Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Spennende opplevelse for Benjamin

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 29. Aug 2018


Benjamin med nr. 14

Benjamin Kielland (13) fra klubben sin gode 2005 årgang fikk i sommer en forespørsel om han ville komme og prøvespille for U-14 akademilaget til de regjerende ligamestre i Danmark, FC Midtjylland. 

Laget har tidligere sett den målfarlige angrepsspilleren i flere kamper, og Benjamin har nå returnert tilbake til sin årgang, etter å ha vært med FC Midtjylland på treninger og en internasjonal elitecup i København i helgen. 

FC Midtjylland er moderklubb for Danmarks største klubbsamarbeid, hvor 137 klubber i regionen jobber sammen for å utvikle seg videre på og utenfor banen, og også for å utvikle de mest talentfulle spillerne i Danmark. Av disse 137 klubbene, er 17 spillere tatt ut til å spille på U-14 akademilaget til FCM i ligaer, nasjonale- og internasjonale cuper. Laget er et av Danmarks aller sterkeste akademilag. 

Intensiteten på trening, var ikke alt for ulik den han er vant med fra Kvik Halden, men Benjamin forteller om et meget høyt teknisk nivå på medspillerne, og det er ikke rart når vi snakker om noen av Danmarks aller beste 13-åringer! 

Crowne Plaza elitecup i København hadde påmeldinger fra kjente klubber som blant annet Atletico Madrid, Manchester United, Borussia Dortmund og Yokohama Marinos (en del av Manchester Citys eierskap), samt gode skandinaviske ungdomslag som IFK Gøteborg, Brøndby, AGF og Sønderjyske. Dessverre endte det med en kanskje litt skuffende 4. plass for FC Midtjylland, men en god erfaring for spilleren fra Kvik Halden. FC Midtjyllands U-13 og U-15 lag, vant begge sine årganger. Benjamin scoret to mål, og fikk godt med spilletid mot høy internasjonal motstand, og dette vil gjøre godt for videre utvikling. Han vet nå mer om hva som kreves på toppnivå, hva som må fokuseres på av trening fremover, og ikke minst har opplevelsen gitt mer motivasjon for å legge ned enda mer tid til trening. 

Tilbakemeldingene fra FC Midtjylland er at de er veldig fornøyd med hans innsats og det han har vist frem, samt de vil komme med en lengre rapport snarlig. Laget vil nok også følge han i årene fremover, frem til han er ferdig med ungdomsskolen i Halden. Da vil FC Midtjylland ta inn internasjonale spillere til sitt U-17 akademilag, og det var med tanke på dette at han fikk vist seg frem nå i første omgang.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline