Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Perspektiv; Korona, avlyste kamper og krigen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 8. Sep 2020

Korona setter igjen en stopper for gjennomføring av kamper for ungdomsfotballen i kretsen vår. Dette er en beslutning som fotballkretsen har tatt i kampen mot den usynlige motstanderen Korona som har et større smitteutbrudd i Østfold. Dette  er helt klart trist og leit for alle som synes dette er verdens beste idrett, men beslutningen er fullt forståelig. Og vi i Kvik Halden FK stiller oss lojalt bak denne beslutningen.

Men det er ikke første gang i historien at vi har hatt unntakstilstand og fightet noen vanskelige kamper. «Kor e alle heltane» sang Jan Eggum. Selv er jeg ikke stor fan av nevnte artist, men jeg har også hatt mine helter. Som jeg faktisk vet hvor er. Halden Arbeiderblad har hatt en fantastisk serie med å hylle tidligere Kvik-helter i både senere tid og langt bak i tid. Lystig lesing. For min del var det slutten av 70 og 80 tallet som huset mine Kvik-helter. Uten at det på noen som helst måte må gå til hode på de som spilte den gangen. Jeg er ingen målestokk.

Hele landet har nå kjempet en 6 månederes kamp med usikkerhet og manglende spill på en fotballbane. I disse dager er jo selv 6 måneder et lite jubileum. Men vi har kjempet mot andre fiender tidligere, og disse var mer synlige. Kampen mot en statsokkupperende fremmed makt. Tyskerne i 2.verdenskrig. Mer eller mindre full stopp, ikke bare 6 måneder. Den gangens helter i klubben vår måtte vente i hele 5 år før kamper og serie kunne spilles. Det perspektivet er det verdt å reflektere litt over.

Når jeg nå leser igjennom boken Kvik Halden Fotballklubb- En bildervy gjennom 100 år, samt Alf Lars Solberg sin bok Fotballklubben Kvik gjennom 90 år, kommer det fram at det fra 1940 ikke ble spilt obligatoriske kamper på våren. Noen privatkamper ble spilt. Den situasjonen er sammenlignbar med den situasjonen og unntakstilstanden vi nå står oppe i i 2020. Noen får spille, andre ikke. 

Jeg kan godt forestille meg hvor fantastisk følelsen av krigens slutt i 1945 må ha vært. Den første kampen, i følge bøkene, var et lokalderby mot TTIF datert 3.juni 1945. Siste kampen for førstelaget var borte mot Moss 13.oktober. En kamp jeg leser det til at vi vant 0-3. Det er hele 75 år siden, og det er hva jeg kaller et jubileum. Det var i følge kilden stor oppslutning om junior og guttefotballen dette første fredsåret. I dag har vi enda flere lag og årganger, guttelag som jentelag som står og tripper.

Bildet øverst viser det som skulle være det første laget etter krigen i 1945. Bak fra venstre kan man se: Bjarne Andreassen, Arne Strøm, Asbjørn Jensen, Kjell Jensen, Arne Børresen og Ragnar Østby. Foran fra venstre: Egil Holm, Bjarne Svendsen, Torolf Bryntesen, Rolf Olsen og Ole Martinsen. Dette er hentet fra Kvik Halden Fotballklubb-En bilderevy gjennom 100 år. 

I dag står vi ovenfor en helt annen motstander enn tyskerne, men Korona fører med seg like fullt unntakstilstand. Jeg håper inderlig at denne pandemien er over før det går 5 år. Vi jobber hver eneste dag med å gi et tilbud til alle våre medlemmer, og tilpasser oss de retningslinjer og føringer som kommer. Vi er en klubb, og by, som gjennom tidene har hatt noen tøffe kamper her ved grensen, og vi skal atter reise oss igjen når ting blir seg selv igjen. Og om 100 nye år vil dette vi nå står midt oppe i gå inn i den tidens historiebøker, og våre etterfølgere kan få lese om de gode resultatene vi hadde. 

Jeg hyller alle våre medlemmer, trenere, lagledere og forelde for å støtte oss i de avgjørelsene vi tar som klubb i denne vanskelige tiden. Og så til slutt går min heder og ære til de heltene som ventet i 5 år på å få spille verdens beste idrett.

 

En fotballhilsen fra

Ronny Stavem

Styreleder


0 Kommentar

All organisert aktivitet stoppes!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 11. Aug 2020

Foto: Halden Arbeiderblad

Kvik Halden FK har i kveld besluttet at all organisert aktivitet i regi av klubben stoppes ut uke 33. Dette ser vi på som nødvendig oppbremsing for å bidra til at Covid-19 smitten ikke sprer seg ytterligere.

Klubben ønsker å informere om at all organisert aktivitet stoppes fra onsdag 12.august og ut inneværende uke. Dette gjelder aktivitet(treninger/kamper) som er i regi av klubben. Vi skal ikke drive med noen trening på Strupe, men heller ikke løpe organisert på Venås etc.

A-lag herrer vil fortsatt gjennomføre sine treninger på Halden Stadion og forberede seg til lørdagens seriekamp.

Vi oppfordrer alle våre spillere og trenere til å bidra nå i denne dugnaden slik at dette blir så kortvarig som mulig.

Vi kommer tilbake med ytterligere info fortløpende.0 Kommentar

Program for livesendingen

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 11. Jun 2020

Til søndag ender sofabillett-salget opp i tidenes første livesending i regi av klubben, og programmet er både variert og spennenende.

Mye skal presenteres
Livesendingen vil starte søndag 14.6 kl. 18.00, og studio vil settes opp i a-lagets garderobe på Halden Stadion. I samarbeid med Halden Arbeiderblad vil det sendes live, og du kan følge sendingen både på vår facebook-side, men også på Halden Arbeiderblad sine nettsider. Programmet inneholder presentasjon av ny klubbsang, ny maskot, nye drakter og årets spillerstall for a-lag herrer. Sendingen vil vare ca. 1t og 30 minutter.

Gamle helter
I tillegg til presentasjonene av mye nytt vil det også bli prat med to av klubbens tidligere helter. Roar Bjærum og Robert Henning vil være gjester i studio, og dette blir tiden for mimring tilbake i tid. I tillegg vil det trekkes premier, og i skrivende stund har vi akkurat pasert delmål 5 og dermed utløst nok en gevinst. Hovedgevinsten vil være overnatting med inngang til spa for to personer på Støtvig Hotell.

Spillere og tøff kamp
I løpet av sendingen vil vi også bli bedre kjent med to spillere fra klubbens a-lag. Det vil bli to spillere fra herrene, og to fra damene som skal innom studio for en prat. I tillegg skal årets mål for 2019 sesongen kåres, og vi skal prate nærmere med Kent Bergersen. Avslutningsvis vil det bli spilt en boblefotballkamp, der det skal spilles 5'r fotball. Kampen vil spilles på Halden Stadion, og være mellom klubbens a-lag herrer og et sammenslått lag av Halden Topphåndball og Comet Elite.

Fortsett å kjøp billetter
Med 3 dager igjen til livesending er det fortsatt muligheter for å bli med å støtte klubben. Kjøp sofabillett ved å Vipps (50,- per billett) til 509807. Husk også at Comet Elite og Halden Topphåndball får 10% hver av billettsalget!


0 Kommentar

Over 1800 solgte billetter - kun 4 dager igjen!

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 10. Jun 2020

Takket være store bidrag fra Berg Sparebank, HABO og GP Gruppen passerte vi i går kveld 1800 solgte billetter.

Bedriftene er med
Tidligere har Sparebank 1 Østfold Akershus kjøpt 140 billetter, og i går fulgte Berg Sparebank, HABO og GP Gruppen etter. Berg Sparebank og HABO kjøpte 200 billetter hver, mens GP Gruppen kjøpte 50 billetter. Dermed har fire av byens bedrifter blitt med i kampanjen med mål om å sette tilskuerrekord på Halden Stadion.

Kun 4 dager igjen
Sofabillettkampanjen varer frem til og med 14.6, og det hele ender med en spennende livesending i samarbeid med Halden Arbeiderblad. Sendingen vil vises på Halden Arbeiderblad sin nettside, og klubbens egen facebookside. Med 4 dager igjen er vi langt fra målsettingen om ny tilskuerrekord, men knapt 100 billetter unna delmål 5 - 1906. 1906 er som kjent året klubben ble stiftet i, og dermed er det naturlig å nå sikte mot å nå delmål 5.

Oppfordrer hele byen til å bli med
Med få dager igjen sendes nok en gang utfordringen til hele byens befolkning og bedrifter. Det har vært, og er en svært tøff tid for idrettslagene, og vi håper enda flere blir med å kjøper sofabilletter. Husk også at Comet Elite og Halden Topphåndball får 10% hver av billettsalget, og dermed har du muligheten til å støtte tre klubber samtidig.

Om din bedrift ønsker å være med ta kontakt med daglig leder, Haris Juklo, på haris@kvikhalden.no


0 Kommentar

Sparebank 1 Stiftelsen Halden støtter barne- og ungdomsidretten

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 8. Jun 2020

Sparebank 1 Østfold Akershus er opptatt av barne- og ungdomsidrett, og i år har Sparebank 1 Stiftelsen Halden støttet en viktig rolle for barne og ungdomsfotballen i klubben

Viktig rolle
Sparebank 1 Stiftelsen Halden har i år valgt å støtte Kvik Halden FK med 200 000,- som går til rollen sportslig leder i barne- og ungdomsfotballen. Dette er en rolle som kun fokuserer på spillerne i barne- og ungdoms laga i klubben. Dette innebærer å holde grasrottrenerkurs, følge opp trenere i barne- og ungdomsavdelingen. I tillegg er det administrative oppgaver som baneinndeling, bestille utstyr og booke møtetider.

Spillerutvikling
I ungdomsfotballen går oppgavene på lagpåmelding, oppfølging av trenere og ikke minst bistå spillerutviklingen til spillerne i klubben. Det vil si både ansvar for hospitering, oppflytting og andre tiltak for spillerne.

Enestående støtte
Sparebank 1 Stiftelsen Halden har de siste årene bidratt og støttet flere viktige prosjekter i barne- og ungdomsavdelingen til klubben. At de i år støtter rollen som sportslig leder for barne- og ungdomsidretten med 200 000,- er en fantastisk støtte for klubben. Sparebank 1 Stiftelsen Halden sin støtte til barn og unge i klubben er enestående, og klubben er ekstremt takknemlige for stiftelsens støtte.

Tusen takk til Kjell Hagen, og Sparebank 1 Stiftelsen Halden for støtten.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline