Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Silly Season - Også i 2. divisjon!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 27. Okt 2015
Sesongen er ferdigspilt og spillerne har fått en velfortjent uke med fri. På kontoret er det derimot høytid, der jobber Haris Juklo og Glenn Ståhl med neste års spillerstall.
Mange spillere har allerede satt navn på papir og er klare for spill i den røde og hvite drakta i 2016, men det er fortsatt en del plasser å fylle, denne jobben er duoen Juklo/Ståhl godt i gang med. Kvik Halden sin svenske trener tror derimot ikke jobben er ferdig til jul.

- Vi går nå inn i periode med mange samtaler både med interne og eksterne spillere, det er selvfølgelig ønskelig å ha stallen klar innen jul, men det er nok mer en utopi. Noe av grunnen til det er at vi er ute etter spillere med karakter og treningsiver, vi kommer til å være veldig nøye i valgene våre. Generelt så merker jeg en stor forskjell fra i fjor på samme tiden i forhold til spillere som ønsker å komme til oss. Forteller Glenn Ståhl

Mange på plass – noen avventer
Forsvaret ser allerede sterkt ut med Bouchleh, Madsen Lund og Mehmeti klare, i tillegg er unguttene Arber og Erjon Shkodrani klare for å ta opp kampen med de rutinerte. Fremover på banen er det færre spillere som er klare for en ny sesong, men noen spillere med etter hvert lang fartstid i klubben er på kontrakt. Jiress Suka Suka, Drilon Turkaj og Almir Taletovic er alle klare for neste sesong.

- Vi har kommet lengst med byggingen av laget bakfra, noe som for meg personlig er helt selvklart. Vi setter ikke opp veggene før grunnmuren er på plass, og grunnmuren vår er et solid forsvar. Vi har allikevel mange spennende offensive spillere på blokka som vi er i dialog med. Det kommer noen tøffe, men også spennende måneder nå frem mot seriestart for å bygge en sterk og konkurransekraftig tropp. Sier hovedtrener Glenn Ståhl.

Mange spillere har imponert stort i år, og flere av disse står per i dag fortsatt uten kontrakt for neste sesong. Spillere som Ardijon Berbatovci, Mathias Engebretsen og Ole Strømsborg har alle gjort gode prestasjoner i årets 2. divisjon. Haris Juklo er den som håndterer dialogen med spillerne i forhold til kontrakter, og har ikke uventet samme filosofi som Glenn.

- Som Glenn sier er hovedfokuset vært å bygge laget bakfra. Vi har et stramt budsjett og må velge de riktige typene til de rette posisjonene, mange av våre konkurrenter har langt mer å rutte med enn oss, men sesongen i år har vist at vi kan være med å kjempe selv med våre rammer.
Når det Ole, Ardi og Mathias så er det spillere vi ønsker å ha med videre og som vi har gitt gode tilbud til Kvik Halden å være. Vi er fortsatt i dialog med de, og selv om det ikke er noen hemmelighet at de også vurderer andre alternativer, så har vi fortsatt en tro på at de spiller i Kvike-drakt i 2016. Sier Haris Juklo.

Godt samarbeid med Sarpsborg 08
I løpet av årets sesong har hele 4 spillere vært på lån fra Sarpsborg 08, Andreas Melleby sitt opphold utviklet seg ikke som man håpet og ble avsluttet allerede for noen uker siden, mens Brice Wembangomo, Martin Hoel Andersen og Badr Rahhaoui alle har vært mye på banen i år. Brice sine prestasjoner har vært så gode at Sarpsborg 08 i forrige uke sikret en proffkontrakt med unggutten. Derimot fikk Martin og Badr denne uken beskjed om at de ikke ville bli tilbudt nye kontrakter i Sarpsborg 08. Juklo har troen på at Hoel Andersen blir å se på Halden stadion neste år.

- Å låne spillere er det både plusser og minuser ved, vi ønsker helst å knytte spillerne til oss permanent og det er alltid en vurdering opp mot våre egne. Samtidig er dette også en måte å bygge en konkurransekraftig tropp hvor vi kan dele på utgiftene. Samarbeidet med 08 er vi veldig fornøyd med, og det er godt for oss å se at Brice sin utvikling i Kvik Halden har resultert i en proffkontrakt.
Martin er en spiller vi er veldig fornøyd med i år, og vi mener at han har et stort uforløst potensial, i tillegg er han en lokal gutt med flotte holdninger og som bidrar i klubben utover det han gjør på banen. Vi er allerede i dialog med han, og håper han er med hos oss i 2016. Forteller Haris Juklo.

Ikke alle er med videre
Det er alltid utskiftninger i en spillerstall mellom sesongene, forrige sesong var intet unntak. Når laget begynte å trene i januar 2015 var en rekke spillere borte fra laget som endte på en skuffende 10. plass i 2014. Viktige spillere som Dino Mulac, Christian Halvorsen, Martin Elvestad, Faton Hoti og Agim Shabani gikk alle til nye klubber før årets sesong, og det vil også i år bli en del spillere som bytter beite.

- Noe utskiftninger vil det alltid være, vi spiller i 2. divisjon og spillerne må innimellom prioritere andre ting i livet. F.eks. Enis Jashari, som skal i militæret og Sondre Rørmyr som skal studere i Oslo. Dette er begge spillere vi ville ønsket å ha med videre, men slike prioriteringer må en klubb på vårt nivå alltid respektere. Björn Berglund kommer også til å forlate oss nå, han ønsker seg nærmere familien sin og skal starte studier. Alle disse spillerne har gjort en flott innsats for Kvik Halden i 2015, alle er gode personer som stiller opp gjør en innsats utover det vi forventer på banen.
Det kommer også helt sikkert til å bli flere som drar, men ingenting er avklart med de øvrige spillerne uten kontrakt per i dag. Oppsummerer Haris Juklo.

Jobber med forsterkninger
Når noen går ut er det andre som må komme inn. Kvik Halden har i år gjort en god sesong med et lag basert på lokale spillere, hele 19 av 24 spillere som er brukt av Kvik Halden i årets seriespill er fra Østfold, og av de 19 er 12 fra Halden. Flere spillere banker på døra fra klubbens eget juniorlag, mens det helt sikkert også vil komme spillere inn fra andre klubber.

- Selvsagt ønsker vi, og titter vi etter spillere med en x-faktor. F.eks. en spiller som Sabri Khattab er vi i dialog med og ønsker å knytte til oss, men om vi klarer det er jo fortsatt uvisst.
Det finnes selvsagt også flere spillere vi jobber med, det er spillere lokalt i Østfold som har gjort sine saker bra i sine respektive klubber, også skal vi ikke glemme at vi har mange lovende unge spillere i vår egen juniorstall. Blant annet Deniz Kaili, Tobias Back og Kristian Strøm, de får muligheten til å vise seg frem på våre treninger frem til 10. desember, da tar vi fri frem til 6. januar. Avslutter Glenn Ståhl.

Uansett hvem som kommer og hvem som går, Kvik Halden vil nok stille slagkraftig også i 2016. Juklo har en lang vinter på å spikre et best mulig stall, og Ståhl har en lang vinter på å utvikle elevene sine enda et par hakk. Vi gleder oss allerede til treningskamper i februar!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline