Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Uranik Seferi storkoser seg på Statoil Talentleir

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 29. Jun 2017

Uranik Seferi er denne uken i Porsgrunn på talentleir i regi av NFF og Statoil.

Blant de beste i sitt kull
Det å bli tatt ut til Statoil Talentleir i Porsgrunn er et stort kompliment i forhold til spillernes ferdigheter og potensial. Uranik er en av i overkant av 40 spillere som er født i 2003 som er tatt ut til samlingen. Uranik har over lang tid prestert godt for klubbens G2002 lag, noe som har ført til deltagelse både på Halden Alliansen, Østfold sitt kretslag, og landsdelssamling i regi av NFF. Totalt består G14 gruppen av to grupper, en med spillere som er født i første halvår og en med spillere som er født i siste halvår. Dette var et tiltak NFF begynte med i fjor, da forskning viser at det er en solid overvekt av spillere som er født første kvartal på alle yngre landslag både i Norge og internasjonalt. Ettersom Uranik er født i første halvår er han i gruppen med spillere som er født første halvår.

Mange fra Østfold
Det er ingen tvil om at 2003 årgangen i Østfold er en sterk årgang, noe kretslaget har vist ved å være ubeseiret i sin kretsserie. I tillegg har det nyoppstartede prosjektet G14-nasjonal serie vist at spillerne fra Østfold hevder seg godt. I tillegg er det i skrivende stund hele 8 spillere fra Østfold på talentleiren i Porsgrunn. I starten av uken var det noe lavere tall, men grunnet skader og sykdom er ytterligere 3 spillere fra Østfold kalt inn til samlingen.

Ekstremt lærerikt
Uranik beskriver sitt opphold på talentleirer som ekstremt lærerikt og veldig morsomt: "For det første er det artig å bli kjent med nye spillere som deler den samme interessen for fotball som meg. Det er meget høyt nivå på alle treninger, og det er ingen tvil om at aller spillerne som er her er meget gode. Trenerne er meget dyktige, og jeg føler allerede jeg har lært ting jeg ikke kunne fra før. I tillegg lærer jeg mye av å observere spillerne jeg spiller med. Treningsøktene vi har hatt de første to dagene har vært veldig gode, og alle øvelsene vi har er veldig kamplike. De flste dagene har vi jobbet med score mål og å hindre scoring, med andre ord alt som skjer på siste tredjedel av banen. Dette er noe jeg synes passer meg fint, da jeg blir mye involvert offensivt som kantspiller.


Kvik Halden FK er svært stolte over Uranik sine prestasjoner, og ønsker han lykke til videre på samlingen i Porsgrunn.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline