Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Rekordsesongen – Her finner du alle tallene!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 26. Okt 2015
Kvik Halden har gjennomført en strålende sesong veid opp mot ressurser og forventninger. I en av tidenes tøffeste 2. divisjonsavdelinger, mot mange lag med langt større budsjetter enn klubben vår, nådde a-laget en meget respektabel 3. plass.

For de som er glad i tall og stistikk så får du en god oppsummering her!

NM:

Kvik Halden har de siste årene hatt et rykte på seg for å detonere cupbomber. Både i 2012 og 2013 røk Tippeligalag ut av cupen på Halden stadion, og i år skjedde det igjen.

Årets cupeventyr var allikevel nesten over allerede i første kamp når Kvik Halden fikk det overraskende tøft borte mot Oppsal, i en spinnvill fotballkamp var det til slutt haldenserne som kunne slippe jubelen løs når Mathias Engebretsen satt inn det avgjørende straffesparket.

Kvik Halden kunne juble nok en gang når oppsettet fra NFF ble offentliggjort, da fikk vi et skikkelig Østfold-derby på Halden stadion mot FFK. Nok en gang var cupen i ferd med å være over for Kvik Halden, men i en råsterk 2. omgang kjørte hjemmelaget over paralyserte FFK’ere, hentet inn 2-0 ledelsen til 2-2 og trakk til slutt det lengste strået i en ny straffesparkkonkurranse.

3. runde ble også satt opp på Halden stadion, og motstanderen ble knalltøffe Strømsgodset, seriemester fra 2013 i Tippeligaen. Strømsgodset er et utpreget kunstgresslag og fikk det overraskende tøft på naturgresset på Rødsjordet. Kvik Halden var det førende laget den første timen, og selv om Strømsgodset tok mere over oppgjøret mot slutten, så var det helt fortjent at kampen endte uavgjort. Avgjørelsen skulle nok en gang falle på straffespark, den vant Kvik Halden overlegent 4-2. Jubelscenene etter kampen er kanskje årets høydepunkt for de fleste med hjertet i Kvik Halden, hundrevis av kvike-barn stormet ut på banen og ble med på feiringen, et fantastisk øyeblikk!

Fjerde runde er første runde hvor motstand skal trekkes, og dessverre ble det verst tenkelig motstander for cupaskeladdene. Kvik Halden fikk Molde borte, mens Tromsdalen fikk Rosenborg borte. Oppmerksomheten rundt oppgjøret var enorm sett med Kvik Halden-øyne. Både riksaviser, tv-kanaler og lokalmedier brukte mye tid på kampen, og Halden Kino ble fylt til randen av skuelystne haldensere som ønsket å følge oppgjøret. Selve kampen ble som ventet for tøff for Kvik Halden og Molde vant fortjent 3-0.

Rekord nummer 1 i 2015. Kvik Halden har ikke vært i 4. runde i NM siden 1937, en formidabel prestasjon!

1. runde: Oppsal – Kvik Halden 4-4 (5-5 e.e.o. / 9-10 etter straffesparkkonkurranse)
2. runde: Kvik Halden – Fredrikstad 2-2 (6-5 etter straffesparkkonkurranse)
3. runde: Kvik Halden – Strømsgodset 0-0 (4-2 etter straffesparkkonkurranse)
4. runde: Molde – Kvik Halden 3-0

Oddsenligaen avd. 2:

Kvik Halden ble plassert i det som blir beskrevet av mange som tidenes tøffeste 2. divisjonsavdeling. Avdelingen hadde mange lag med store ambisjoner og store budsjetter. Raufoss, Alta, Fram Larvik, Notodden, Moss, Gjøvik/Lyn og Nybergsund-Trysil er alle hardtsatsende klubber med mål om å spille i 1. divisjon så fort som mulig, flere av klubbene har også veldig nylig vært der.

Kvik Halden la sin målsetning for sesongen på prestasjon fremfor resultater.

Løpe mest – Ville mest – Være best organisert

Mange hadde nok lagt merke til den oppofrende og innsatsfylte oppkjøringen Kvik Halden hadde gjennomført, men forventningene til laget var allikevel relativt lunkne. De fleste som uttalte seg om avdelingen plasserte Kvik Halden på nedre halvdel av tabellen, de skulle ikke få rett.

Sesongen startet godt med 10 poeng på 4 kamper, men så kom nedturen i form av et 2-0 tap borte mot Raufoss, en kamp de fleste i Kvike-leiren følte de burde vunnet. Kvik Halden slo raskt tilbake og gjorde en ny god periode før det igjen ble bråstopp på Melløs i Moss. Mossingene vant fullt fortjent i det som både da og nå må beskrives som årsverste av Kvik Halden.
Til sommerferien hadde laget 18 poeng på 10 kamper, og kunne si seg fornøyd med vårsesongen.

Høstsesongen startet prestasjonsmessig under pari, men resultatene var det ingenting å si på, 6 seire på rad og kontakt med teten ga haldensere håp om et aldri så lite fotballunder i 2015. 29. august kom serieleder Raufoss til Halden stadion, der hadde Kvik Halden så langt i år vunnet 10 av 10 kamper, med seier til hjemmelaget ville man for alvor bevege seg helt opp i ryggen på serielederen og mange begynte å anse Kvik Halden som favoritt til å ta steget opp i seriesystemet. Oppgjøret ble tett og jevnt, men dessverre ble Raufoss hakket for sterke og vant kampen 2-1. Spikern i kista for Kvik Halden sin opprykksdrøm, mens Raufoss fikk et forsprang til både haldensere og mossinger de ikke kom til å miste.

Kvik Halden avsluttet allikevel sesongen sterkt og ble avdelingens nest beste lag siden sommeren, best ble Raufoss, men er faktisk bare fattige 1 poeng bedre enn Kvik Halden siden sommeren. En høstsesong Kvik Halden utvilsom skal være veldig fornøyde med!

Rekord nummer 2 i 2015. Alt i alt endte laget med 53 poeng på 26 kamper, det er Kvik Halden sin beste poengsum i seriespillet siden seriesystemet ble dramatisk spisset i 2001.

Lørenskog (b) 0-0
Ørn-Horten (h) 3-0
Sprint-Jeløy (b) 3-0
Fram Larvik (h) 2-1
Raufoss (b) 0-2
Notodden (h) 3-0
Alta (b) 3-3
Nybergsund-Trysil (h) 3-1
Moss (b) 0-2
Gjøvik-Lyn (b) 1-1
Lillestrøm 2 (b) 2-1
Drammen (h) 5-0
Lørenskog (h) 3-2
Ørn-Horten (b) 2-0
Strømsgodset 2 (b) 1-0
Sprint-Jeløy (h) 6-0
Fram Larvik (b) 1-1
Raufoss (h) 1-2
Notodden (b) 1-3
Alta (h) 3-1
Nybergsund-Trysil (b) 2-2
Moss (h) 2-1
Strømsgodset 2 (b) 0-2
Gjøvik-Lyn (h) 4-0
Lillestrøm 2 (h) 3-0
Drammen (b) 5-0


Tilskuere

Kvik Halden har ikke vært bortskjemt med mye tilskuere de senere årene, i sterk konkurranse med mange andre godt presterende idrettsklubber i Halden og i tillegg middels sportslige resultater har det blitt lite interesse for fotball på Halden stadion. I år har derimot den plen pekt kraftig oppover!

I løpet av 15 obligatoriske kamper har det vært 6450 registrerte tilskuere på Halden stadion, dette gir et snitt på 430 personer per kamp, og er en opptur på hele 205% økning fra forrige sesong!

Dette tallet forteller allikevel bare halve sannheten. Kvik Halden har i 2015 jobbet hardt med å styrke klubbfølelsen blant våre 650 medlemmer og 450 aktive spillere, dette har utvilsom startet å gi resultater. Aktive spillere i Kvik Halden kommer gratis inn på seriekamper, og beregningene her sier at vi i snitt har hatt omtrent 100-150 ikke-registrerte tilskuere på kamp. Noe som også er en stor økning fra tidligere sesonger.

Halden stadion – Vårt fort!

Halden stadion bør i år ha vært en svært fryktet arena å besøke for de fleste fotballag. I Norges 3 øverste divisjoner er det bare Kongsvinger som har bedre tall å vise til. Kvik Halden har vunnet 12 av 13, mens Kongsvinger har 13 strake.

Kongsvinger har tapt hjemme i cupen mot Sandefjord, mens Kvik Halden har beseiret både FFK og Strømsgodset. Det vil si at Kongsvinger har vunnet 13 av 14 hjemmekamper, mens Kvik Halden har vunnet 14 av 15.

Med det kårer vi oss selv til Norges beste hjemmelag i 2015!

Statistikk-snadder!

Antall mål i obligatoriske kamper: 66 (30 kamper)
Toppscorer i 2015: Björn Berglund (18)
Flest mål per minutt i serien: Almir Taletovic (1 mål per 130 min.)
Antall innslupne mål i serien: 25 (26 kamper)
Antall «clean sheets» i obligatoriske kamper: 12 (30 kamper)
Største seier: 6-0 (Sprint-Jeløy hjemme)
Antall gule kort i serien: 41
Flest gule kort i serien: Jiress Suka Suka (7)
Antall røde kort i serien: 0
Antall spillere på brukt i serien: 24
Antall spillere brukt i serien fra Halden: 12
Antall spillere brukt i serien fra Østfold: 19
Prosentvis spilletid i serien av spillere fra Halden: 35%
Prosentvis spilletid i serien av spillere fra Østfold: 72%
Årets yngste spiller: Deniz Kaili (16 år)
Flest spilte minutter i serien: Joacim Heier
Beste seierprosent i seriespillet: Jakob Madsen LundKvik Halden satte standarden i vinter med knallharde økter, ofte 2.5 timer med fotball, løping og styrke. En viktig suksessfaktor for sesongen.


Cupen var nesten over før den begynte, her jubler spillerne for seier i straffesparkonkurransen mot Oppsal.


Kvik Halden hilser på spillere og dommere før avspark i den historiske 4. runde-kampen på Aker stadion i Molde.


Raufoss ble for sterke på Halden stadion og stoppet Kvik Halden sitt opprykkshåp.


Martin Hoel Andersen og Björn Berglund jubler for årets siste scoring, 5-0 seier borte mot Drammen satte punktum for sesongen 2015.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline