Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Lokal unggutt vender hjem!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Des 2017


Marcus Moberg (19) er født og oppvokst i Halden, men valgte å prøve lykken i Sarpsborg 08 i 2014. Etter litt over 3 år i nabobyen, og et halvår i Fana er unggutten nå klar for klubbens a-lag.

Ville hjem
Siden serieavslutningen i Fana har Moberg og klubben holdt kontakt, og i dag morges endte det med at den lokale unggutten skrev under på en kontrakt som binder han til klubbens a-lag i 2 år. Moberg forlot klubben da han var 15 år, og har siden den tid rukket å spille hele 55 kamper for Sarpsborg 08 sitt rekruttlag. I sommer flyttet han til Bergen, og begynte å spille for andredivisjonsklubben Fana. Her endte det med totalt 5 innhopp. For kort tid siden ble det klart at unggutten ønsket å flytte hjem til Halden, og i dag er han altså klar for spill på Halden Stadion de neste 2 sesongene.

Spilte seniorfotball som ung
Før Moberg forlot klubben som 15 åring hadde han allerede rukket å debutere for klubbens rekruttlag. Totalt spilte han 2 kamper for rekruttlag, i tillegg til 13 kamper for klubbens juniorlag. Moberg er med det en rutinert spiller i antall seniorkamper, selv om han enda ikke har fyllt 20 år. På banen er han best som kant, men kan også bekle flere posisjoner.

Kommer fra klubbens gode 98-årgang
Selv om Moberg nå har vært utenbys siden 2014 er det ingen tvil om at han er en del av klubbens gode 98-årgang. Kjetil Haug gikk tidlig til Sarpsborg 08 og raskt videre til Manchester City, mens Kristian Seteklev også gikk til nabobyen før han i sommer endte i Moss FK. I tillegg har Marcus Sjømo Eriksson etablert seg på klubbens a-lag, etter å ha gått gradene i egen klubb. Samtidig har både Besfort Shala og Tobias Back (nå TTIF) debutert for klubbens a-lag. Dermed er det hele 6 spillere fra klubbes 98-årgang som har debutert i 3. divisjon eller høyere.

Klubben er svært glad for å få Moberg tilbake, som nå blir gjenforent med både Sjømo Eriksson og Shala i klubbens a-stall.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline