Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Sabina Hansen ny trener

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 18. Des 2020

Sabina Hansen har lang fartstid både som trener og spiller, og blir fra 1. januar å se som trener i klubben

Solid bakgrunn
Sabina kommer fra Hannestad i Sarpsborg, og har vært trener i blant annet Greåker, Sarpsborg FK, Yven og på kretslaget. Hun har UEFA B-lisens og UEFA Spillerutvikler B, og skal neste år være trener for klubbens J15 lag. Laget har de to siste årene blitt kretsmester i Østfold, og skal neste år spille i en regional serie i regi av Østfold Fotballkrets. Ved siden av skal hun være ressurstrener på klubbens J13 lag, som dermed får en sparringspartner med stor fagkompetanse inn i et allerede godt trenerteam.

Vil satse på jenter
De siste årene har klubben bygget opp en stor og bred jenteandel i klubben, og at det satses på jenter er det ingen tvil om. Damelaget ble startet opp i 2020, og får forhåpentligvis spilt sine første seniorkamper i 2021-sesongen. J15 laget skal spille i regional serie, og fra J13 og nedover er det omtrent rene jenteårganger på alle årganger.

Sabina sier selv følgende:
"Kvik Halden FK ønsker å bygge et kompetent trenermiljø, og samtidig satse på jenter. Det er en reise jeg gjerne vil være en del av. Jeg har bevist over mange år at kvinner kan også være gode trenere, og ikke minst en nødvendig bidragsyter til å utvikle et jentemiljø i en klubb. Jeg tror at en kvinnelig trener forstår jentene på en annen måte, og det vil være en suksessfaktor med tanke på flest mulig, lengst mulig. Jeg er glad for å få denne muligheten, og ser frem til å starte min reise med jentene i januar"


0 Kommentar

G15: Sterk, men heldig seier for G15 mot FFK

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 15. Okt 2020

Selv om G15 sin målsetningen om kvalifisering til interkretsspill ikke ble nådd, skal KM-sesongen 2020 gjennomføres på en god og lærerik måte. Onsdag kveld stod et ungt, men meget godt FFK-lag på motsatt banehalvdel under flomlyset flotte Fredrikstad stadion.

Kampen starter friskt for vår del med et par stormløp fra Lukas Fritzen ute til venstre og en kjempesjanse for Benjamin Neziraj alene med keeper. Etter dette tar FFK-unggutta mer over og har mye ball på vår banehalvdel. FFK finner mye rom sentralt i banen, mellom våre midtbanespillere. Dette resulterer i svært mange skudd på mål, men de fleste er fra 20-30 meter og keeper Henrik Norderhaug har få problemer med å plukke det som kommer.

Allikevel er det vi som tar ledelsen. Ballen brytes på midtbane og Aurel Tmava tar med seg ballen og går og går, før avslutningen fra 20 meter sniker seg inn ved nærmeste stolpe. En fin scoring etter en god prestasjon av Aurel. Like før pause får vi 2-0, Lukas Fritzen spilles gjennom og har plutselig en hel banehalvdel å løpe på. Lukas lar ikke sjansen gå fra seg og er iskald når han bredsider kula i mål alene med keeper. 2-0 til pause. Den farligste ledelsen, har det blitt sagt før!

Vi går ut i 2. omgang og prøver å ta mer tak i ballen. Vi kommer greit i gang og har et par gode sjanser etter fine angrep. Utover i omgangen tar igjen FFK mer over og skaper flere store sjanser som bør omsettes i mål. FFK har mye ball på vår banehalvdel og spiller med ganske høy risiko. Til slutt får rødbuksene betalt i form av en scoring. På ingen måte ufortjent, og 2-1. FFK fortsetter å dominere og angriper med høy risiko. Dette resulterer i at vi får flere kontringer og bør avgjøre kampen med litt mer presisjon på den siste pasningen. Til slutt sitter kontringen etter et FFK-balltap på midtbanen og Benjamin Neziraj gjør en flott prestasjon når han drar av flere mann og setter inn 3-1 med 5 minutter igjen. Det sukkes lettet i Kvik-leieren, men like etterpå reduserer nok en gang FFK. 3-2 like før slutt. FFK fortsetter med et lite stormløp mot vårt mål, men vi holder unna og tar med oss 3 poeng hjem til Halden.

Etter kampen var det en glad, men fattet gjeng som satt seg ned i garderoben for å oppsummere kampen. Vi var alle enige om at dette var 3 sterke poeng, men like fullt 3 meget heldige poeng. Takk til FFK for kampen!

PS! Ekstra honnør til Per Akselsen, som debuterte fra start for KM-laget. Per spilte hele kampen og bidro sterkt til de 3 poengene. Simen Andersen og Didrik Faraasen, som også er ganske «ferske» i KM-sammenheng, fikk også rikelig med spilletid og gjorde sine saker bra!»


0 Kommentar

G16 med seks seiere av seks mulige

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 9. Okt 2020

Dennis Westby G16 i aksjon mot VIF Dame Elite tidligere i år. Foto: Halden Arbeiderblad

Klubbens G16 lag hadde med seieren i gårsdagens kamp muligheten til "låne" tabelltoppen i KM serien og dermed stå med seks seiere av seks mulige. Laget gjorde ingen feil og dro i land en 2-1 seier.

Klubbens G16-lag har levert en meget sterk sesong, og har radet opp seire i KM-serien. Kråkerøy ble slått 5-0 i serieåpningen, og etter det har ikke 04-gutta sett seg tilbake. Trosvik (5-1), Hafslund (7-1) og Råde (3-1) har blitt beseiret og på mandag denne uka ble topplaget Tune slått 1-0 etter en råsterk bortekamp. Mars Vik Pettersen scoret Kviks seiersmål. Torsdag kveld ble det seier 2-1 mot Begby på Strupe etter scoringer av Adrian Urke og Markus Grimstad. Ingen stor kamp spillemessig, men solid laginnsats lå i bunnen for seieren. Lagets trenere Heidar Geir Juliusson og Ole Jacob Herft er fornøyd med utviklingen etter den spesielle vårsesongen, og nå gjenstår det kun tre kamper av sesongen. Siste seriekamp er mot sterke Ås, hovedutfordreren til KM-tittelen.

Kampfakta:

Kvik Halden FK - Begby IL 2 - 1

Mål:

1-0 Adrian J. Urke 25. min

2-0 Markus Grimstad 75.min

2-1 Sabah Barakat

Kvik Halden FK: Noah Strøm, Leonit Mjekiqi, Adrian J. Urke, Samuel Atayo, Kristoffer Mjølnerød, Bjørnar H. Pedersen, Oskar R. Gabrielsen, Jonas Danielsen, Simen Eriksen, Dennis F. Westby, Jesper S. Bjørneby, Markus Grimstad, Fredrik Adolfsen, Mersudin Kalajdzic, Aurel Tmava, Olve S. Stensrud, Aksel Lund.0 Kommentar

J14/15: Seier mot Hafslund

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 9. Okt 2020


Foto: Morten Pedersen

J14/15 møtte Hafslund i sin siste kamp i grunnspillet 7. oktober. Jentene lå godt an på tabellen før kampen. Fokuset i kampen var alltid press på ballfører, bruke kantene aktivt og slå inn. Kampen endte med 3-1 seier og toppen av tabellen.

Vi klarte å holde presset på ballfører og det resulterte i at vi overtok spillet helt. Hele første omgangen var preget av en sterk moral og vilje. Jentene spilte med høy selvtillit og da gikk det av seg selv med klikk-klakk-fotball. Det var høyt tempo framover og vi produserte sjanse på sjanse og jentene eide spillet. Bakover var det også full kontroll og Hafslund var aldri ordentlig farlige. Det stod 3-0  til oss etter 1. omgang (Sanna Strømsborg x 2 og Silje Grødahl-Andresen).

2. omgang har vi også full kontroll, men vi klarer ikke å få uttelling på sjansene selv om vi vinner duellene og er nesten alltid først på ball. I 55 minutt får Hafslund inn et mål på en corner. Fasit blir seier med 3-1.

Oppsummert er dette en kamp hvor vi har full kontroll hele veien og jentene viser fram de kvalitetene som er i laget med gode touch, høyt tempo, gode bevegelser og et godt samspill. (Vi burde dog ha hatt noen flere mål).

Med seieren mot Hafslund vinner vi grunnspillet og dermed tar vi med oss en god dose selvtillit inn i KM-sluttspillet.


Kampfakta:

Hafslund - Kvik Halden FK 1 - 3 (0-3)

Mål:

0-1 Silje Grødahl-Andresen 11.min

0-2 Sanna Strømsborg 23.min

0-3 Sanna Strømsborg 24.min

1-3 Marie Arnesen 55min

Kvik Halden FK: Laetitia U. Nsengiyumva, Sofie Steiner, Amalie Skovborg, Djellza Obritinca, Ingrid Mathea Forsth-Svensson, Viona Quranolli, Ella Wang Treichel, Eline Brodin-Bækkelie, Silje Grødahl-Andersen, Selma Lie Pettersen, Saga Waleur-Nordgaard, Cajsa Eriksen, Sanna Strømsborg


0 Kommentar

Merovci avgjorde for Kosovo G16

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 4. Sep 2019


Muharrem Merovci kom godt ut av sin debut for Kosovo G16 landslag i Luxembourg tirsdag kveld. Den unge spissen som til daglig spiller på klubbens G04 lag kom inn 20 min før slutt og avgjorde kampen for Kosovo.

Muharrem er på sin første landslagssamling. Den målfarlige spissen har i en årrekke bøttet inn mål for klubbens G04 lag. Derfor var det ekstra gledelig at Merovci lykkes også når han fikk sjansen blant Kosovo`s beste 16-åringer.

Muharrem hospiterte nylig for Sarpsborg 08 i Nasjonal serien for G16. Der markerte han seg med å score to mål i seieren over Mjøndalen.

Torsdag kveld får Muharrem sin andre sjanse i landslagsdrakten når Luxembourg og Kosovo møtes til ny kamp i Luxembourg. Vi ønsker lykke til!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline