av Halden kommune, men som anleggets desidert største bruker er alltid Kvik Halden ute etter å hjelpe til for å forbedre fasilitetene. I sommer gjorde Kvik Halden, Kvik Halden Eldres og noen av våre gode sponsorer en flott innsats og bygget en VIP-Tribune midt på hovedtribunen.


TINE Fotballskole

Første ferieuke i skoleferien ble TINE Fotballskole nok en gang arrangert. Fotballskolen har vært et fast innsalg på Strupe i årtier, også i år var deltagelsen stor, over 220 barn i alderen 6-12 år var påmeldt. Nytt av året var Keeperskolen som ble arrangert samtidig. En strålende uke på Strupe i nydelig sommervær!


Historisk cupkamp

Etter seieren mot Strømsgodset var Kvik Halden klare for trekningsrunden av cupen for første gang siden 1937! Bare 3 lag fra 2. divisjon har nådd så langt i cupen de siste 5 årene, pussig nok var det to av de denne sesongen. Kvik Halden hadde ikke flaksen med seg i trekningen av 4. runde i cupen, det ble omtrent så vanskelig det kunne blitt med bortekamp mot fjorårets serie- og cupmester Molde. Kampen ble også så vanskelig som kan kunne forvente. Molde stilte et sterkt lag, de skulle ikke gå på en smell slik som Tippeligakollegaene fra Drammen. Kvik Halden spilte også under pari, og Molde vant enkelt 3-0.


Nye hjemmesider

I sommerferien ble Kvik Halden sine nye hjemmesider lansert. Den gamle hjemmesiden var for lengst utdatert, og endring var kjærkommen for mange.


Ny mann i administrasjonen

Haris Juklo er et velkjent navn i Kvik Halden, han har vært trener på mange forskjellige lag i over 10 år i klubben, og har de siste to årene vært styrer i klubbens egen barnehage, Spretten Idrettsbarnehage. I august tok han steget opp en etasje og ble leder for Kvik Halden sin FFO i tillegg til ansvaret for sport og spillerutvikling i klubben.


Oppstart for Pipe Eksperten Fotballakademi

I august startet Pipe Eksperten Fotballakademi. Dette var et nytt tilbud for fotballspillere fra hele Halden som går i 5-7 klasse. Akademiet ble veldig raskt fylt opp, men med en ekstra trener på plass fikk også spilleren på venteliste blitt med. Akademiet trener hver fredag gjennom hele året med ny påmelding hvert halvår.


A-laget startet høsten godt

Kvik Halden sitt a-lag hadde en god vårsesong, men starten på høstsesongen var strålende. 6 strake seire første haldenserne helt opp i tetkampen. Midt i august ble Sprint-Jeløy slått 6-0 på stadion, den største seieren siden 3. divisjon. Det var også Kvik Halden sin 10. strake hjemmeseier i 2015.


Jentefotballdagen

Kvik Halden har et uttalt mål om å styrke jentefotballen, et av tiltakene som ble gjennomført i 2015 var Jentefotball Dagen på Strupe. Alle Kvik Halden sine jentefotballspillere var tilstede for en dag med trening, konkurranser og grilling. En flott dag i strålende solskinn!


Toppoppgjøret på Halden stadion

29. august kom serieleder Raufoss til Halden stadion med en 5 poengs luke ned til Kvik Halden. En typisk 6-poengskamp, hvor Kvik Halden kunne virkelig melde seg på med seier. Dessverre for haldenserne endte et tett og jevnt oppgjør med borteseier til Raufoss 2-1, og dermed en luke i teten som Kvik Halden aldri var i nærheten av å kunne tette.


Kvik Halden på landskamp

Til Norge-Kroatia i EM-kvalik i september satt Kvik Halden opp 5 busser og sendte 250 personer fra Kvike-familien på landskamp. En herlig søndag som ble toppet med en sterk 2-0 seier for Norge!


Rekordtidlig på plass med trenere til ungdomsavdelingen

Allerede tidlig på høsten var hele trenerkabalen for Kvik Halden sin ungdomsavdeling på plass. Hele veien fra a-laget til 2003 årgangen var trenere på plass, både for lagene og egne keepertrenere.


Johnny Helgesen Fotballskole

I høstferien arrangerte Kvik Halden for første gang Johnny Helgesen Fotballskole. Fotballskolen bygget på samme grunnprinsipper som TINE Fotballskole på sommeren, og ble en flott opplevelse for omkring 70 barn. Fotballskolen var heldig med været og opplevde sydenstemning på Strupe med 20 grader og nydelig solskinn alle dagene.


Avsluttet sesongen med målkalas og poengrekord

Kvik Halden sitt a-lag avsluttet sesongen borte mot Drammen med en fin 5-0 seier. Laget hadde en fin rekke med kamper på slutten med 3. strake seire og 12-0 i målforskjell. Dermed endte Kvik Halden på 53 poeng, noe som er den beste poengsummen laget har oppnådd siden seriesystemet ble lagt om i 2001.


Restaurering av Halden stadion sitt garderobeanlegg

Halden stadion har en praktfull beliggenhet, og er etter hvert en av relativt få anlegg med naturgress. Det gjør at anlegget er en god kandidat til å huse landskamper for ungdomslandslag. Siste det skjedde var i 2013 når blant annet Martin Ødegård og Kjetil Haug møtte Sverige på Halden stadion. De siste to årene har tilbakemelding fra NFF vært at Halden stadion må oppgradere garderobefasilitetene for å kunne arrangere landskamper, det har nå Kvik Halden tatt tak i. Sammen med Kvik Halden Eldres står Kvik Halden FK for oppussingen, med på laget er flere gode lokale støttespillere med både pengebidrag, materialbidrag og arbeidskraft. Arbeidene skal være fullført i god tid til seriestart 2016.


A-stallen for 2016 tar form

Kvik Halden har en ambisjon om å gå opp en divisjon, da kreves det at det driftes som om man er en divisjon opp. En av områdene som 1. divisjonsklubber er flinkere på enn 2. divisjonsklubber er å ha det meste av spillerstallen klar i god tid før nyttår, noe Kvik Halden har klart i år. Hele 17 spillere er allerede på kontrakt når vi passerer nyttår, og for en spennende stall vi har. Viktige spillere som Ole Strømsborg, Mathias Engebretsen, Josef Myhren Bouchleh, Jakob Madsen Lund, Almir Taletovic og Martin Hoel Andersen har forlenget sine avtaler i høst, mens rosinen i pølsa ble hentet hjem fra Bryne nå i romjulen når Sabri Khattab ble klar for en ny periode i rødt og hvitt.


Vi håper på et like innholdsrikt 2016 og ønsker alle våre lesere godt nytt år!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline