Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Kvikedrakter til Malawi

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Feb 2018

I høst fikk Kvik Halden FK en forespørsel fra noen studenter på lærerutdanningen på Høgskolen i Østfold om vi hadde noen gamle drakter som ikke var i bruk lengre. Draktene skulle være med til barn og unge i Malawi, og selvfølgelig ville vi bidra med det!

En god sak
Det var ikke vanskelig å si ja til forespørselen som kom fra studentene ved Høgskolen i Østfold i høst. Vi fikk sendt med flere drakter til dette gode formålet. Veldig moro var det i dag å få mail med bilder fra Malawi. Lengre ned i saken kan dere lese litt om turen skrevet av Julie Mysen, en av studentene som deltok på turen. Takk for at vi fikk muligheten til være med dette! Og gratulerer til studentene ved Høgskolen i Østfold med fantastisk innsats for barn og unge i Malawi!


Praksis i Lilongwe, Malawi
"13 lærerstudenter som går 2. året på Høgskolen i Østfold, avd. Halden, dro i januar til Malawi i Afrika. Hvert år sender skolen studenter som gjennomfører 5 praksisuker i hovedstaden til Malawi, Lilongwe. Her undervises det i de fleste fagene de har, med unntak av chichewa, som er språket deres. All undervisning foregår på engelsk fra 5. klasse av, og studentene var på 7. trinn på to ulike skoler. Malawi har ca 18 millioner innbyggere og er et av verdens fattigste land. Det var ca 4000 elever på skolene, og det var 120-160 elever i hvert klasserom.
Forut for reisen ble det gjennomført en innsamlingsaksjon for utstyr og penger. Dette gikk til å gi bort klær, skoleutstyr og ikke minst bygging av to nye shelter, som er tilbygg brukt som klasserom. Barna har ikke mye, men svært mange har heldigvis muligheten til å gå på skolen, noe som de virkelig setter pris på. I tillegg til å undervise på skolene bruker studentene årlig å arrangere en fotballturnering med flere skoler. Dette er for de heldige utvalgte det store høydepunktet med besøket av de norske studentene. Mange fotballkamper ble spilt, man heiet på hverandre, og ikke minst var gledesfaktoren stor da alle lagene fikk beholde draktene de spilte i! Det er gledelig å se at norske fotball- og håndballdrakter som ikke brukes hjemme lengre, kan komme til nytte og glede for andre. Det hadde vært supert om enda flere drakter kunne blitt gjenbrukt på denne måten. Tusen takk til klubbene som har støttet oss.  Takk til Kvik Halden, for idrettsglede!"

For å lese mer om dette, se bloggen fra reisen her: http ://malawi2018.blogg.no/ 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline