Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

G2005 til semifinalen i Adidas cup

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 28. Aug 2019


Kvik Halden FK talentfulle 05 årgang har i år valgt å delta i Adidas cup. Cupen er et uoffisielt NM for gutter 13-16 år og jenter 13-17 år. Turneringen gjennomføres med regionalt puljespill og mellomspill fra mars til september. Deretter arrangeres nasjonalt sluttspill på Gjøvik 21.-22 september.


Det var 60 lag påmeldt fra hele landet og vi kom i gruppespill med Rælingen, Kolbotn og Askim. Det resulterte i 3 seire og 19 - 1 i målforskjell.

Vi var dermed klare for 1/16 dels finale og Oppsal G05 elite stor for tur, de leder sin avdeling i Oslo og skulle vise seg å bli en tøff motstander på Strupe. Etter et lite overtak til gjestene i første del av kampen tok polkagrisene mere og mere over kampen. Resultatet ble tilslutt 3-0 og en sikker hjemme seier. 


Trekningen videre gjorde at gutta fra Strupe igjen skulle møte et lag fra Oslo. Denne gangen Øvrevoll Hosle i 1/8 dels finalen. I Oslo er alle lagene i 1 divisjon fordelt på 3 avdelinger og vi skulle altså møte nok en avdelingsleder. Dette laget hadde egentlig ikke en sjanse og ble sendt hjem fra Strupe med 3-0 tap.

Siste hinder før et evt. sluttspill på Gjøvik var Sprint Jeløy fra Moss. Kampen ble spilt denne mandagen og Sprint er et godt lag som vi ikke har tapt for tidligere. Heldigvis var 14 åringene fra Halden skikkelig påskrudd og tente for oppgaven. Etter et lite overtak til Sprint de første 10 minuttene gjorde trener Jørgen La Cour Strand et taktisk grep, i forhold til press og formasjon, og vi tok over kampen fullstendig. Det stod 2-0 til oss ved pause etter 2 scoringer av Benjamin Kielland. Den ene sjansen Sprint hadde rett før pause reddet keeper Henrik Norderhaug mesterlig.


Som vanlig gikk hjemmelaget hardt ut etter pause, men forsvaret vårt var bunnsolid og Sprint slapp ikke til, vi var mye nærmere 5-0 enn Sprint var en redusering. Dette laget er meget giftig på overganger og kontringer og vi løp rett og slett motstanderen i senk, noe de har gjort mot alle de har møtt. Rett før slutt snøt også dommeren innbytter Lukas Lundberg for årets mål, han dro enkelt av stopperen til Sprint og curlet ballen  i en perfekt bue over keeper, ballen traff klokkerent i krysset og spratt ned en halv meter innenfor streken, 22 spillere inkl. begge lags innbytterbenker applauderte for et flott mål, men dommeren vinket spillet videre.


Kampen endte 2-0 til oss og laget kunne slippe jubelen løs med bølgen foran alle tilreisende foreldre og tilskuere. Nå venter semifinale og sluttspill på Gjøvik. Vi skal møte Vidar fra Rogaland og i den andre semifinalen er KFUM Oslo allerede klar mens Ham Kam og Grane IL fra Arendal sloss om den siste plassen. Målet om sluttspill er altså nådd og nå blir alt bare bonus.


14 åringene våre gjør det også meget godt i KM sluttspillet hvor de leder sin avdeling ganske klart samtidig kjemper breddelaget i toppen av breddeserien med en foreløpig 3 plass. Det blir spennende å følge årgangen videre.


 


 


0 Kommentar

Ny sterk borteseier!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 26. Aug 2019En glad Chaib etter kampenNok en bortekamp stod for tur når a-laget reiste klokka 08 fra Strupe søndag morgen. Denne gangen var det Brattvåg som skulle stå på motsatt banehalvdel.

Med onsdagens Levanger-kamp i beina utnyttet vi vår store bredde i stallen og gjorde et par bytter for å få inn friske bein. Kampen startet greit, hvor vi var det laget som tok kommandoen. 

Vi var flinke til å finne de riktige rommene på utsiden, hvor spesielt Youssef Chaib var svært livlig. Det var derfor ikke ufortjent når 1-0 scoringen kom etter påfølgende situasjoner etter en dødball. Ballen ble slått inn i feltet hvor Øystein headet tilbake mot mål, og ingen ringere enn ringreven selv; Jacob Madsen Lund stanget ballen i mål fra kort hold. Minuttet senere var vi frempå igjen. Denne gangen var det lynvingen Chaib som vakkert skrudde ballen i lengste hjørnet, og dermed 2-0. Dette sto seg til pause.

Andreomgang blir en ganske annerledes fotballkamp. Kampen bærer preg av litt slitne hoder og bein, samt et mer aggressivt hjemmelag. Midtveis i omgangen kom reduseringen til Brattvåg, og dermed ble det liv i kampen. Selv om Brattvåg forsøkte å skape situasjoner i vår boks så ryddet vi fantastisk unna gang etter gang. Resultatet sto seg og nok en gang dro vi hjem med 3 poeng i bagasjen!

Nå venter toppkamp på Halden Stadion søndag 1.september kl. 1530!0 Kommentar

En markant idrettsleder har gått bort

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Aug 2019I helgen mottok vi i Kvik Halden den triste beskjeden at Karl Edvard Syvertsen hadde gått bort etter lengre tids sykdom. Det var derfor naturlig for oss at hjemmekampen mot Moss FK på Halden Stadion sist søndag ble innledet med et minutts stillhet i ærbødighet for den enorme innsatsen Karl Edvard har lagt ned for klubben i sitt hjerte.


Karl Edvard debuterte på FK Kvik sitt A-lag i 1959, men det var ikke som spiller han kom til å få størst betydning for klubben. Allerede i 1964, 24 år gammel, ble han valgt inn i styret i FK Kvik i tillegg til at han var oppmann for klubbens A-lag samt medlem av sportsutvalget. I en periode på 30 år hadde han viktige tillitsverv i klubben, både som formann, styremedlem samt leder av ungdomsavdelingen i en årrekke. I 1975 mottok han klubbens gullmerke for sin fortjenestefulle innsats for klubben.


Karl Edvard bidro ikke bare i FK Kvik, han engasjerte seg også sterkt for hele Halden idretten. Han satt i en årrekke i styret i Halden Idrettsråd, og her var han en sterk talsmann for barn og unge. Det var Karl Edvard som lå bak tanken om etablering av ulike idrettsskoler og han reiste også mye rundt til klubber og lag i byen vår og deltok på årsmøter.


Etter å ha gått ut av styre og stell var han fortsatt engasjert i klubbens og idrettens utvikling og han var ofte å se både på Halden Stadion og på klubbens årsmøter. Den siste innsatsen gjorde Karl Edvard i klubbens gullmerkekomité i mars i år, en komité han var medlem av i en årrekke.


Vi lyser fred over Karl Edvard Syvertsens minne og bøyer våre hoder i ærbødighet for den betydningen han har hatt for Kvik Halden FK og for idretten i byen vår.


Bjørn Brevig


Styreleder, Kvik Halden FK0 Kommentar

3-0 seier i Levanger for A-laget!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Aug 2019


A-laget tok med seg alle tre poeng hjem til Halden fra en meget vanskelig bortebane i hengekampen mot Levanger på TOBB arena onsdag ettermiddag. Dermed er vi fortsatt med i toppen av Postnord ligaen avdeling 1.

Kampen startet bra hvor vi hadde god kontroll på banespillet. Nesten litt overraskende hvor mye tid man fikk med ballen mot en så sterk motstander på bortebane. 1-0 scoringen kom etter et vakkert angrep der Øystein avslutter sikkert i mål fra relativt kort hold. Dette stod seg til pause.

Andreomgang startet langt tøffere hvor Levanger tok kommandoen. De hadde flere muligheter, selvom flere av de kom fra langt hold.
I en god Levangerperiode kom Kvik plutselig alene gjennom, og Peder Nomell ble lagt i bakken - straffe! Den setter Chaib sikkert i mål og dermed stod det 2-0.

3-0 scoringen kommer etter et nydelig spill der vår eminente venstreback Albert setter ballen i nota! En vakker scoring. Dette blir også sluttresultatet.

Sterk borteseier mot et meget godt lag som hadde seks seiere på rad før kampen mot oss. Nå gleder vi oss til en ny tur til Brattvåg førstkommende søndag.


KAMPFAKTA

Levanger-Kvik Halden 0-3 (0-1)

Dommer: Robert Eggen, Trønder-Lyn

Gule kort: Håvard Lorentzen, Levanger

Tilskuere: 597

Mål:

0-1 Øystein Lundblad Næsheim (21)

0-2 Youssef Chaib (str, 78)

0-3 Albert Makiadi (90)

Kviks Halden: David Paulmin, Ole Strømsborg, Dardan Sæter-Mehmeti, Jakob Madsen Lund, Filip Westgård, Mathias Engebretsen, Deni Hasanagic, Albert Makiadi, Dagur Dan Thorhallsson, Peder Nomell (Kevin Krans 79), Øystein Lundblad Næsheim (Youssef Chaib 68).

                                                 
0 Kommentar

Bergersen håper på støtte fra tribunen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 17. Aug 2019

Slik så det ut i årets første hjemmekamp mot FFK. Hele 2725 tilskuere fant veien til stadion. Greier vi 1000 mennesker mot Moss FK???            Foto: Halden Arbeiderblad

Etter den meget sterke seieren i Arendal sist helg er det nå klart for Østfoldoppgjør mot Moss FK på Halden Stadion søndag kl. 1800.  Trener Kent Bergersen håper at publikum finner veien til Halden Stadion for å støtte laget som har prestert sterkt hittil i sesongen.

Dagen før Østfoldoppgjøret fikk vi noen tanker fra "Kenta" :

"Etter en meget sterk seier borte mot Arendal i første kampen etter ferien, gleder vi oss nå til å ta imot Østfoldnaboen Moss FK på stadion på søndag.

Moss kommer  til denne kampen med forsterket selvtillit etter en meget sterk hjemmeseier 6-2 mot Egersunds i forrige kamp. Begge leire stiller med skadefrie tropper, og Moss er nok ivrige på å få revansje for det stygge tapet de hadde hjemme mot oss 16. mai. Dette er vi forberedt på og jeg håper det vil få det beste ut av oss, noe som trengs skal vi sitte igjen med alle poengene etter denne "fighten".

Kampen mot Moss FK bør bli en publikumstreffer, og jeg håper det blir mye supportere fra begge leire, som vil være med å lage en fin ramme rundt kampen. Det går rykter om at Mossingene og Kråkevingen har mobilisert kraftig for å støtte sine gutter..

Jeg håper virkelig haldenserne kjenner sin besøkelsestid nå og møter opp og matcher mossingene og støtter guttene, noe de virkelig har fortjent etter den fabelaktige sesongen de har hatt så langt!!Guttene elsker å spille for mye folk, og støtten fra publikum kan være helt avgjørende for at vi strekker det lengste strået i en sånn kamp.

Dette blir den første av flere meget interessante hjemmekamper denne høsten, så jeg håper vi sees på stadion! Vi skal gjøre alt vi kan for at dere går fornøyde hjem ved 20-tiden søndag kveld.

Vi gleder oss og er godt forberedt, "let the game begin!"

Kampstart kl. 1800


0 Kommentar

Sterk seier i Arendal!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 11. Aug 2019


Scoring av Youssef Chaib etter 87.minutter var nok til at vi tok en sterk borteseier høstens første kamp i Postnord ligaen.

Kampen startet som forventet, hvor Arendal tok kommandoen uten å komme til all verdens muligheter. Gutta jobbet knallhardt, og var godt strukturert slik at
 Arendal ikke fant rommene de trengte.

Utover i kampen kom gutta mer og mer med, og spesielt etter pause viste vi hvilken kvalitet laget har. Vi flytter ballen godt, og klarer å styre kampen i større grad.

Etterhvert som kampen går, og Arendal må frem for å henge med i toppkampen. Rommene blir dermed større og større, og etter et lengre angrep med mange pasninger åpnet siderommet seg til Chaib som fosset inn i 16-meteren og ble helt. Dommeren gir oss straffe, og mannen som ble felt tar den selv. Youssef er sikker fra krittmerket og dermed står det 0-1 på resultattavla. Dette står seg til kampslutt og bortelaget kan dermed slippe jubelen løs. Viktig og solid seier på Sørlandet!

Nå venter hjemmekamp på Halden Stadion mot Moss FK søndag om ei uke. Dette blir litt av en kamp på Rødsjordet hvor vi håper å se mange haldensere på tribunen!!


KAMPFAKTA:

15.runde

NORAC stadion

Arendal - Kvik Halden FK 0-1 (0-0)

Mål:

0-1 Chaib 87.min

Kvik Halden FK: Paulmin, Strømsborg, Sæter-Mehmeti, Agu, Westgaard, Hasanagic, Engebretsen, Makiadi, Krans(Thorhallsson), Næsheim(Nomell), Chaib0 Kommentar

Før kampen mot Arendal

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 11. Aug 2019


Foto: Arendal fotballA-laget reiser i dag til Arendal for å møte Arendal i det som fort kan bli en av de vanskeligste bortekamper denne høsten. Som de fleste lag i denne avdelingen så går Arendal for å være en hard nøtt å knekke på NORAC stadion, sin hjemmearena.

Etter to gode treningsuker begynner alvoret i dag med bortekamp for de rød og hvite. Vårkampen på Halden Stadion endte med 2-1 seier til etter en meget spennende kamp. Arendal har etter noe svakt start klatret godt på tabellen og ligger på en 5.plass foran dagens oppgjør.

Trener Kent Bergersen har følgende å si før kampen:

"Ferien er over, vi er klare til å ta fatt på andre del av sesongen. Det kunne knapt begynt med en tøffere bortekamp enn Arendal.  

De fleste av oss husker oppgjøret i Halden som ble meget jevnt, men hvor vi dro i land seieren.  Arendal er langt sterkere hjemme på sitt flotte kunstgress, så her forventer vi en tøffere oppgave mot et velspillende lag som kun har tapt mot Levanger og oss på de siste 7-8 kampene.

Vi har fått trent bra i 2 uker nå, og føler oss godt forberedt til denne kampen.

Troppen er så å si skadefri. Vi har noen smårusk og spillere som enda ikke er klare. Vi har foran høstsesongen supplert troppen med Dagur Dan Thorhallsson på lån fra Mjøndalen, han har vist gode takter siden han kom og er med i troppen til denne kampen.

Stemningen i troppen er på topp og vi gleder oss til å spille om poeng igjen.

Vi fikk en fin start på høstsesongen når vi mandag slo FFK 2 i 4. div, og topper den divisjonen der, etter en

strålende prestasjon.

Så får vi se om vi klarer å følge opp mandagens prestasjon i dag."Kampstart kl. 1800.0 Kommentar

Dagur Dan Thorhallsson til Kvik Halden FK

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 7. Aug 2019


Foto: Halden ArbeiderbladDen 19 år gamle islendingen kommer på lån til oss fra Mjøndalen ut 2019 sesongen. Dagur signerte utlånspapirer på tirsdag og vil være spilleklar for oss før høstens første seriekamp i 2.div. mot Arendal førstkommende søndag.

Dagur har tross sin unge alder allerede opplevd mye som fotballspiller. Som 15 åring ble han tatt opp i A-stallen til fotballklubben Haukar på Island. Bare året senere dro han til Belgiske Gent hvor han spilte på klubbens U19 og U21 lag. I 2018 kom han tilbake til Islandsk fotball hvor han spilte i toppserien for Keflavik.

Dagur ble hentet til Mjøndalen foran årets sesong på lån fra Keflavik. Mjøndalen hadde opsjon på kjøp av Dagur som de benyttet seg av og signerte han på en langtidskontrakt.

I Mjøndalen har Dagur vært involvert i samtlige treningskamper før årets sesong og han fikk med seg 4 cup kamper og debut i Eliteserien. Foran høstsesongen ønsket både Mjøndalen og Dagur mer spilletid på høyere nivå enn Mjøndalens 2.lag som spiller i 3.div. 

Vi kom fort til enighet med spilleren og klubben noe som førte til at Dagur signerte for oss tirsdag.
Dagur har spilt på samtlige U-landslag for Island og opplevde å spille U21 landskamp så sent som i mars 2019. Vi er meget trygge på at Dagur vil passe godt i profilen til klubben hvor vi ønsker å ha unge og sultne fotballspillere kombinert med noe mer rutine.

Vi ønsker Dagur velkommen til oss!
0 Kommentar

Stjernelaget med 3.plass i Norway cup

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 3. Aug 2019


Klubbens "Stjernelag" har som en liten tradisjon å delta i Norway Cup. I påvente av et bedre tilbud fra kretsen sin side, er på mange måter Norway cup årets høydepunkt for gjengen.

TIl årrets turnering hadde laget med seg 11 spente spillere som både gledet og gruet seg litt til cupen. 

Laget møtte Parasport stjernene fra Danmark i sitt første kamp. Denne kampen endte uavgjort, 4-4. I sitt andre kamp i cupen var Røa motstandere. Denne kampen ble en liten "plankekjøring" der det ble seier med hele 15-3.

Som gruppevinner gikk Stjernelaget direkte til semifinale hvor Strømsgodset IF var motstandere. Kampen var jevnere enn resultatet tilsier(2-5), men det var Godset som stakk av med seieren og finaleplassen.

Dermed ble det med bronseplass og ny meget godt gjennomført Norway cup! 

Klubben gratulerer og håper at tilbudet til Stjernelaget i vår egen krets blir bedre med årene som kommer slik at de får spilt flere kamper i løpet av året.

Klubbens G2005 kull har også deltatt i årets Norway cup. Laget gikk hele veien til 1/8-dels finalen hvor de møtte et meget godt lag fra Bangkok. Laget fra Thailand stakk av med seieren etter at kampen lenge sto og vippet. Vi gratulerer G05 med prestasjonene og ønsker lykke til i høstsesongen som kommer.


0 Kommentar

En spennende høstsesong i vente

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 1. Aug 2019


Foto: Atle Wester LarsenVårsesongen er historie, kampene har blitt spilt og poengene har blitt delt ut. For vår del har poengplukkingen vært meget bra. A-laget har plukket hele 26 poeng på 13 seriekamper mens Rek.laget har tatt 28 poeng på samme antall kamper. Begge lag kjemper i toppen av sine divisjoner.


Redaksjonene har før høstsesongen tatt en liten prat med hovedtrener Kent Bergersen om hvordan oppstarten har vært og hvordan han ser for seg høstsesongen.


Kenta, hvordan har sommerpausen vært for din del?

-  Jeg har fått koblet av litt med variert innhold, en liten Spaniatur, hyttetur og noen dager avslapping hjemme med soling og bading.


Gutta er i gang med treninger innenfor høstsesongen, hvordan har oppstarten vært?

- Oppstarten etter ferien har vært fin, vi har fått testet formen til spillerne, og vi har fått spilt litt fotball for å komme i gang igjen. Jeg synes gutta ser bra ut og vi gleder oss til en spennende høstsesong.

 

Hvordan ser troppen ut før høstsesongen? Hva er ståa på skadefronten?

- Når d gjelder troppen så blir det ikke store forandringer fra vårsesongen, ut går Samuel Narh, Teodor Thorvaldsen og Suka Suka(som sluttet tidligere i sommer), og inn får vi tilbake Bjørn Berglund 

Marcus Sjømo fra skade. 

Vi ser på mulighetene til å få inn en sentral midtbanespiller for å tette hullene etter Teo og Suka.

På skadefronten så ser det veldig lyst ut, som skrevet tidligere så er Bjørn og Marcus tilbake for fullt. Thomas Johansen har hatt et lite brudd i en finger, men skal være fin igjen nå. Tåskaden til Jakob Madsen Lund skaper litt usikkerhet, ellers er alle mann sterke og klare for høstsesongen-akkurat nå.

 

Hvordan ser du for deg at høstsesongen blir? Hvordan «angriper» vi den?

- Høstsesongen blir spennende, det er nå det skal avgjøres. Opprykk, kvalik, eller nedrykk. Vi har unnagjort en fantastisk god vårsesong og akkurat nå så har vi heng på opprykk/kvalik. Kan vi henge med der oppe?? Ja, hvorfor ikke! Sånn jeg ser det i denne avdelingen, så er det mulig å hamle opp med alle, men det er så tøft og jevnt at man kan også tape for alle. Det gjelder å ta ut 110% i hver kamp, være SÅ god at man får marginene på sin side-da er ALT mulig!!


Jeg tror vi skal tenke som vi har gjort, trene godt, forberede oss veldig godt inn mot kampene, jobbe knallhardt sammen, så ser vi hva utbyttet blir..

Jeg tror høstsesongen det skal bli såpass bra at vi skal i hvert fall skal holde oss godt unna nedrykks kampen.

Vi har en stall i god utvikling og vi skal være med å kjempe i toppen i 4. div også.

Vi gleder oss til en tøff, men også morsom siste del av sesongen der vi håper vi kan være med i toppen hele veien inn. Kanskje får vi får spilt en toppkamp på Fredrikstad Stadion i nest siste serieomgang foran 10.000 tilskuere, det hadde vært MORO!


Fredag spiller vi treningskamp mot Kråkerøy, hva håper du å få ut av den kampen?

- Det er en kamp vi vil bruke til å komme i kampmodus igjen, kjenne på konkurransesituasjonen, det trenger vi nå 3 uker siden siste kamp.

Jeg regner med å få i gang flest mulig spillere, rek. laget vårt skal jo allerede på mandag ut i toppkamp i 4. div mot FFK 2.


Kampstart på Strupe 1645 i dag.0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline