Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Sjømo Eriksson og Horvath er med videre!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 31. Okt 2017

Marcus Sjømo Eriksson og Eirik Horvath ble begge en del av a-stallen i løpet av sommeren, og nå er begge enige med klubben om å forlenge. Både Sjømo Eriksson og Horvath skrev i ettermidag under på en to-årskontrakt.

Lokale unggutter
Både Sjømo Eriksson og Horvath begynte begge å spille fotball i klubben som små barn, og Sjømo Eriksson har siden spilt i i den rød/hvite hjemmedrakta. Horvath har studert et år i Oslo, og med unntak av dette året har også han spilt for klubben siden barns alder. Det at klubben har lykkes med å utvikle to spillere som i løpet av høstsesongen viste at de var gode nok til å spille for klubbens a-lag. Horvath fikk sin debut for a-laget i vårsesongens siste seriekamp, da han kom inn som innbytter i bortekampen mot Østsiden, mens Sjømo Eriksson debuterte så sent som i slutten av August da han kom inn som innbytter i hjemmekampen mot Vestfossen.

Vist seg gode nok
Siden de debuterte i henholdsvis slutten av vårsesongen og starten av høstsesongen har de begge vist seg gode nok til å spille for klubbens a-lag. Horvath har siden debuten vært involvert i 9 kamper for klubbens a-lag, hvorav 4 er fra start. Totalt har han spilt 363 minutter, noe som er ekstra imponerende når man tar med at han var ute med skade nesten hele året han tilbrakte i Oslo. Sjømo Eriksson har siden innhoppet mot Vestfossen nærmest spilt seg til fast plass på laget. Han har vært involvert i hele 10 kamper, hvorav han startet 6 av de. Totalt rakk han å spille 626 minutter, noe som er svært imponerende ettersom han ble en del av a-stallen i august. Klubben håper de fortsetter sin positive utvikling, og med en full oppkjøring sammen med resten av a-stallen håper vi de kan bidra i enda større grad i 2018-sesongen.


Veien i egen klubb
Aldersmessig skiller det bare et år mellom ungguttene. Horvath har rukket å fylle 20 år i løpet av årets sesong, mens Sjømo Eriksson fortsatt bare er 19 år. De to har de siste årene spilt juniorfotball sammen i klubben, og det er ingen tvil om at de har vært med å sette en god standard i forhold til treningskvalitet og seriøsitet i juniorgruppen. Dette bidro til at Horvath allerede i forkant av fjorårets sesong hospiterte med a-laget, mens Sjømo Eriksson startet å hospitere med a-laget tidvis i forkant av årets sesong. Begge har valgt å utvikle seg i egen klubb, og har gjennom spill for klubbens rekruttlag tatt steget fra juniorlaget til klubbens a-stall. Det viser at det er fullt mulig å utvikle seg i Kvik Halden, så lenge man har gode holdninger kombinert med god kvalitet i treningsarbeidet.

Fornøyd sportssjef
Sportssjefen, Haris Juklo, er svært fornøyd med at de to lokale ungguttene er med videre, og skryter av ungguttenes treningsvilje: "Begge to har vært sentrale for juniorlaget fra de ble en del av juniorlagets treningsgruppe. Samtidig har de vært viktig for de andre spillerne på klubbens juniorlag, ettersom de alltid har hatt gode holdninger og vist god treningskultur. Det er derfor med stor glede at begge to har utviklet seg så mye at de i høstsesongen har vist at de er gode nok til å spille for klubbens a-lag. Samtidig er det er tydelig signal for resten av ungdomsavdelingen om at med hardt arbeid over tid vil man utvikle seg også i Kvik Halden".


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline