Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Perspektiv; Korona, avlyste kamper og krigen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 8. Sep 2020

Korona setter igjen en stopper for gjennomføring av kamper for ungdomsfotballen i kretsen vår. Dette er en beslutning som fotballkretsen har tatt i kampen mot den usynlige motstanderen Korona som har et større smitteutbrudd i Østfold. Dette  er helt klart trist og leit for alle som synes dette er verdens beste idrett, men beslutningen er fullt forståelig. Og vi i Kvik Halden FK stiller oss lojalt bak denne beslutningen.

Men det er ikke første gang i historien at vi har hatt unntakstilstand og fightet noen vanskelige kamper. «Kor e alle heltane» sang Jan Eggum. Selv er jeg ikke stor fan av nevnte artist, men jeg har også hatt mine helter. Som jeg faktisk vet hvor er. Halden Arbeiderblad har hatt en fantastisk serie med å hylle tidligere Kvik-helter i både senere tid og langt bak i tid. Lystig lesing. For min del var det slutten av 70 og 80 tallet som huset mine Kvik-helter. Uten at det på noen som helst måte må gå til hode på de som spilte den gangen. Jeg er ingen målestokk.

Hele landet har nå kjempet en 6 månederes kamp med usikkerhet og manglende spill på en fotballbane. I disse dager er jo selv 6 måneder et lite jubileum. Men vi har kjempet mot andre fiender tidligere, og disse var mer synlige. Kampen mot en statsokkupperende fremmed makt. Tyskerne i 2.verdenskrig. Mer eller mindre full stopp, ikke bare 6 måneder. Den gangens helter i klubben vår måtte vente i hele 5 år før kamper og serie kunne spilles. Det perspektivet er det verdt å reflektere litt over.

Når jeg nå leser igjennom boken Kvik Halden Fotballklubb- En bildervy gjennom 100 år, samt Alf Lars Solberg sin bok Fotballklubben Kvik gjennom 90 år, kommer det fram at det fra 1940 ikke ble spilt obligatoriske kamper på våren. Noen privatkamper ble spilt. Den situasjonen er sammenlignbar med den situasjonen og unntakstilstanden vi nå står oppe i i 2020. Noen får spille, andre ikke. 

Jeg kan godt forestille meg hvor fantastisk følelsen av krigens slutt i 1945 må ha vært. Den første kampen, i følge bøkene, var et lokalderby mot TTIF datert 3.juni 1945. Siste kampen for førstelaget var borte mot Moss 13.oktober. En kamp jeg leser det til at vi vant 0-3. Det er hele 75 år siden, og det er hva jeg kaller et jubileum. Det var i følge kilden stor oppslutning om junior og guttefotballen dette første fredsåret. I dag har vi enda flere lag og årganger, guttelag som jentelag som står og tripper.

Bildet øverst viser det som skulle være det første laget etter krigen i 1945. Bak fra venstre kan man se: Bjarne Andreassen, Arne Strøm, Asbjørn Jensen, Kjell Jensen, Arne Børresen og Ragnar Østby. Foran fra venstre: Egil Holm, Bjarne Svendsen, Torolf Bryntesen, Rolf Olsen og Ole Martinsen. Dette er hentet fra Kvik Halden Fotballklubb-En bilderevy gjennom 100 år. 

I dag står vi ovenfor en helt annen motstander enn tyskerne, men Korona fører med seg like fullt unntakstilstand. Jeg håper inderlig at denne pandemien er over før det går 5 år. Vi jobber hver eneste dag med å gi et tilbud til alle våre medlemmer, og tilpasser oss de retningslinjer og føringer som kommer. Vi er en klubb, og by, som gjennom tidene har hatt noen tøffe kamper her ved grensen, og vi skal atter reise oss igjen når ting blir seg selv igjen. Og om 100 nye år vil dette vi nå står midt oppe i gå inn i den tidens historiebøker, og våre etterfølgere kan få lese om de gode resultatene vi hadde. 

Jeg hyller alle våre medlemmer, trenere, lagledere og forelde for å støtte oss i de avgjørelsene vi tar som klubb i denne vanskelige tiden. Og så til slutt går min heder og ære til de heltene som ventet i 5 år på å få spille verdens beste idrett.

 

En fotballhilsen fra

Ronny Stavem

Styreleder


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline