Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Ventetiden er over!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Apr 2017

178 dager etter det tunge tapet mot Asker i den siste serierunden i Postnord ligaen, er det igjen duket for kamp om poengene. A-laget tar turen over fjorden for å møte Ørn Horten i 1.serierunde i årets Norsk Tipping-liga.

Gammel kjenning

Ørn-Horten er en kjent motstander for de fleste som følger Kvik Halden. Klubbene har knivet helt siden starten av 1900-tallet, blant annet når Kvik Halden i 1918 beseiret Ørn-Horten i semifinalen i NM. Finalen vant som de fleste vet Kvik Halden 4-0 mot Brann, klubbens eneste NM-tittel.

Et litt friskere minne er kvalifiseringskampene til 2. divisjon i 2009, og da var det Ørn-Horten som trakk det lengste strået på bortemålsregelen. Spesielt den nervepirrende kampen på Lystlunden i Horten er noe de fleste Kvikesupportere og spillere fortsatt sliter med å fortrenge.

I 2016 var Kvik Halden det beste laget i oppgjøret på Halden stadion mens oppgjøret i Horten endte noe utrolig 1-1 etter at Almir Taletovic scoret på overtid, i en kamp hvor bortelaget misbrukte uendelig antall soleklare målsjanser.

På de siste 8 kampene lagene har spilt mot hverandre har Kvik Halden tatt fire seiere, tre kamper har endt uavgjort og den ene Ørn seieren er fra kvalifiseringskampene i 2009 hvor Ørn vant 3-1 på Halden stadion.

Ørn Horten kommer til seriestart med en etter rapportene godt gjennomført «generalprøve» der Eik Tønsberg ble nedsablet med hele 6-1. Sterkt resultat av et forholdsvis ungt mannskap. Klubben har valgt å satse ungt og fra egne rekker foran årets sesong der troppen er ung og «sulten». Erfarne spillere som Miguel Vieira, Patrick Søderstrøm, Alen Patros, Lasse Bransdal og G18-landslagsspilleren Adnan Hadzic blir fort nøkkelspillere i årets Ørn lag som kan overraske.


Varierende prestasjoner

For Kvik Halden sin del er en lang vinter over og mange treningskamper er spilt. Kvik Halden har variert i både prestasjon og resultat denne vinteren. Fasiten viser tre seiere, en uavgjort og hele fem tap i treningskampene for mannskapet til Kent Bergersen.

Ny tilnærming til spillet, en del utskiftning på mannskapet og testing av ulike formasjoner må nok ta noe av skylden for at resultatene ikke har vært bedre i vinter, samtidig er det nå det gjelder. Det er nå poengene skal plukkes, det er nå prestasjonene skal stabiliseres på et bedre nivå og det er nå veien mot en topp 2017 sesong starter.

Kvik Halden kommer til seriestart med et godt gjennomført «generalprøve» til tross for tap(1-2) mot et meget sterkt Sarpsborg 08. Kampen i Sarpsborg var på forhånd spådd til å bli tøff og innstillingen, og innsatsen fra den kampen må tas med inn i seriepremieren i morgen dersom Kvik Halden skal ha mulighet til å ta med seg tre poeng hjem fra Horten.

Kent Bergersen disponerer tilnærmet fullt mannskap foran morgendagens kamp, med unntak av Simen F. Andersen og Arber Shkodrani. Simen fikk tommelen ut av ledd på trening denne uken, og må dermed belage seg på et par uker på sidelinjen. Arber soner karantene for det røde kortet han fikk i den siste kampen for rekruttlaget i fjorårssesongen.

Hvem vinner kampen om startplass i morgen? Vil Kvik Halden fortsette den gode bortestatistikken på Lystlunden, hvor de på de siste 4 bortekampene har reist hjem med tre seiere og en uavgjort? Vil Kent Bergersen overraske med helt ny formasjon i morgendagens seriepremiere??

Svaret får du på Lystlunden i Horten kl 1700 i morgen. Vi håper å se DEG der!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline