Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Tilbake på vinnersporet - Nærmer seg beste sesong på 13 år!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 13. Sep 2015
Kvik Halden slo tilbake etter to skuffende prestasjoner mot Raufoss og Notodden, samt gjenreiste fortet Halden stadion med en fin seier mot Alta.

Hjemmelaget styrte

Alta har ikke den beste rekken med bortekamper i årets sesong, og på gress sto laget med 0 poeng. Dermed var det et forsiktig og defensivt Alta som gikk på banen i Halden for å tette igjen bakover og gå på raske overganger.
Kvik Halden styrte det meste av spillet før pause, men sleit med å skape sjanser. Bortsett fra et dribleraid av Brice Wembangomo, som endte med redning, var det lite som skjedde foran mål.
Så etter 29 minutter kom omgangens høydepunkt. Frispark til hjemmelaget og Ole Strømsborg stilte seg opp i kjent stil på hjørnet av 16 meteren. Keeper forventet nok et innlegg, men Strømsborg dundret ballen hardt i nærmeste hjørnet, 1-0 til Kvik Halden.

Punkterte kampen
2 omgang fortsatte i samme spor som den første med Kvik Halden som det førende laget. Den viktige 2-0 scoringen kom etter 61 minutter når et langt oppspill blir stusset av Björn Berglund. På enden av stussen er Brice Wembangomo, og alene med keeper gjør han ingen feil.
3-0 var kveldens flotteste angrep. Gode kombinasjoner på høyresiden mellom Josef Bouchleh og Brice Wembangomo ender med innlegg til Almir Taletovic som enkel setter inn sin syvende scoring for sesongen.
Etter dette tar hjemmelaget foten av gassen og noe unødvendig inviterer Alta inn i kampen. 81 minutter er spilt når bortelagets toppscorer blir spilt igjennom og setter inn 3-1.
Sist gang Kvik Halden møtte Alta ledet man også 3-1 med 10 minutter igjen, men denne gangen holdt heldigvis stillingen seg kampen ut. Alta hadde et par gode muligheter, og en annullert scoring, men poengene ble igjen i Halden.

Ung debutant

76 minutter ut i kampen kom unge Deniz Kaili inn for Brice Wembangomo. Deniz er født i 1999, og føyer seg inn i rekken av unge Haldensere som utgjør stallen til Kvik Halden i 2015.
Kaili var ikke fornøyd bare med å være på banen heller, men viste ved flere anledninger at han blir en spennende spiller for Kvik Halden i tiden som kommer.
Etter 88 minutter kunne debuten blitt fullkommen, men alene med keeper endte dessverre avslutningen hans med redning.

Nærmer seg rekord

Kvik Halden sin sesong er allerede minnerik med første 4. rundekamp i cupen siden 1937, men laget er nå også på vei til å sette beste poengnotering på veldig mange år.
Etter opprykket i 2010 har man på det beste plukket 42 poeng, mens man i 2004 og 2003 plukket henholdsvis 44 og 45 poeng. Mye skal gå feil de resterende 6 kampene om ikke disse rekordene faller, og i beste fall kan man lukte på bestenoteringen fra 2002, da laget tok 52 poeng, som er beste poengsum siden seriesystemet ble lagt om i 2001.

Det meste avgjort

Etter helgens runde i 2. divisjon avdeling 2 virker det meste avgjort hva gjelder opp- og nedrykk.
Drammen, Sprint-Jeløy og Lillestrøm 2 virker fortapt på bunnen, mens Raufoss trygget serieledelsen i går med seier over Lørenskog på bortebane.
Lagene på nedrykk har en stor luke opp til sikker plass, og på første sikre plass ligger Strømsgodset 2, som nok vil gjøre det som trengs hvis lagene under begynner å nærme seg.
Raufoss har en luke på 6 poeng og 15 plussmål til 2. plassen. Med 4 hjemmekamper igjen og overkommelig motstand skal det veldig mye til om ikke de gulkledde fra Toten spiller i OBOS-ligaen i 2016.
Kvik Halden kan kjempe med Moss om 2. plassen, mens Fram Larvik ser ryggen til Kvik Halden på 3. plass.

Langtur neste

Neste helg drar Kvik Halden til Nybergsund, det blir uten Jakob Madsen Lund som fikk årets 3. gule kort i dag.
Kampen er lørdag om 6 dager, men før det venter en god treningsuke for Haldenserne som endelig er tilbake på vinnersporet.

Kampfakta

Kvik Halden - Alta 3-1(1-0)

Joacim Heier
Josef Bouchlech
Dardan Mehmeti
Jakob Madsen Lund
Ole Strømsborg
Brice Wembangomo (Deniz Kaili 76. min)
Jires Suka Suka
Ardijon Berbatovci
Drilon Turkaj
Almir Taleovic (Andreas Melleby 76. min)
Björn Berglund

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline