Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Oppsummering av vårsesongen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 4. Jul 2017


Vårsesongen er ferdigspilt, og etter varierende spill tar Björn Berglund og resten av spillerne ferie på 4. plass i Norsk Tipping Ligaen avdeling 1. Foto: Halden Arbeiderblad

Humpete innledning
Selv med 1-2 seier borte mot Ørn Horten i første serierunde kan man si at innledningen av vårsesongen var svært varierende resultatmessig. I andre, tredje og fjerde runde gav man bort totalt 7 poeng mot slutten av kampene. Hjemme på Halden Stadion var man spillemessig klart best både mot Kråkerøy og Drøbak-Frogn, men mot slutten av begge kampene rotet man bort en komfortabel 2-0 ledelse. Begge kampene endte 2-2, mens det i fjerde runde mot Vestfossen gikk enda værre, da man rotet bort en 1-2 ledelse til 3-2 tap etter to scoringer av Vestfossen de siste 12 minuttene. I femte runde rundspilte man Ullern, som ble sendt hjem fra Halden Stadion med 6-1 tap. Mange trodde dette var starten på en positiv resultatrekke for laget, men de to neste kampen endte med tap mot henholdsvis Oppsal og Moss. Vi husker alle Mosse-kampen, der man tidlig ledet 3-0, men tapte 3-4.

God avslutning
Etter å ha kapret 8 poeng på sesongens første syv kamper var det tydelig et revansjelystent Kvik Halden-lag som reiste til Holmen i starten av Juni. Holmen ble beseiret 0-4, og for første gang i år maktet laget å ikke slippe inn mål. Neste motstander var Strømsgodset 2, som ble nedsablet og sendt hjem fra Halden Stadion med 6-1 tap. De to neste kampene var mot Odd 3 og Sarpsborg 08 2, og også disse ble knust med henholdsvis 0-5 og 4-0. Dermed stod man med 12 poeng, og meget solide 19-1 i målforskjell på de siste fire kampene. Siste hinder før sommerpausen var Østsiden, som vi alle husker endte med 1-1 etter både alvorlige skader, et rødt kort og redninger på streken i sluttminuttene.

Lagstatistikk
Totalt har man scoret 37 mål (3,08 per kamp), noe som er nest flest i avdelingen. Kun serieleder Moss har scoret flere mål med sine 40 mål. Bakover på banen har det også bedret seg stort etter en serieinnledning der man slapp inn flere mål bakover. Totalt har man sluppet inn 16 mål (1,33 per kamp), kun Kråkerøy, Ørn Horten og Moss har færre med henholdsvis 14, 13 og 12 innslupne mål. Laget har benyttet seg av hele 22 spillere i vårsesongen, hvorav kun Dardan Sæter-Mehmeti og Josef Myhren Bouchleh har spilt samtlige 1080 minutter. 3 ganger har man gått av banen uten å slippe inn mål, mens spillerne i fellesskap har samlet inn 14 gule (1,17 per kamp) og ett rødt kort. I forhold til karantenestatistikken er dette en klar forbedring fra fjorårets sesong, der man både på a- og rekruttlaget til stadighet fikk røde kort.

På Halden Stadion har man spilt seks kamper, som har resultert i tre seire, to uavgjort og ett tap. I snitt har man dermed tatt 1,83 poeng per hjemmekamp, etter å ha scoret 23 mål og sluppet inn 10. På bortebane har man også spilt seks kamper, som har endt med tre seire, en uavgjort og to tap. Dette resulterer i at man i snitt plukker 1,67 poeng på bortebane, etter å ha scoret 14 mål og sluppet inn 6. Det er dermed relativt lik prestasjon både på hjemme- og bortebane, men det ser ut til at man både scorer og slipper inn færre mål på bortebane.

Brennhet spissduo
Lagets spissduo i Björn Berglund og Øystein Lundblad Næsheim kan trolig sies å være landets heteste duo i de 4 øverste divisjonene. Av lagets 37 scoringer har duoen stått for utrolige 24 scoringer. I tillegg har de produsert 19 målgivende pasninger, noe som viser at de også er involvert i forkant av scoringene. I landets fire øverste divisjoner er Berglund den spilleren som har scoret flest av alle med sine 14 scoringer, mens Lundbland Næsheim følger på en delt 13. plass med sine 10 scoringer.

Spillerstatistikk
Toppscorer: Björn Berglund (14)
Flest assist: Øystein Lundblad Næsheim (10)
Flest minutter: Josef Myhren Bouchleh og Dardan Sæter-Mehmeti (1080 minutter)
Best seiersprosent: Simen Fredheim Andersen (71,43%)
Flest gule kort: Jakob Madsen Lund (3)
Flest røde kort: Christian Halvorsen (1)

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline