Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Jr. laget på cup i Nederland

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Aug 2018


Juniorlaget var forrige helg i den nederlandske byen Heemskerk og deltok i Heemskerk cup 2018.

Trener Ole Jacob Herft skriver følgende om cupen:

Heemskerk cup er en elitecup med lag som til daglig spiller i topp nasjonale serier i land som Polen, Nederland og Belgia. Gutta leverte stort gjennom hele helgen og endte til slutt på 4. plass.

Vi startet med kamp i gruppespillet lørdag formiddag. Arrangørlaget Odin 59 var motstander. Dette var en kamp hvor vi hadde ballen 75% av tiden, men evnet ikke å avverge Odin 59 sine livsfarlige kontringer. Vi var ikke godt nok strukturert med ball og tok ikke ut motstanderen sine kontringspunkter tidlig nok. Det ender med tap 3-2 i åpningskampen, men både vi og gutta var skuffet, ettersom vi alle kjente på at denne kampen burde vi vunnet. Skal for øvrig nevnes at Birger Sætre (!) scorer begge våre mål i denne kampen.

Kamp 2 ble spilt mot tyske Iserlohn. Her tok vi tak i kampen fra start, og vi dominerte fullstendig fra start til slutt. Det var en helt annet konsentrasjon i den offensive posisjoneringen. Det var helt tydelig at gutta skjønte hva som gikk galt i den første kampen. Det ender med seier 4-1, etter scoringer av Oliver, Aleksander, Usman og Adrian M.

Siste kamp i gruppespillet på lørdag ble en knalltøff batalje mot polske Zaglebie Lubin, en klubb som til daglig spiller i polske Ekstraklasa (øverste divisjon). Polakkene skulle senere ta seg helt til finalen. Kampen ble en helt annen test enn de to foregående kampene og vi måtte forsvare oss dypt i 4-5-1. Gutta løste dog oppgaven med bravur og gjennomførte en taktisk sett meget god kamp som ender uavgjort 0-0. Godt for oss trenere å se at vi klarer å forsvare oss og kontre når vi møter såpass gode lag. Med 4 poeng og +2 i målforskjell kvalifiserte gutta seg for en knallsterk semifinale på søndagen.

Ettersom vi endte på 2. plass i gruppa skulle semifinalen spilles mot Right To Dream (vinner av den andre pulja), et veldig anerkjent ghanesisk akademi. Laget har vunnet Gothia Cup de to siste årene og flere av spillerne har representert Ghana på aldersbestemte landslag. Kampen ble en leksjon i spillet fotball. Right To Dream var et ekstremt ferdighetsrikt og temposterkt lag og det er ingenting å si på at vi til slutt taper 3-0. Stor honnør til gutta for gjennomføringen. Hadde vi sluppet oss ned 5% kunne resultatet blitt fryktelig stygt, men hele kampen ut kjemper gutta og vi kommer fra det med æren i god behold.

Tap i semifinalen betydde bronsefinale mot Volendam fra Nederland. Laget kjemper i toppen i den nasjonale juniorserien med konkurrenter som FC Twente, Heerenveen og Vitesse. Her tok vi ledelsen 1-0 ved Oliver, men nederlenderne snudde kampen i sin favør med den avgjørende 2-1 scoringen 5 minutter før slutt. En jevnspilt kamp som fort kunne vippet begge veier, uten store sjanser til noen av lagene. Vi ender med det på 4. plass - en sterk prestasjon tross alt!

Cupen ble glimrende læring for både spillere og trenere, og vi fikk trent på mer eller mindre alle scenarioer, med kamper der vi dominerte i alle spillets faser til kamper hvor vi ble liggende godt inne på egen banehalvdel å forsvare oss.

Jørgen og Ole Jacob ønsker å takke alle gutta for en kjempefin helg, både sportslig og ikke minst sosialt. Rett og slett en gjeng det går an å reise på tur med! Takk også til Marcel og gjengen som arrangerte Heemskerk Cup. Flott opplegg gjennom hele helgen.

Disse representerte Kvik i Heemskerk Cup 2018: Bryan Zandbergen (lånt keeper fra Odin 59, ekstra takk til deg!), Adrian Mjekiqi, Vebjørn Ekeli, Jardar Megaard, Birger Sætre, Mads Jørgen Stenrød, Elias Agersborg, Trim Shabi, Emil Ryland, Laurits Holden, Mads Torp, Simen Ottestad Hansen, Nikolai Kynningsrud, Uranik Sefer, Adrian Gjerlaugsen, Tobias Andersen, Aleksander Nadolski, Ludvig Bråtekas, Usman Khan og Oliver Sandtrø.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline