Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

MMA-trening for Junior A

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 6. Apr 2017


Sjefen for senteret, Gzim Nikaj, hadde lagt opp til en meget lærerik og morsom økt, der de virkelig ble utfordret fysisk og psykisk. Gzim er en utrolig dyktig kampsport-utøver og veileder. Han blir blant annet leid inn av Westerdal Act skole i Oslo, Kampsport-forbundet og forskjellig idrettslag, noe som vitner om kompetanse på høyt nivå. Det var med andre ord duket for en fantastisk treningsøkt!

I starten av økten gikk Gzim rolig gjennom øktens mål før selve treningen startet, som bestod av 'dobbel rundspark' og 'rotasjon-spark', og flere av guttæne tenkte nok at dette ble umulig. Flere sperret opp øynene når de så Gzim gjøre sparkene. Men, det som så ut som "umulige" spark, viste seg raskt som en oppnåelig oppgave. Gzim var utrolig dyktig til å bryte ned sparkene til små deler, hvor spillerne fikk trent på del-momenter, som igjen ble satt sammen som en helhet når teknikken begynte å sitte.

Underveis i treningen kunne man se konturene av sparkene man trente på, og sakte men sikkert begynte dette å sitte. Flere imponerte voldsomt.

Når økten gikk mot slutten hadde alle klart å gjennomføre målet, takket være god innsats fra spillerne selv, og ikke minst veldig god veiledning fra Gzim. Siste delen av treningen bestod av en tre-delt sekvens, der man jobbet individuelt med slag og spark mot puter, før man gikk direkte over i en 1v1-kamp på bakken. Dette ga stor innsats og vilje til å ikke tape, noe som endte med (uten hensikt) neseblod, og spillere som ble liggende dødsslitne på bakken, til stor glede for trener la Cour.

Så kan man spørre seg hva man får ut av dette rent fotballmessig?

Jo, man får et "saksespark" perfekt utført av Per Christian Røed, en avslutning som gikk rett opp i vinkelen i kampen mot Askim. Stille og rolig saksespark av Per, som også kunne gjort det bra i det berømte MMA-sirkuset.

Tusen takk til Gzim Nikaj og Halden Kampsport Senter! Anbefaler alle og ta turen dit.

De holder til på Maxfit treningssenter i andre etasje

Jernbanegata 4 i Halden sentrum!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline