Jørgen la Cour oppsummerer "opprykks"-sesongen til Kvik Halden 2

Postet av Kvik Halden FK den 25. Okt 2016

Først av alt vil jeg takke alle som har vært involvert rundt rekruttlaget i 2016-sesongen! Det har vært en glede å ha dette ansvaret. Jeg tenkte å dele noen tanker om årets sesong.

Etter omleggingen av seriesystemet så ble denne sesongen litt spesiell med tanke på å holde plassen. Hvor mange plasser i vår divisjon som var sikret fornyet kontrakt avhengte av hvordan tabellen så ut i 3. Divisjon. Det kunne altså være mellom 4 og 9 lag.

Årets sesong har vært positiv og givende for rekruttlaget. Vi har hatt en miks av sultne og motiverte junior-spillere, samt spillere fra A-lagstroppen. Flere juniorspillere hadde tatt mange steg i løpet av fjoråret, og denne utviklingen har fortsatt fra årets oppkjøring under ledelse av Lars Petter. I tillegg til dette har A-laget hatt en bedre og bredere stall enn noen gang, noe som gir grobunn for gode resultater.

Allikevel vet man fra tidligere at senior-spillere som tar del i rekrutt-kampene ofte kan ha varierende motivasjon når de går ”ned” et nivå. Det er ikke alltid like gøy å reise rundt i Østfold en kald mandag kveld. Men det gledelige er at dette ikke har vært et problem, og jeg er veldig fornøyd med innstillingen fra spillerne i forhold til innstilling. Flere av A-spillerne har kommet ned og tatt tak, vist engasjement og bidratt i stor grad, noe som selvsagt har gjort at rekruttlaget har levert i mange kamper.

En annen utfordring med rekruttfotball er at det er mange spillere som ikke trener daglig sammen, da det er en blanding av juniorspillere og A-lagsspillere. Samtidig må vi akseptere at vi ikke har mulighet til å trene på spesifikke ting underveis i uka som skal fremme prestasjonen vår inn mot neste kamp. Det er en del av hverdagen med rekruttfotball. Selv om dette har bydd på utfordringer, så har spillerne løst dette på en meget bra måte.

Vi har bevist gjennom hele sesongen at vi har levert meget gode prestasjoner, selv om ikke alltid resultatene har stått i stil. Ser man isolert på essensen i fotball, altså det å vinne, så er alt annet enn selve resultatet irrelevant. Men allikevel ønsker jeg å fokusere på prosessen som finner sted i hver kamp. For det er, tro det eller ei, det som driver meg med fotball. De ulike hendelsene, øyeblikkene og opplevelsene som finner sted i hver kamp, det er for meg det viktigste, for jeg vet at resultatet og seieren kommer hvis denne spilleprosessen er bra nok.

I enkeltkamper har ikke disse hendelsene vært fullstendige nok. Det vil si at vi har levert meget bra i mange faser og deler av spillet, men det er også deler vi ikke har vært bra nok, og vi har derfor mistet poeng. Jeg skal ikke gå inn i detalj på hvordan jeg ser og tenker fotball, men jeg kan si at spillerne har i store deler av sesongen spilt en god og underholdene fotball, og jeg har ved flere anledninger gått av banen med et smil om munnen fordi de hendelsene som fant sted i kampen ga meg ekstrem tro på dette laget. Med en urokkelig tro på spillernes ferdigheter, samt en spillestil som har hatt kontinuitet, så har årets rekruttsesong gitt den beste poengfangsten siden 2009. Det står det respekt av. Vi har holdt plassen, vi har tatt flere poeng enn rekruttlaget har gjort de siste 6 årene, og vi har utviklet spillere. Det er flere som har fått trent med A-laget etter flere gode prestasjoner på rekruttlaget, og det er gledelig. Samtidig har vi mange spennende junior-spillere som banker på døra.

Jeg må likevel trekke frem Besfort Shala som en spiller som har imponert meg i årets sesong. Teknisk god, smart og et ekstremt ønske om å bli bedre har gjort at han har tatt mange steg i riktig retning. Kristian Strøm er en annen med god utvikling, noe som har resultert i a-lagskontrakt. Andreas Jigarp er en spiller som ikke har fått så mye tid på a-lagstrening, men har vært en solid bidragsyter på rekruttlaget i hele år og har en spennende fremtid.

Ettersom seriesystemet er kraftig spisset i 2016 så vil nivået på neste års 4. divisjon bli enda høyere. Det blir en god utviklingsarena for våre spillere til å ta enda flere steg, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

- Jørgen la Cour Strand


0 Kommentar

mCASH i kiosken på Strupe!

Postet av Kvik Halden FK den 20. Sep 2016

Bilderesultat for mcash

Kvik Halden er ikke først ute, men når er også vi med på den teknologiske utviklingen! Sparebank1 sin mobilbetalingsapp er nå klar til å brukes på Strupe.

Her ser du fremgangsmåten hvis du ønsker å benytte mCASH når du er på Strupe:


0 Kommentar

Viktig rekruttkamp mot Moss 2!

Postet av Kvik Halden FK den 20. Sep 2016

I kveld møter Kvik Halden sine unge rekrutter Moss FK sine unge rekrutter. Kampen har med seg en del prestisje, men enda mer viktighet. Begge lag er i poengnød inn i serieavslutningen.


Begge lag under streken

Kvik Halden innehar 9. plassen, mens Moss er på 10. plass. Det skiller 1 poeng mellom lagene, men opp til sikker plass er det 4 poeng. Over der er det tett som hagl, men på grunn av serieomleggingen er det mer eller mindre uvesentlig om man blir nummer 1 eller nummer 8. Ingen rykker opp, her handler det kun om å unngå de 6 nederste plassene som gir nedrykk.

Det gjenstår 6 kamper før Kvik Halden avslutter sesongen med lokalderby på Tistedalen stadion 21. oktober. Før det skal de unge i polkadrakt spille mot Råde, Selbak, Lisleby og Borgen.


Sterke tropper

Kvik Halden har med unntak av Ole Strømsborg en skadefri tropp og kan derfor stille godt rustet før kveldens kamp. Moss sitt a-lag hadde en blytung kveld på Melløs mandag kveld når Odd 2 sendte de et langt steg mot 3. divisjon, men laget hadde en erfaren og god benk, så det er store muligheter for at mossingene kommer med en slagkraftig tropp til Halden.

Hjemmelaget har også en debutant mellom stengene når 19 år gamle Viktor Kristiansen spiller sin første kamp for Kvik Halden. Keeperen med erfaring fra Norges G18 landslag ble hentet inn på lån fra FFK på overgangsvinduets siste dag på grunn av Simen Fredheim Andersen sitt skadefravær. For øvrig er flere a-lagsspillere klare for rekruttkampen i kveld, blant annet er Josef Myhren Bouchleh tilbake for første gang siden overtråkket mot Fram Larvik i slutten av august.


Kampstart er 20:00 på Strupe – Gratis inngang og åpen kiosk!


0 Kommentar

Ny sterk prestasjon av Kvik Halden!

Postet av Kvik Halden FK den 18. Sep 2016

Takk til Halden Arbeiderblad og Tom Minge Nilsen for bildet!


Kvik Halden reiste til Telemark som store underdogs mot en klubb og et lag som har helt andre forutsetninger enn de fleste andre på dette nivået, men selv om Notodden tilhører en annen liga utenfor banen så var ikke det synlig på kunstgresset.


En god førsteomgang

Notodden er nok vandt med å styre spillet på sin egen hjemmebane og gikk rett i angrep når kampen startet, det ga en stor sjanse, men Kvik Halden slapp med skrekken. Etter et par skumle minutter til å begynne med tok bortelaget over kampen. Som mot Moss for 3 uker siden er Kvik Halden veldig dyktige i banespillet og frustrerer hjemmelaget med fin fotball som gjør at hjemmelaget blir løpende etter ballen og til slutt tvinges til å legge seg dypt ned i banen for å forsvare eget mål.

Kvik Halden klarte ikke omdanne det store ballinnehavet til mange store sjanser, men Sabri Khattab fikk servert en stor mulighet når hjemmelagets keeper sendte ballen rett i beina på Sabri på 25 meter. Han kunne skutt, men prøvde å lete etter en pasningsmulighet og dessverre rant muligheten bort. Dardan Mehmeti fikk en enorm sjanse etter at Jiress Suka Suka headet en lang corner inn foran mål, kapteinen klarte imidlertid ikke treffe det åpne målet fra kort hold. Helt på slutten av omgangen var Jonathan Dixon på vei gjennom alene med keeper, men ble noe tvilsomt sendt i bakken av Notodden bakerste forsvarer, den løse ballen kom Martin Hoel Andersen først på, men han ble stoppet av en utrusende keeper.

Dermed gikk lagene til pause på 0-0 etter en omgang Kvik Halden dominerte fullstendig, dessverre uten å skape like mange sjanser som det spillemessige overtaket skulle tilsi.


Notodden bedre med etter pause

Hjemmelaget var neppe særlig fornøyd med å løpe etter ballen før hvilen og gjorde to bytter i pausen. Som i første omgang gikk Notodden friskt ut fra start og skapte et par småfarlige muligheter som ga avslutninger fra skrått hold, men som endte et godt stykke utenfor målet til Kvik Halden. Det tok derimot ikke mange minuttene før kampbildet begynte å ligne på første omgang med et balltrillende bortelag og et frustrert hjemmelag.

Etter en drøy time vant høyreback Arber Shkodrani ballen og sendte den opp til Almir Taletovic som med en vidunderlig vending lurte bort to forsvarspillere og sendte Martin Hoel Andersen alene med keeper, han så at angrepsmakker Taletovic fulgte på og sendte ballen uselvisk bort for en enkel putt av toppscorer Taletovic. Fortjent ledelse til Kvik Halden!

Et slitent hjemmelag slet med å etablere press på Kvik Halden som fortsatte å trille ball seg imellom, men med lite å tape klarte allikevel hjemmelaget å skape litt flere situasjoner foran Kvik Halden sitt mål uten at det førte til de helt store sjansene. Nærmest scoring var utvilsomt Martin Hoel Andersen når han ble lekent vippet igjennom på et lurt frispark, på halv volley hamret han ballen like utenfor lengste stolpen. Like etterpå hadde Notodden tømt forsvaret sitt fullstendig, og på en kontring er Kvik Halden bare en svak offsideavgjørelse unna å være to spillere alene med keeper, der hadde nok kampen vært avgjort.

Mot slutten virket kampen å ebbe ut med 1-0 seier. Kvik Halden så komfortable ut med ballen i laget, mens Notodden så slitne ut og slet med å få tak i kula, og skapte dermed helle ikke det store trykket. I det klokka bikket 90 minutter fikk allikevel Jim Johansen en gedigen mulighet når ballen landet i beina hans på bakerste stolpe, toppscoreren brant til, men ble bare belønnet med corner. Minuttet etterpå slår Notodden en lang ball opp fra forsvaret sitt, andreballen lander hos Notodden som med en lur pasning spiller seg fri boksen. Avslutningen går mellom beina på Dardan Mehmeti, via hansken til Joacim Heier og i stanga, returen havner hos Jim Johansen som fra skrå vinkel hamrer ballen via nærmeste stolpe og inn, en scoring som på mange måter summerer opp sesongen til Kvik Halden.

De siste par minuttene av den relativt lange overtiden skjer det også mye. Notodden presser på for en seiersscoring, men det er Kvik Halden som får den største muligheten når Ardijon Berbatovci går på et herlig raid fra egen 16-meter og helt opp på skuddhold på den andre siden, der prøver han å nå Øystein Næsheim som har halve banen for seg selv foran mål, men pasningen når dessverre ikke frem. Dermed ender det 1-1 på Idrettsparken i Notodden.


Topp prestasjon, skuffende resultat

På forhånd hadde nok de fleste haldensere sett seg godt fornøyd med ett poeng borte mot Notodden, men med kampforløpet og spesielt når man går inn i overtidsminuttene med ledelse så er det bittert å ta til takke med uavgjort. Med den uhyre jevne tabellen teller alle poeng, tapt eller vunnet. Kampene mot Ørn-Horten, Moss og Notodden etter ferien har vært kamper Kvik Halden har prestert godt i og burde hatt med seg mer enn totalt 3 poeng fra, men isolert sett er poeng mot Notodden på bortebane bonus, og med 5 kamper igjen er Kvik Halden i ferd med å finne formen, det er i så fall veldig godt timet!

De andre resultatene lørdag var som forventet med viktige poeng til Bærum hjemme mot Vindbjart og storseier for Arendal hjemme mot Asker. Arendal er nå enda et langt steg nærmere OBOS-ligaen og leder serien med hele 11 poeng når 15 poeng gjenstår å spille om. Tønsberg og Pors spilte en være eller ikke-være kamp på Tønsberg Gressbane, og da virker det selvfølgelig fornuftig å spille uavgjort slik at begge lag mer eller mindre er ute av kampen om å bli topp 7. Fløy vant bunnkampen mot Ørn-Horten, noe som nå også teoretisk sendte Ørn-Horten ned i 3. divisjon, selv om det nok ikke var store forhåpninger om å berge plassen i Horten uansett.

På mandag spilles to svært interessante og potensielt avgjørende kamper. Da skal Fram Larvik forsøke å snu en svært negativ trend når de tar imot Strømsgodset 2, mens Moss igjen har kniven på strupen når de får besøk av Odd 2 på Melløs. Fram Larvik skaffer seg en liten luke med seier mot Godset 2, mens Odd 2 kan mer eller mindre hekte av både Moss og Tønsberg med seier på Melløs. Med motsatte seire vil det skape ytterligere kaos i en allerede latterlig jevn avdeling. Spenningen er til å ta og føle på med 5 uker igjen!


Kampfakta


Notodden – Kvik Halden 1-1 (0-0)

Idrettsparken


Joacim Heier

Arber Shkodrani

Dardan Mehmeti

Ardijon Berbatovci

Viktor Adebahr

Mathias Engebretsen

Sabri Khattab (Deniz Kaili 5 min.)

Jiress Suka Suka

Jonathan Dixon

Almir Taletovic (Øystein Næsheim 10 min.)

Martin Hoel Andersen


0 Kommentar

Kvik Halden søker trenere til ungdomsavdelingen!

Postet av Kvik Halden FK den 16. Sep 2016

Kvik Halden FK jobber i disse dager med å sette trenerkabalen for 2017. I den forbindelse er vi interessert i å komme i kontakt med deg som er trener og på utkikk etter oppdrag!

Kvik Halden er en av Østfolds største fotballklubber og er i sterk vekst. Vi har en foreldredrevet barnegruppe mellom 5-12 år, mens lagene fra 13 år og oppover har eksterne, lønnede trenere. Neste sesong øker antallet ungdomslag i Kvik Halden igjen, og vi er derfor på jakt etter engasjerte og dyktige fotballtrenere.

Synes du det høres spennende ut å trene Kvik Haldens unge og lovende årganger? Da hører vi gjerne fra deg. Ta kontakt med Sportssjef Haris Juklo (992 77 383 / haris@kvikhalden.no) eller Daglig leder Joacim Heier (48 13 09 10 / joacim@kvikhalden.no).

Vi ser frem til å høre fra deg!


0 Kommentar

En av årets vanskeligste kamper

Postet av Kvik Halden FK den 15. Sep 2016

Lørdag formiddag setter Kvik Halden seg på Halden Taxi sin nye idrettsbuss og tar fatt på reisen til bluesbyen Notodden. Der venter en av årets vanskeligste kamper mot divisjonens kanskje mest veldrevne klubb.


I en annen liga

Målt i fasiliteter, organisasjon og ressurser er Notodden en midt på tabellen OBOS-klubb. Med en godt besatt administrasjon, en rekke godt kvalifiserte personer i den sportslige satsingen og et praktfullt stadionanlegg er det lite med Notodden som minner om det man vanligvis opplever i 2. divisjon. Når i tillegg a-laget har et budsjett som man må legge sammen 4-5 konkurrenters pengepunger for å matche, ja da bør Kvik Halden i utgangspunktet tape på lørdag. For å sette det hele i perspektiv så var Notodden så heldige at de nylig fikk en «trøstebonus» av sin hovedsponsor pålydende 100.000,- per poeng i sesongens 7 siste kamper, for å holde motivasjonen oppe.

Med det i bakhodet er det ingen tvil om at Notodden har underprestert kraftig. De blå fra Telemark er 9 poeng og en god del mål dårligere enn ubeseirede Arendal etter 20 av 26 kamper, noe som betyr at det skal veldig mye til for at Notodden skal klatre fra 2. plassen de besitter i øyeblikket.

Notodden er allikevel i god form for tiden og har vunnet 4 av de 6 kampene som er spilt etter ferien. Sist ble det uavgjort mot Asker, en kamp rapportene forteller burde gitt full pott til Notodden. Blant annet bommet Jim Johansen på straffe rett før slutt. Før oppgjøret mot Asker hadde Notodden 3 seire på rappen mot Tønsberg, Bærum og Pors. Nevnte Jim Johansen er en av spillerne å holde et ekstra godt øye med, den tidligere Tippeliga-spissen har 15 mål på samvittigheten i år, blant annet en suser på Halden stadion i våres. Magne Hoseth holder fortsatt koken og bør passes på, men laget har også flere kjente navn med erfaring fra spill i toppfotballen. Ut ifra erfaring og individuelt toppnivå har nok Notodden avdelingens, og antageligvis divisjonens, sterkeste spillertropp.


Endelig en seier

Kvik Halden har hatt en blytung sommer, spesielt når det kommer til poeng. Flere av kampene har vært gode prestasjoner, f.eks. Asker borte, Ørn-Horten borte, Odd 2 hjemme og Moss borte er alle oppgjør som målt etter spill og sjanser kunne og burde gitt Kvik Halden flere poeng. Sist helg kom endelig seieren når Fløy ble beseiret 3-2 på Halden stadion. Da var også Kvik Halden over nedrykksstreken i et drøyt døgn, før Odd 2 viste hvor mye de prioriterer å beholde plassen i 2. divisjon med en knusende 6-2 seier mot Fram Larvik.

Til kampen mot Notodden er endelig laget karantenefritt, det er ikke ofte denne sesongen. Skader er det som vanlig lite av, men Ole Strømsborg er antagelig ferdig for sesongen med kyssesyken. Josef Myhren Bouchleh er i trening og nærmer seg 100%, mens Simen Andersen må ta det rolig et par uker med et trøblete kne. Med Joacim Heier på to gule kort og en viktig sesongavslutning i 4. divisjon, valgte Kvik Halden i helgen å låne Viktor Kristiansen fra Fredrikstad FK. Sisteskansen har vært innom Norges ungdomslandslag og er en spennende keeper med stor rekkevidde og klare ambisjoner. Troppen for øvrig er klar til dyst på lørdag!

Kvik Halden viste seg fra sin aller beste side borte mot Moss for 3 uker siden, og laget trenger å gjenskape den prestasjonen for å ta med seg poengene hjem fra Telemark. Mathias Engebretsen og Sabri Khattab har funnet samspillet på midten, mens Almir Taletovic og Martin Hoel Andersen er i god form på topp. Med Jiress Suka Suka og Jonathan Dixon tilbake fra karantene blir det utvilsomt en sterk konkurranse. Hvem som spiller vet vi til helgen, men det er mange om beinet og treningsformen gjennom uka vil helt sikkert være med å bestemme hvem som får sjansen fra start.


Potensielt avgjørende runde

Forrige serierunde ga ingen store utbetalinger hos Norsk Tipping med forventede resultater over hele linja. Eneste litt overraskende resultatet kom på Marienlyst hvor Bærum slo Strømsgodset 2 med 3-2. Denne helgen er det igjen flere interessante kamper mellom lag som er direkte tabellkonkurrenter.

Bærum (31p) møter Vindbjart (34 poeng). En kamp som kan gi Bærum litt pusterom, eller som kan sende Vindbjart et langt steg mot neste års 2. divisjon. FK Tønsberg (27p) tar imot Pors (25p) til en være eller ikke være kamp for begge lag. Arendal (48p) kan ta et nytt steg mot OBOS-ligaen hjemme mot Asker (33p). En kamp Asker helt sikkert ikke forventer mye i, men med tap kan lagene bak komme ubehagelig tett opp i ryggen.

På mandag spilles to veldig viktige oppgjør når Fram Larvik (32p) i fritt fall møter Strømsgodset 2 (29p) på hjemmebane. Hjemmeseier gir pusterom for Fram, men det kan fort bli mønstret et veldig sterkt lag fra Drammen nå som plassen i divisjonen er kraftig truet. På Melløs møter Moss (28p) et Odd 2 (31p) som virker til å ha bestemt seg for å sikre plassen. Runden byr også på oppgjøret Fløy mot Ørn-Horten, en ubetydelig kamp i den store sammenhengen, men også den litt interessant for to lag som virker til å bygge fornuftig mot 2017.

Flere av oppgjørene denne helgen er mellom lag over streken som møter lag under streken, det kan bety enten en enda jevnere tabell, eller et aldri så lite skille. Seire til Odd 2, Fram Larvik og Bærum er utvilsomt dårlig nytt for Pors, Tønsberg, Moss, Strømsgodset 2 og Kvik Halden. Motsatte resultater derimot vil gjøre serien, om mulig, enda jevnere og helt åpen!

VI gleder oss til en ny nervepirrende helg!


0 Kommentar

4. divisjon – Kvik Halden 2 vs. Rakkestad på Strupe i kveld!

Postet av Kvik Halden FK den 5. Sep 2016

A-laget har hatt spillefri i helgen, men rekruttlaget skal på ny ut i viktig 4. divisjonskamp mot tabellnabo Rakkestad.

Kvik Halden har møtt 3 lag plassert langt ned på tabellen de siste ukene, men resultatene har dessverre ikke vært oppløftende. 3 gode prestasjoner spillemessig, men etter å ha ledet samtlige kamper med 15 minutter igjen å spille, har det kun endte med 2 uavgjort og 1 tap.

Mandag kveld er Rakkestad motstander. Laget fra hjertet av Østfold har hatt en treg start på sesongen, men har den siste tiden fått opp dampen og snuser nå på sikker plass på tabellen. Kvik Halden 2 ligger et par plasser foran på tabellen, og kan skaffe seg en luke med seier. Faktisk vil Kvik Halden være a-poeng med 3. plassen med seier i på den svært jevne 4. divisjonstabellen.

Hjemmelaget har med seg 8 spillere fra a-stallen i kveld, mens de øvrige er fra junior.

Stedet er Strupe kunstgress og kampstart er 20:00. Gratis inngang og åpen kiosk – Vel møtt!


0 Kommentar

2/3 av sesong er unnagjort – Nå venter tidenes thrillerhøst!

Postet av Kvik Halden FK den 30. Aug 2016

Serieomleggingen i 2.divisjon har gjort spesielt avdeling 4 ulidelig spennende. Med 7 kamper og 21 poeng igjen å spille om er det fortsatt stor konkurranse om å komme på øvre halvdel, og med det sikre seg en billett til neste års nye og spissede 2. divisjon.

I en liga med 14 lag, er det nå i grunn 10 stk. som kjemper om å komme topp 7. Ørn Horten og Fløy ligger nederst og skal spille 3. divisjon i 2017. På toppen er Arendal i ensom majestet, mens Notodden har såpass mange poeng at det ikke blir noe problem å havne helt i toppen. De øvrige lagene, altså fra nummer 3 til nummer 12 skiller det utrolige 7 poeng. Det betyr at ingen er trygge og alt kan skje!

Her er status for divisjonen vår etter 19 serierunder:


1. Arendal (45 poeng)

Laget til Knut Tørum har fortsatt til gode å tape i årets sesong. Sjeldent knusende overlegne, men alltid disiplinert, lojalt og potte tett. Har sluppet inn fattige 13 mål i år, noe som gir dem en god fordel i målforskjellen. Trenger å ta 14 poeng for å være sikret opprykk, men da skal Notodden vinne alle sine resterende. Har 4 av de siste 7 på bortebane, og flere av bortekampene er mot sterke lag med mye å spille om, så helt for gitt skal man ikke ta opprykket. Kampene mot Odd 2, Kvik Halden og Fram Larvik på bortebane er på ingen måte sikre seire, så Arendal har fortsatt en jobb å gjøre før de kan sprette champagnen. Skulle de lede komfortabelt de siste 2-3 kampene så kan det bety enkle poeng for motstanderne, Arendal er solide, men ofte og naturlig nok faller motivasjonen når et opprykk er sikret.


2. Notodden (38 poeng)

Notodden har nok en gang skuffet kolossalt målt opp mot ressurser og fasiliteter, men har med seier i 4 av de siste 5 kampene i hvert fall rykket fra nedrykkskampen og havner nå i et slag «ingenmannsland» med lite å spille for de siste to månedene. Det påvirker som regel de fleste lag, og Notoddens motivasjon de siste rundene kan være med på å avgjøre hvem som kommer over og under streken. Hele 6 av Notoddens siste 7 kamper er mot lag som per dags dato kjemper en innbitt kamp om å beholde plassen. Allikevel er tankene i klubben mest sannsynlig allerede flyttet til hvordan Notodden kan bli bedre neste år, og det betyr at spillere og ledere må vise seg fra sin beste side den siste perioden. Notodden blir uberegnelige og kommer til å levere overraskende resultater.


3. Fram Larvik (32 poeng)

Fram Larvik har også skuffet noe i år, laget har vært høyt på tabellen i flere sesonger, men har ikke klart å henge på Arendal. Har gått på to sviende nederlag i lokaloppgjørene mot Ørn Horten og Tønsberg den siste uken, det har i tillegg til å være et hardt slag for stoltheten også gjort at Fram Larvik nå må konsentrere seg om å holde plassen, fremfor å kjempe med Notodden om 2. plassen. Har fordelen av at 4 av 7 kamper er i Larvik på eget gress, og alle 4 lagene som kommer til Larvik spiller til vanlig på kunstgress. Det er en større fordel jo lengre utover høsten man kommer. Trenger 3-4 seire for å sikre plassen, det skal dette mannskapet i utgangspunktet klare, men helt trygge bør de ikke føle seg.


4. Asker (32 poeng)

Asker så lenge ut til å få problemer i årets 2. divisjon, men sakte har laget krøpet lengre og lengre oppover tabellen. En knallsterk hjemmeform er mye av grunnen til at Asker ligger såpass høyt som de gjør, og med 4 av de 7 siste på hjemmebane i avslutningen så ligger ting bra an for Asker. Har kanskje det hardeste kampprogrammet av alle lag i serien så for Asker sin del er det viktig å holde trykket oppe gjennom frihelgen. Bortekamper mot Arendal, Vindbjart og Kvik Halden blir ikke lett, mens hjemmekamper mot Notodden og naborival Bærum heller ikke gir innkasserte poeng i forkant. Har en fin posisjon i øyeblikket, men Asker trenger helt sikkert omkring 10 poeng til for å være sikre.


5. Vindbjart (31 poeng)

Vindbjart har gått fra det helt fantastiske til det helt begredelige i år. 4-0 tap kan byttes med 5-0 seier helgen etter. Laget scorer mest i avdelingen, men er også nesten det laget som slipper inn mest. Fikk en «seier» av NFF denne helgen når protesten deres i etterkant av tapet mot Fløy ble tatt til følge, det kan vise seg å være 3 svært viktige poeng ettersom Vindbjart resultatmessig er i en blindgate om dagen. Laget skal ut i mange kamper mot andre lag som ligger over og under nedrykksstreken, og med 4 av 7 gjenstående kamper på bortebane så kan det blir en utfordrende høst for laget fra Vennesla. Har er toppnivå som bør gi 3-4 seire herfra og ut, det skal være nok til å sikre en plass i neste års 2. divisjon. Det forutsetter imidlertid at laget finner tilbake formen fra i sommer, for skulle laget fortsette som de siste 3 ukene så kan høsten bli blytung for Vindbjart.


6. Strømsgodset 2 (29 poeng)

Strømsgodset 2 har satt inn sluttspurten etter at de i sommer så ut til å gå mot 3. divisjon. 3 seire på rappen mot Kvik Halden, Ørn Horten og Odd 2 har ført det unge rekruttlaget til Godset opp på sikker plass, og med en stor potensiell kapasitet hvis behovet er der, så blir Strømsgodset sitt andrelag en sterk kandidat til å havne topp 7. Drammenserne har 4 av de siste 7 hjemme på Marienlyst, og den ene bortekampen er mot fortapte Fløy. Dermed ligger det an til at Strømsgodset 2, hvis de bestemmer seg for det, kommer til å ta 5 seire på slutten. Det fører de i så fall opp på 44 poeng, noe som helt sikkert vil være nok til fornyet kontrakt. Kampprogrammet og spillerkapasiteten tatt i betraktning vil det overraske om ikke Strømsgodset 2 ender på øvre halvdel av årets tabell.


7. Bærum (28 poeng)

Bærum kom ned fra OBOS-ligaen i fjor, men starten på årets sesong utelukket en rask retur. En begredelig poengfangst de første rundene gjorde at Bærum lignet med på en bunnkandidat enn et lag som skulle blande seg inn i toppen. Sakte, men sikkert, har laget begynt å plukke poeng og plasser i årets sesong og de siste 3-4 rundene har laget ligget på sikker plass. Troppen ble også kraftig forsterket i sommer, men så langt har ikke det gitt de forventede resultatene. Kun en seier på de siste 5 kampene gir hodebry på Kadettangen, hjemmetapet for Tønsberg sist helg uroer nok ekstra mye. Bærum har også et svært utfordrende kampprogram i siste del av sesongen. Ikke bare møter de mange gode lag, 4 av 7 kamper er i tillegg på bortebane. Det kan bli en nervepirrende og til slutt skuffende høst for de gule og svarte, redningen kan bli at laget er avdelingens 3. beste bortelag til nå, den statistikken må utvilsomt opprettholdes.


8. Odd 2 (28 poeng)

På samme måte som Strømsgodset 2 har Odd 2 kapasiteten til å sikre en plass på øvre halvdel. Odd 2 har også fordelen av å ha mange etablerte Tippeliga-spillere i a-troppen som er under 22 år. Så hvis det virkelig skulle knipe og Odd bestemmer seg for at å beholde laget i 2. divisjon er viktig nok, så kan de mer eller mindre bestemme seg for det. Man skal ikke lengre tilbake enn 2015, da lå Odd 2 på nedrykk, men vant de siste 6 hjemmekampene med hele 30-8 i målforskjell. Telemarkingene har et relativt vrient program ut sesongen, 4 av 7 kampe er på Skagerak Arena, men det er stort sett sterke motstandere hele veien. Hvor hardt Odd mobiliserer vil være avgjørende for om de klarer plassen.


9. FK Tønsberg (27 poeng)

Tønsberg så i starten av juli relativt fortapte ut langt nede på tabellen, da gjorde klubben grep og sparket treneren. Det skapte en del støy, ikke alle var enige i behandlingen av Jan-Eddie Hansen, men i øyeblikket ser det ut til at Tor Thodesen sin inntreden har gjort underverker. Thodesen har på sine 7 kamper vunnet like mye som Jan-Eddie Hansen vant på sesongens 12 første. Tok en sterk og overaskende seier mot Bærum sist helg og ligger per dags dato kun ett poeng bak den viktige 7. plassen. På tross av den gode formen etter sommeren så står FK Tønsberg foran en svært vrien høst med mange vanskelige kamper. 4 av de 7 siste er borte, og 6 av 7 er mot andre lag som kjemper for tilværelsen og de har en målforskjell som taler imot dem. Den siste kampen er i tillegg mot fortapte Ørn Horten, et lokalderby de brune fra nabobyen ikke kommer til å selge seg billig i. Laget fra Norges eldste by har absolutt muligheten til å klare dette, men det krever en imponerende høst!


10. Kvik Halden (26 poeng)

Kvik Halden hadde en bra start på sesongen og lå hele veien inn til sommeren i front av gruppen som jaget Arendal. For 7 runder siden nedsablet de røde og hvite Pors på Halden stadion med 6-0 og lå på en 2. plass, men etter det har det blitt bom stopp. 7 kamper uten seier har gjort at haldenserne har rast nedover tabellen. Det vanligvis hjemmesterke laget har tapt 2 av de 3 siste hjemme og klarte heller ikke slå Ørn Horten på bortebane. Et par av kampene har til gjengjeld vært sterke prestasjoner, men kvaliteten foran begge målene har ikke vært bra nok den siste perioden for Kvik Halden. Har et tøft kampprogram de siste 7 rundene, men har en liten fordel i at 4 av de er hjemme på Halden stadion og 3 av de 4 lagene som skal til Halden spiller vanligvis på kunstgress. Laget har også per dags dato den beste målforskjellen av lagene som kjemper over og under streken. Etter å ha spilt 7 kamper uten seier trenger laget desperat å plukke poeng, og neste kamp er en gyllen mulighet når Fløy kommer på besøk. På tross av svært få innkasserte poeng så fikk laget en kraftig opptur på Melløs sist runde når laget hentet opp mossingenes 2-0 ledelse på imponerende vis og gjorde Moss til statister på eget gress. Dersom oppvisningen mot Moss var starten på hva som venter de neste kampene så vil Kvik Halden klare seg, men det skal en svært imponerende høst til for haldenserne om det skal bli 2. divisjon i 2017!


11. Moss (25 poeng)

Moss er kanskje det laget i vår avdeling som har skuffet aller mest. Ambisjonene var store og troppen ble kraftig forsterket i forkant av årets sesong. Dessverre for de gule og svarte så var det nok en gang overskrifter om økonomi som preget klubben i starten av sesongen og sammen med en svak vårsesong med et lekk forsvar så har året nå blitt til en kamp om overlevelse for Moss. Antageligvis ikke bare om å overleve på tabellen, men kanskje også å overleve som klubb. Den tradisjonsrike klubben er svært gjeldstynget og et nedrykk kan bety store forandringer på Melløs. Som FK Tønsberg valgte Moss å bytte trener halvveis, løsningen ble å kjøre en serieforfremming av de aller fleste som jobbet i klubben. Assistent ble hovedtrener, juniortrener ble assistent osv.. I tillegg har flere av lagets beste spillere forsvunnet ut dørene. Siden den gang har laget faktisk bare tapt en kamp, men har allikevel store utfordringer med å vinne, kun 3 seiere på siste 10. Laget har et vrient kampprogram igjen, men 4 av 7 er på hjemmebane hvor de kun har 1 tap så langt i år. Trenger nok å vinne kanskje så mye som 6 av 7 for å klare seg, minimum 5, men det er heller ingen umulighet.


12. Pors (25 poeng)

I likhet med Tønsberg virket ikke Pors i stand til å kunne kjempe om en plass på øvre halvdel i starten av årets sesong. Laget har sluppet inn mer enn 4 mål hele 8 ganger denne sesongen, det i seg selv gjør det imponerende at laget har kontakt med sikker plass. Sliter voldsomt defensivt, men når ting først sitter så kan de slå hvem som helst. Seire mot f.eks. Fram Larvik og Moss hjemme og de er hittil eneste lag som har slått Godset 2 på Marienlyst i år. Det vitner om et høyt toppnivå, men det spørs om det er nok i denne harde avdelingen. Har også den klart svakeste målforskjellen blant lagene som kjemper om å beholde plassen. Skal spille 4 av de 7 siste på bortebane og de 3 hjemmekampene er mot sterk motstand. Man skal selvfølgelig ikke avskrive et lag som ligger 3 poeng bak sikker plass, men skulle Pors kvalifisere seg for 2. divisjon i 2017 så er det en kjempebragd målt ut ifra resterende kamper.


13. Ørn Horten (10 poeng)

Ørn Horten skilte seg tidlig ut som et av de svakere lagene i årets avdeling. Store økonomiske utfordringer hjalp ikke, og det gjorde heller ikke trenerbytte tidlig i sesongen. I sommer gjorde også klubben det klart at de så hvilken vei det bar når klubbens mest erfarne og best betalte spillere ble fristilt. Planleggingen mot 2017 var allerede i gang, og etter det har faktisk klubben gjort det langt bedre enn til å begynne med i sesongen. Årets foreløpige høydepunkt kom sist helg når de kriget med seg en råsterk 1-0 seier borte mot Fram Larvik. Forsvarsmuren holdt også stand når Kvik Halden gjestet Lystlunden tidligere i sommer, og selv om Ørn Horten definitivt spiller i 3. divisjon neste år, så skal man ikke se bort fra flere skreller fra det unge mannskapet til Kasey Wehrmann.


14. Fløy (3 poeng)

Fløy var tidlig utpekt som en bunnkandidat i årets sesong, selv lenge før kampene begynte var det tydelig at Fløy ville få problemer i denne sterke avdelingen. Tipsene har til de grader stemt, men Fløy er ikke så svake som poengfangsten tilsier. Flere av kampene har vært jevne og mange lag har vunnet med knapp margin mot laget fra Flekkerøy. For noen uker siden kom også sesongens desiderte høydepunkt når en spinnvill fotballkamp endte med 4-3 seier over erkerival Vindbjart. Dessverre for Fløy var ikke kampen over når sluttsignalet gikk, de hadde nemlig brukt en spiller som skulle sonet for gule kort, og dermed ble Vindbjart sin protest tatt til følge og kampens offisielle resultat ble satt til 0-3. Klubben jobber mot 2017 og kommer nok til å tape flere kamper i år, men plutselig kommer det en skrell!


22. oktober klokka 14:45 får vi fasit, mye tyder på at det er mye å spille for helt frem til da!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline