Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

A-laget foran en spennende høst

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 31. Jul 2018


(foto: HA)

Klubbens A-lag har gjennomført en godkjent vårsesong i årets Norsk Tipping ligaen. Haldensere ligger med sine 32 poeng på en andre plass bak hittil suverene Eidsvold.

Redaksjonen har tatt en prat med hovedtrener Kent Bergersen for å høre hva han tenker om sesongen hittil og hvordan han ser for seg at høstsesongen kommer til å bli.

Hvordan har vårsesongen vært opp mot det du har forventet deg?

- Vi hadde en meget god vintersesong, og hadde store forhåpninger å kunne fortsette der når seriespillet startet, men i år som i fjor så ble totalen på de 6 første kampene for dårlig både spillemessig og poengmessig. Etter dette har alt gått som smurt og vi har vunnet 8 kamper på rad!!

Vi fikk ganske tidlig problemer med skader på sentrale spillere, noe som ga oss noen utfordringer. Vi byttet blant annet spillesystem, noe som har fungert veldig bra. De spillerne som har kommet inn og spilt for de skada spillerne har virkelig stått frem og bidratt på en veldig positiv måte.

Totalt sett er jeg bra fornøyd med vårsesongen, vi er i en spennende posisjon før høstsesongen starter.

Hva har du vært mest fornøyd hittil? Hvorfor?

- Mye jeg har vært fornøyd med, men det mest gledelige er det defensive spillet. Vi slipper motstanderne veldig lite til, og grunnen til det er god struktur og at vi jobber og løper sammen med høy intensitet.

Hvor ser du forbedringspotensialet foran høstsesongen?

 - Vi har mye å gå på når det gjelder etablert angrepsspill når motstanderne ligger lavt. Vi må ha flere samtidige bevegelser, større fart på ballen, og bedre presisjon, I tillegg har vi behov for at enkeltspillere kan gjøre ting på egenhånd.

 

Det er noen spillere som har forlatt klubben både rett før sommerferien og i sommerferien. I tillegg har troppen noen skader på Josef, Peder og Holgar. Hva er ståa med de og jobbes det med forsterkninger foran høstsesongen?

- Vi har hatt tre langtidsskader i vårsesongen. Holgar sin skade er vanskelig å si så mye om. Han kan være ute for resten av sesongen, men han kan også være tilbake til en del kamper i høst. Holgar har jobbet godt hele veien i opptreningsperioden. Josef ble operert i midten av juni og skal på kontroll i forkant av torsdagens trening. V håper at han kan trene med ball når vi starter opp kommende torsdag. Peder har vi fått gode nyheter på. Han tok røntgen av armen denne uken og han kan trene med ball fra torsdag av. Både Josef og Peder vil trenge noe tid før de er kampklare igjen.

I tillegg til dette har vi mistet en viktig spiller i Samy Slama. Kristian Strøm, Adam Chedi og Momo Darboe spiller for andre klubber i høst. 

Vi har hentet en spiller utenfra og tatt opp 2 junior spillere for å komplementere spillerstallen. Dette skal betyr at vi i utgangspunktet er betydelig svekket. Slik jeg ser det så bør stallen forsterkes med 2-3 spillere for å ha en sjans til å henge med Eidsvold Turn. Vi bør erstatte de som har dratt. 

Vi ser etter spillere, men det er ikke lett å finne spillere som er gode nok og som skal heve start 11er med det vi har igjen på budsjettet. Vi ser etter backer/kanter og en offensiv spiller.


Hvilke lag har vært tøffest å møte hittil i år? 

- LSK 2 og Godset 2 har vært vriene kamper, får si LSK 2 da, i og med at vi tapte for dem. De var fysisk tøffe, kvikke i beina og spilte med stort tempo.


Rekruttlaget leder 5 divisjon avdeling til sommeren. Du har sett samtlige kamper. Noen tanker rundt det og hvordan tror du høsten blir for rekruttene?

- Rekruttlaget i 5 div har gjort sine saker bra. Vi har fått betalt for å ha en stor og god spillerstall. Guttene har tatt kampene veldig profesjonelt og stort sett levert veldig gode kamper. De fleste kampene mot de lagene som ikke er 2. lag vinner vi pga at vi er bedre trent og har bedre ballferdigheter.

Utfordringene her kommer når vi er færre spillere totalt og må stille veldig ungt mannskap. Dette er dog en fin erfaring å ta med seg for de unge spillerne. 

Denne serien vinner vi hvis vi får det påfyllet vi trenger i A lagstroppen.


Hvordan ser du for deg at høstsesongen kommer til å bli?

- Hvordan høstsesongen kommer til å bli er helt avhengig av hvordan vi gjør det de 3 første kampene etter ferien mot LSK 2, Lørenskog og Eidsvold Turn. Kommer vi bra ut av de 3 kampene der, kommer vi til å være med å kjempe om opprykk hele veien inn. Dersom vi ikke gjør det, blir det for langt opp til Eidsvold Turn og høstsesongen kommer til å bli en kamp for å holde motivasjonen oppe for å ta så mange poeng som overhode mulig. 


Vi takker Kent Bergersen for praten og ønsker han lykke til foran en spennende høstsesong.

 

 

 

 

             


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline