Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Statistikk og oppsummering av årets sesong

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 23. Okt 2017

Sesongen ble ferdigspilt for klubbens a- og b-lag på lørdagen, og sesongen 2017 har med det gått inn i historiebøkene. Nedenfor finner du all statistikk for sesongen som endte med 3. plass for a-laget og nedrykk for b-laget.

Varierende vårsesong
Vårsesongen startet på best mulig måte med borteseier over Ørn Horten, som til slutt havnet på 2. plass på tabellen, men deretter fulgte en rekke kamper hvor poengfangsten ble lav. Man ledet kampene mot Kråkerøy, Drøbak-Frogn og Vestfossen, men endte til slutt opp med bare 2 poeng på de tre kampene. Dermed gjorde innledningen av vårsesongen det til en nærmest umulig oppgave å henge på i toppen av avdelingen. Spillet og prestasjonen ble bedre og bedre mot slutten av vårsesongen, og selv om man ikke fikk uttelling borte mot Oppsal og mistet en 3-0 ledelse hjemme mot Moss lå man på 4. plass til sommerpausen.

Forsøkte å skape spenning
Høstsesongen startet med en svak prestasjon hjemme på Halden Stadion, hvor Ørn Horten reiste hjem til Lystlunden med 3 poeng etter å ha vunnet 2-0. Deretter vant a-laget tre kamper på rad, før Ullern ble for sterke på CC Vest Arena. I etterkant av kampen mot Ullern så det ut til at opprykkstoget var over for resten av sesongen, men i løpet av de tre neste kampene ble plutselig avstanden kraftig krympet. Først ble Oppsal sendt hjem fra Halden Stadion som slakt, før man reiste til Melløs og knuste Moss hele 4-1. Mosse-trener Ole Martin Nesselquist uttalte i forkant av kampen at han ikke var bekymret for Berglund og Lundblad, noe spissparet straffet med å score henholdsvis 1 og 2 mål. Deretter ble Holmen nedsablet med 5-1 på Halden Stadion, og ettersom Moss FK igjen avga poeng var det nå bare 8 poeng opp til serielederen. Og i runden etter spilte serielederen uavgjort mot Vestfossen, og dermed ville man med seier over Strømsgodset 2 bare vært 6 poeng bak med fire runder igjen. Dog tapte man mot et sterkt Godset 2, og opprykkshåpet forsvant med det helt, noe også de fire siste kampene bar preg av. Svake prestasjoner og uavgjort og tap mot henholdsvis Østsiden og Sprint-Jeløy i sesongen to kamper rundet av en sesong hvor man aldri helt ble med i toppen grunnet en rotete start på sesongen.

Endringer i spillerstallen
I løpet av sesongen har det skjedd flere forandringer i spillerstallen. Hovedtrener, Kent Bergersen, var ikke fornøyd med treningsarbeidet til samtlige spillere, noe som resulterte i at John Filip Koko ble hentet fra Fredrikstad FK på lån ut sesongen. Samtidig ble Marcus Sjømo Eriksson og Peder Nomell flyttet opp fra klubbens juniorlag etter gode prestasjoner på klubbens junior- og rekruttlag. Ut forsvant Granit Merovci som gikk til Sparta Sarpsborg, mens Rinor Topallaj gikk til hardtsatsende Råde. I tillegg ble Sondre Sødergren  hentet inn på lån fra Aalesund FK etter at Simen Fredheim Andersen ødela kneet og ble skadet for resten av sesongen.

Lagstatistikk
Totalt har man scoret 77 mål (2,96per kamp), noe som er nest flest i avdelingen. Kun serieleder Moss har scoret flere mål med sine 88 mål. Bakover på banen har man sesesongen sett under ett sluppet inn for mange mål til å henge med hele veien inn. Totalt har man sluppet inn 36 mål (1,38per kamp), kun Kråkerøy, Ørn Horten og Moss har færre med henholdsvis 35, 29 og 22 innslupne mål. Når man i tillegg vet at vi scoret 7 mål mot Moss betyr det at Mossingene kun slapp inn 15 mål de resterende 24 kampene. Det viser hvor solide laget fra kråkebyen har vært defensivt, og samtidig hvor mye det bor i dette Kvik halden-laget. Laget har benyttet seg av hele 29 spillere i året sesongen, hvorav kaptein Dardan Sæter-Mehmeti og har spilt flest med sinde 2 338 minutter. 5 ganger har man gått av banen uten å slippe inn mål, mens spillerne i fellesskap har samlet inn 32 gule (1,23 per kamp) og ett rødt kort. I forhold til karantenestatistikken er dette en klar forbedring fra fjorårets sesong, der man både på a- og rekruttlaget til stadighet fikk røde kort.

På Halden Stadion har man spilt 13 kamper, som har resultert i åtte seire, tre uavgjort og to tap. I snitt har man dermed tatt 2,08 poeng per hjemmekamp, etter å ha scoret 44 mål og sluppet inn 18. På bortebane har man også spilt 13 kamper, som har endt med syv seire, en uavgjort og fem tap. Dette resulterer i at man i snitt plukker 1,69 poeng på bortebane, etter å ha scoret 33 mål og sluppet inn 18. Det er dermed ingen tvil om at man plukker for lite poeng på bortebane, i tillegg har man avgitt flere poeng på Halden Stadion enn de siste sesongene.

Delt toppscorerpris
Gjennom hele sesongen har klubbens spissduo i Björn Berglund og Øystein Lundblad Næsheim vært målfarlige, og til slutt stoppet spissduoen på hele 25 mål hver. Av lagets 77 mål har dermed spissduoen stått for utrolig 50 mål. I tillegg har de haugevis med assist både til hverandre og andre. Videre på toppscorerlisten følger Herman Blystad med sine 13 scoringer, noe som også er svært bra for unggutten som har spilt mye høyre kant i 4-4-2.

Spillerstatistikk
Toppscorer: Björn Berglund og Øystein Lundblad Næsheim (25)
Flest minutter: Dardan Sæter-Mehmeti (2 338 minutter)
Best seiersprosent: John Filip Koko (72,73%)
Flest gule kort: Jakob Madsen Lund (6)
Flest røde kort: Christian Halvorsen (1)

Avslutning med spillernes kåringer
Lørdag kveld markerte seniorlagene at årets sesong var ferdig, med avslutning på Fredriksten Kro. Der ble det som vanlig utdelt flere priser, som spillerne selv har bestemt:
- Årets rekruttspiller: Ole-Jacob Herft
- Årets spiller: Øystein Lundblad Næsheim
- Årets coming-man: Marcus Sjømo Eriksson


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline