Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Like hard avdeling i 2016 også? Her kan du lese om alle lagene vi møter neste sesong!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 27. Nov 2015

Kvik Halden fikk som kjent knallhard motstand i 2016, og hjemmesiden har tatt en nærmere titt på klubbene som haldenserne skal opp mot neste år.


Bærum

Bærum var motstander for Kvik Halden også i 2013, da rykket de opp og sesongen etter endte imponerende med kvalik til Tippeligaen. I år startet sesongen godt, men etter sommeren har det derimot gått tungt, og laget måtte ta den tunge veien tilbake til 2. divisjon. Da blir det mange nye fjes på Kadettangen, blant annet vil det være ny daglig leder, ny hovedtrener, ny assistenttrener og en del nye spillere. Allikevel må man forvente et sterkt Bærum, de har stort nedslagsfelt og erfaring fra opp- og nedrykk.

En av favorittene til opprykk.


Notodden

Notodden var motstander for Kvik Halden i år, det endte med en seier til hvert av lagene. Har alt lagt til rette for spill høyere opp i norsk fotball. Fantastisk anlegg, sterk økonomi og en flere rutinert spillere i troppen. Selv om 2015 til slutt ble en skuffende sesong så kommer Notodden helt sikkert til å satse friskt på nytt i 2016, en klubb som på de fleste områder drives som en 1. divisjonsklubb, og det vil med tiden gi resultater. Spennende å se hvilke forsterkninger de henter inn i løpet av vinteren.

En av favorittene til opprykk.


Fram Larvik

Fram har satset tungt på opprykk de siste årene, lyktes ikke helt i 2015, men det stopper nok ikke ambisjonene for 2016. Petter Belsvik har hatt ansvaret for laget i to år, og er fortsatt personen som skal forsøke å styre Fram Larvik til 1. divisjon. Laget har hentet mye spillere fra utlandet de siste årene, men høstsesongen i år viste at også et tydelig mere lokalforankret lag også kan hevde seg i 2. divisjon. Skal bygge ny tribune til våren og støtten fra byen er ganske bra, noe et tilskuersnitt på nærmere 500 viser.

En av favorittene til opprykk.


Arendal

Arendal endte meget skuffende på nedre halvdel av tabellen i årets sesong, en plassering som ikke står i stil med klubbens store ressurser og høye ambisjoner. Laget trenes av den tidligere Rosenborg-treneren Knut Tørum og blant spillerne finner man mange tidligere elitespillere. Laget rykket opp til 2. divisjon i 2012 og har hele veien satset tungt. Og selv om laget på de 3 sesongene i 2. divisjon hittil kun har en 5. plass som bestenotering vil satsingen helt sikkert ikke være mindre i 2016. Så blir det spennende å se hvilke spillere de klarer å lokke til Sørlandet, og hvor godt laget til slutt blir.

En av favorittene til opprykk.


Moss

Moss endte på 2. plass bak Raufoss i årets sesong, var lenge med og kjempet, men måtte omtrent på samme tidspunkt som Kvik Halden se Raufoss skaffe seg en solid luke de beholdt sesongen ut. I et vanligvis svært aktiv lokalmedia, har det vært merkverdig stille rundt MFK de siste ukene, men rapporter har det til at det jobbes godt og med kontinuitet på Melløs. Hadde i likhet med Kvik Halden en sesong hvor mye stemte i 2015, og med riktige forsterkninger blir de en tøff motstander for de fleste også neste år. Klubben klarte å bygge opp mye entusiasme blant mossingene i fjorårets sesong, over 700 tilskuere i snitt vitner om stor interesse til å være 2. divisjon. Har i mange år slitt med store økonomiske underskudd, men klarer alltid å bygge opp både tro og forventninger i lokalmiljøet, samt en sterk spillertropp.

En av favorittene til opprykk.


Vindbjart

Vindbjart har jobbet godt i mange år, laget endte i 2015 på en brukbar 6. plass. Kom til 3. runde i cupen i år etter å ha valset over Start med 4-0 i 2. runde. Både i 2013 og 2014 ble laget nummer 2 på tabellen. Det er vanskelig å komme utenom kraftspissen Øyvind Gausdal når man tar for seg Vindbjart, han har i en årrekke vært en notorisk målscorer for klubben, stoppet i 2015 på 24 seriemål. Laget slapp i 2015 inn for mye mål til å være en skikkelig toppkandidat, men hvis det strammes inn defensivt kan også Vindbjart bli å finne helt i toppsjiktet på tabellen.

Outsider til opprykk.


Asker

Asker var i 1. divisjon så sent som i 2011, da rykket de ned på målforskjell. Spilte i samme avdeling som Kvik Halden i 2013, da kjempet de med Bærum hele veien inn, men tapte kampen om opprykk på målstreken. Hadde derfor i 2014 også ambisjoner om opprykk, men endte utrolig nok med å rykke ned etter en sesong med ekstremt mye stang ut. Beholdt mye av laget i 2015, og har cruiset gjennom 3. divisjon, scoret de utrolige 151 mål på 26 kamper! Klubben har fine fasiliteter, god drift og vil nok ha ambisjoner om å være med helt i toppen.

Outsider til opprykk.


Fløy

Fløy er også et nytt bekjentskap for Kvik Halden. Klubben som holder til rett vest for Kristiansand på Flekkerøy har vært i 2. divisjon i flere sesonger. Det skulle de derimot i utgangspunktet ikke vært i 2014 ettersom de kom 3. sist på tabellen i 2013. Da ble de reddet av Tromsøs nedrykk fra Tippeligaen, noe som gjorde at Tromsø 2 ble flyttet ned til 3. divisjon. I 2015 klarte laget seg med et nødskrik da plassen ble sikret med seier i siste kamp og avgjørende scoring i det 83. minutt. I en meget tøff sportslig avdeling kan Fløy fort bli et av lagene som må kjempe hardt for poengene, men med riktige signeringer og god utvikling kan laget også blande seg inn på øvre halvdel.


Ørn-Horten

Ørn-Horten har lagt bak seg en turbulent sesong, både trenerskifte og intern uro har vært med på å prege året. Hadde etter hvert god kontroll på nedrykksspøkelset, og endte til slutt på 11. plass med 7 poeng ned til nedrykk. Ørn-Horten er en klubb med stolt historie, og spilte i 1. divisjon tidlig på 2000-tallet, de senere årene har klubben vært opp og ned mellom 2. og 3. divisjon. Per dags dato er svært få spillere på kontrakt, men den kanskje viktigste signeringen er på plass i form av hovedtrener Lars Bakkerud. Vil i 2016 på ny få sterk konkurranse fra FK Tønsberg i spillermarkedet, og kan gå mot en ny sesong med ryggen mot veggen i en sterk avdeling.


FK Tønsberg

Tønsberg har i likhet med Horten en stolt fotballhistorie. Eik Tønsberg har vært byens flaggskip, men i 2001 ble alle klubbene i Tønsberg samlet til den nye satsingsklubben FK Tønsberg. I 2003 ble nye Tønsberg Gressbane åpnet, et anlegg som fortsatt i dag er blant 2. divisjons flotteste. Spilte i 1. divisjon i 2005, men rykket rett ned igjen. I 2013 måtte laget ta turen ytterliggere en divisjon ned, men var i 2015 suverene i 3. divisjon og rykket opp. Har flotte fasiliteter i form av Tønsberg Gressbane og nye FIX Arena, og vil med det helt sikkert tiltrekke seg gode spillere. Selv om potensialet er stort for toppfotball i Norges eldste by, så vil nok ikke FK Tønsberg være blant topplagene allerede i 2016.


Pors Grenland

Pors Grenland er nok en klubb med relativt nylig erfaring fra 1. divisjon. Laget spilte på landets nest høyeste nivå i 2004-2006, og i 2. divisjon etter det, frem til de etter en tung sesong i 2014 rykket ned til 3. divisjon. Var i mange år et fryktet sted å spille bortekamp på grunn av en svært slitt kunstgress. Denne fordelen har ikke Pors Grenland lenger etter at banen ble skiftet sommeren 2014. Har derimot fordelen av naboklubben og talentfabrikken Odd som er en naturlig samarbeidspartner på spillerlogistikk. Går en utfordrende sesong i møte, men ble så sent som i 2013 nummer 5 i 2. divisjon og blir et lag å se opp for.


Strømsgodset 2 / Odd 2

Tippeligalagene har i årevis måtte ta imot mye kritikk for å stille svært forskjellige lag i 2. divisjon. Også i 2015 har lagene variert mellom å ha med flere Tippeligaspillere, til å stille rene juniorlag. Ofte er det naturlige årsaker som gjør at Tippeligaklubbene må stille ujevne lag i 2. divisjon, f.eks. karantener, skader og spillefrie helger i Tippeligaen påvirker hvilket lag som møter til kamp for rekruttlaget. Med en så sterk avdeling som denne vil nok begge 2. lagene gå en tøff sesong i møte. På generell basis vil gode 2. divisjonslag som regel være bedre enn reservene til et godt Tippeligalag, og i denne avdelingen er det en rekke lag som går under kategorien «godt 2. divisjonslag». Selv om både Odd og Strømsgodset som regel har hatt god kontroll på plassene sine i 2. divisjons de senere årene, vil nok kommende sesong bli en større utfordring enn vanlig.


Kvik Halden

Så hvor havner Kvik Halden i denne avdelingen? Laget kom i år på en imponerende 3. plass med begrensede ressurser. Og selv om Kvik Halden jobber for å kunne øke budsjettet til a-laget i 2016, så vil fortsatt 6-7 lag ha vesentlig bedre forutsetninger økonomisk enn Haldens beste lag. Kvik Halden sin store fordel er den gode kontinuiteten på spillerstallen. 13 spillere er allerede på kontrakt og av disse er hele 9 stk. haldensere som spiller for klubben og byen sin. Laget har en snittalder på unge 22 år og er i god utvikling, men har allikevel samlet over 800 kamper for Kvik Halden. Klubben jobber nå hardt for å finne solide forsterkninger som kan løfte laget ytterligere i sesongen som kommer, og resultatet av den jobben blir avgjørende for godt laget gjør det i 2016.

Foreløpig kan laget anses som en outsider til opprykket.


Et annet spenningsmoment for alle klubber i 2. divisjon den kommende våren er hvordan seriesystemet blir for Tippeliga, 1. divisjon og 2. divisjon i 2017. NFF har sendt ut et forslag på høring som går ut på å spisse hele seriesystemet og redusere antall lag i de 3 øverste divisjonene.

Forslaget om å halvere antall lag i 2. divisjon er relativt godt mottatt av fotball-Norge, mens det foreløpig virker som det kun er de store og etablerte toppklubbene i Tippeligaen som ønsker å redusere antall lag på nivå 1 og 2. Dermed knytter det seg stor spenning til hva som blir utfallet på Tinget i mars. Et vedtak om å halvere antall lag i 2. divisjon vil bety en voldsom kamp for å unngå nedrykk, og spesielt i Kvik Halden sin sterke avdeling vil en serieomlegging bety at flere sterke 2. divisjonslag må ta den tunge turen ned et hakk.

Etter et flott 2015 for hele Kvik Halden går klubbens elitesatsing mot et spennende år i 2016, vi gleder oss!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline