Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Poengdeling i Østsiden

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 3. Jul 2017

Fredagens kamp borte mot Østsiden endte med poengdeling, etter en kamp som inneholdt det meste. Foto: Halden Arbeiderblad

Jevn åpning
Ardijon Berbatovci har slitt med sykdom hele uken, og rakk dessverre ikke å bli kampklar i tide. I den forbindelse var det duket for at Artin Awihangi fikk starte sin første a-kamp for sesongen.Kampen startet jevnt, hvor haldenserne var småfarlige innledningsvis. Dog ville ikke Østsiden være noe svakere, og deres mange løp i bakrommet begynte etterhvert å frustrere gjestene. Østsiden var også svært nære å ta ledelsen etter drøye 20 minutter, da de lobbet over målet til en utrusende Fredheim Andersen. Fremover i banen skapte haldenserne lite de første 30 minuttene, og man hadde tydelig nok med å forsvare seg mot aggresive motspillere.

Formasjonsbytte gav resultater
Etter drøye halvtimen endret Kent Bergersen og Haris Juklo fra den vanlige 4-4-2 formasjonen til 3-5-2 som ble brukt i starten av sesongen. Dette medførte at Suka Suka ble flyttet ned fra sentral midtbane til stopper, mens Hart ble flyttet inn sentralt sammen med Awihangi. I tillegg flyttet Blystad inn fra sin venstre kant, og ble liggende mellom midtbanen og spissduoen. Dette gav umiddelbart effekt, og offensive vingbecker presset Østsidens kanter langt dypere i banen. Kort tid etter ble Halvorsen spilt gjennom på venstre siden, i det som endte med en løpsduell der Christian fikk med seg ballen. Christian serverte Berglund i feltet, som fra 10 meter skjøt i en forsvarer. Ballen datt ned til Lundblad Næsheim, som banket inn returen med sin venstre fot.

Kaotiske minutter
I etterkant av scoringen fulgte ti kaotiske minutter som sterkt satte sitt preg på resten av kampen. Først er Hart maksimalt uheldig, og pådrar seg det som ser ut som en alvorlig kneskade. Magnus har vært i stigende form de siste kampene, og tok tydelig ansvar da han ble flyttet inn som sentral midtbanespiller. Rinor Topallaj kom inn som erstatter for Hart, og etter 45 minutter ble Christian sendt i dusjen etter en takling på tidligere Kvik Halden-spiller Harold Mufoncol. TV-bildene viser at utvisningen var av det strenge slaget, og flere betegner taklingen som en "professional foul" og et klart gult kort.

Annet kampbilde
I pausen ble Herman Blystad ofret til fordel for Sander Heieren, for å få inn en ny venstre beck. I tillegg ble Berglund flyttet ned som indreløper, og man ønsket å forsvare seg lavt i en 5-3-1 formasjon. Dermed var kampbildet for kampens andre omgang satt, der Østsiden fikk ha mye ball, spesielt på kantene. Det så ut til å frustrere hjemmelaget, og de slet med å skape de store sjasene frem til Harold Mufoncol scoret i det 62. minutt. Et skudd fra 16 meter ble ikke blokkert, og selv om Simen slo skuddet i stanga var Munfoncol helt alene på returen. Østsiden fortsatte å ha mye ball, men skapte ikke stort. Det lille de skapte avverget Simen, med flere godkjente redninger.

Hektisk avslutning
I kampens siste 10 minutter viste begge lag at de ønsket tre poeng, og det var Haldenserne som var nærmest. Sander sine lange innkast førte til stadighet til problemer for hjemmelaget, og Sæter-Mehmethi var svært nærme ved to anledninger. Først header han like utenfor hjemmelagets stolpe, før han nok en gang vinner duellen og header over keeper. Denne gangen står en Østsidenspiller på streken og hindrer Dardan fra å bli matchvinner. Dermed endte kampen 1-1, og lagene delte poengene i vårsesongens siste kamp.

Tross poengdeling var det gledelig å se Awihangi starte for første gang i år, samtidig som Eirik Horvath fikk sin a-lagsdebut for klubben. Eirik har tidligere spilt for klubbens juniorlag, og har det siste året studert i Oslo. På tross av dette har han bidratt for klubbens rekruttlag i løpet av vårsesongen, og etter at han flyttet tilbake til Halden for kort tid siden har han trent med a-stallen.

Desverre er kneskaden til Magnus som antatt alvorlig, og det er usikkert om han er skadefri før sesongen er ferdigspilt. Vi krysser fingrene, og håper at Magnus raskt blir skadefri igjen.

Kampfakta:
12.runde
Østsiden - Kvik Halden FK 1-1(0-1)
Østsiden Idrettspark
Mål:
0-1 Næsheim 31. min
1-1 Mufoncol 62. min

Kvik Halden FK: Andersen, Bouchleh, Sæter-Mehmeti, Skhodrani, Halvorsen, Halvorsen; Hart (Topallaj), Awihangi (Herft), Suka Suka, Blystad (Heieren), Næsheim (Kaili), Berglund (Horvath)

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline