Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Dødelig effektivt Raufoss knuste opprykkshåpet til Kvik Halden

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 29. Aug 2015
Kvik Halden lå 5 poeng bak Raufoss på tabellen før dagens toppoppgjør på Halden stadion. Dessverre endte bataljen mellom to solide lag med borteseier og årets første poengtap på hjemmebane for Haldenserne.

Raufoss kom til Halden stadion med en klar plan om å stenge igjen foran eget mål og gå på kontringer, dette lykkes de godt med og det skulle gå lang tid før det begynte å skje ting i dagens kamp.
Kvik Halden trillet ball, men hadde vanskelig for å finne rom mot et kompakt Raufoss-lag. Først etter 15 minutter kom kampens første mulighet når Kvik Halden kontret etter en Raufoss corner. Kvik kom i overtall og spilte seg fint fri, men dessverre endte angrepet i litt rot og til slutt en avslutning som keeper redder greit.
25 minutter ut i kampen skjer det som ikke skulle skje mot et godt organisert Raufoss, et innlegg i boksen hvor Håvard Lysvoll sniker seg inn blant midtstopperne til Kvik Halden og stanger inn 1-0.
Resten av omgangen ligger Raufoss godt i forsvar og Kvik Halden fortsetter med å trille ball uten særlig resultat.

2. omgang fortsetter som den første med et balltrillende Kvik Halden som sliter med å finne sprekker i Raufoss. Etter 62 minutter faller avgjørelsen når Raufoss kriger inn en corner etter klabb og babb. To sjanser, to mål, bunnsolid forsvarsspill, slik et skikkelig topplag ofte fremstår.

Kvik Halden kaster mer i angrep etter dette og begynner så smått og skape litt farligheter, nærmest er Drilon Turkaj som skyter et langskudd hvor keeper redder til corner.
Kampen virker å ebbe ut med en kontrollert 2-0 seier til serielederen, men etter 85 minutter får Kvik Halden en gavepakke fra Raufoss sin keeper når Almir Taletovic skyter midt i mål fra 20 meter, uheldig for Raufoss sin unge keeper som ellers fremstår solid.
Dette tenner gnisten i Kvik Halden og hjemmepublikummet som øyner håp om poeng på slutten, Kvik Halden kaster alle mann i angrep, men kommer aldri til de helt store sjansene.
Dermed tok Raufoss med seg alle poengene og festet et solid grep om opprykket.

Kvik Halden har møtt flere lag i år som spiller mer underholdende fotball enn Raufoss, men etter to jevne kamper både i Raufoss og i Halden kan man trygt si at Kvik Halden ikke har møtt et mer solid lag en Raufoss.
Angrep vinner kamper, men forsvar vinner titler heter det, og akkurat nå ser Raufoss ut som det laget som fortjener opprykket mest.
Kvik Halden kom aldri opp på sitt beste i dag, og selv om hjemmelaget var det førende laget i dagens kamp så handler det til syvende og sist om å sette sjansene i mål. De ferdighetene hadde ikke Kvik Halden i dag, og sånn sett er det fortjent at Raufoss drar seirende fra Halden.

Kvik Halden har fortsatt masse og spille for i årets sesong, det er 8 kamper igjen og rekorder skal jages.
Siden serien ble lagt om i 2001 har Kvik Halden aldri tatt flere poeng enn 52, det skjedde helt tilbake i 2002. Etter opprykket i 2010 har ikke Kvik Halden tatt flere poeng enn 42.
Med dagens 37 poeng og 24 poeng igjen å spille om, er det naturlig å jobbe mot et mål om 53 poeng og rekord. I tillegg har laget nådd 4. runde i cupen for første gang siden 1937, det kan med andre ord bli en svært minnerik sesong på de unge Haldenserne.

Publikum fortjener også en ekstra oppmerksomhet etter dagens kamp, hele 702 betalende personer var innenfor portene. Teller man med klubbens egne medlemmer var nok dagens tilskuertall nærmere 900-1000. Fantastisk!
702 er faktisk det høyeste publikumstallet på flere år i seriesammenheng, og gjør at Kvik Halden i år hittil har samlet 5700 mennesker på sine 11 obligatoriske kamper på Halden stadion. Et snitt på 520, og langt over hva man har blitt vant med de senere årene.
TUSEN TAKK til alle som var på stadion i dag, og som har vært på stadion tidligere i år, vi håper så mange som mulig benytter anledningen til å se de resterende 4 hjemmekampene i årets sesong.

Neste mulighet til poeng for Kvik Halden er borte mot Notodden neste helg, før Alta kommer på besøk om 15 dager.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline