Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

G19: Trener Kent Hansen oppsummerer sesongen 2020

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 5. Des 2020

Jon Manirakiza(t.v.) og Kent Hansen

Som alle andre lag i klubben hadde vårt G19 lag en noe annerledes sesong. Lenge var det usikkert om de i det hele tatt ville komme i gang med seriespill. Når de først gjorde det, presterte laget meget godt og tok til slutt en andre plass i KM serien. Trener Kent Hansen oppsummerer sesongen.

Sesongen ble, som alle vet, litt annerledes enn andre sesonger. Covid-19 førte til total nedstenging fra 12. mars til slutten av april. Det ble en lang ressursperiode med mye egentrening.

Juniorlaget fikk et nytt trenerteam i starten av februar bestående av Kent og Ronny, og med seg i støtteapparatet fikk de Fredrik Wille og Jon Manirakiza. Treningskampene var allerede lagt av den forrige treneren, og alle kampene var mot svenske seniorlag på 4. og 5. divisjonsnivå. 

Vi hadde en stor gruppe å jobbe med, en gruppe som måtte «slankes» til 24-25 mann. Vi brukte kampene i Sverige til å teste mange spillere, slik at hver og en kunne få vise seg frem for trenerteamet. Generelt sett var prestasjonen god i treningskampene, men individuelle feil førte til mange baklengsmål, og det skapte litt defensiv usikkerhet. Vi måtte ha fokus på det defensive treningsarbeidet, men dessverre kom covid-19, og jobben måtte utsettes.

I midten av mai plukket vi ut en junior-stall, og vi kunne starte opp med treningsarbeidet inn mot seriestarten i august. Målsettingen ble satt kort tid før seriestart. Topp 3 ble resultatmålet.

Vi gjennomførte en treningskamp før seriestarten. 3-3 borte mot Øssia var ikke overbevisende selv om vi styrte det spillemessige i 2 ganger 45. Igjen slapp vi inn billige mål. 

Med andre ord gikk vi litt spent og ventet på seriestarten mot SFK borte. Det defensive måtte bli bedre.

Vi har endret en del på formasjonene i kampene, men fant ganske fort ut at med vårt spillermateriale passet det best med 4-3-3. Målet vårt i hver kamp var å prege kampbildet med offensiv tankegang, høyt press og god balanse. Vi ønsket å skape overtall på motstanderens banehalvdel. Backene skulle bidra offensivt i samspill med kanter og indreløpere, stopperne balansere det defensive sammen med ankeret vårt på midten.

Vi presterte godt gjennom hele høsten og plukket mange poeng, borte og hjemme. Vi spilte ekstremt godt i enkelte kamper. Mot topplaget Drøbak var vi uheldige som ikke fikk med oss poeng, kanskje den beste prestasjonen for året.

Dessverre presterte vi å tape borte mot bunnlaget Begby, noe som kanskje ødela en topplassering for oss. Allikevel skal vi si oss meget godt fornøyd med årets 2. plass i serien. Vi viste mye bra offensivt spill, samtidig klarte vi å bli mer gjerrige bakover. Målsetting nådd.

Flesteparten av spillerne i årets tropp vil være med oss videre, men noen vil måtte finne seg nye klubber til året. 

Erikas Adukonis og Kjenar Alarcon er ferdige som juniorspillere. Erikas (trent med A i hele høst) har signert kontrakt med A, mens Kjenar sin situasjon er uklar.

Kristian Lund, Anders Back og Bauma Florentin har gjennom hele året bidratt positivt til gruppa, men er ikke sammen med oss neste år. Hvem vet, kanskje de er å se i Kvik igjen ved en annen anledning.

Vil med dette takke spillere, foreldre, klubben og støtteapparat for sesongen! En spesiell takk til alle «corona-vakter» som har hjulpet til med kampgjennomføringer. 

Nå tar vi en velfortjent juleferie og lader batteriene.

God jul og godt nytt år til alle fotballvenner.

Mvh

Støtteapparat Kvik junior 190 Kommentar

G19: Poengdeling i årets siste bortekamp mot Kråkerøy

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Okt 2020

Årets siste hjemmekamp ble spilt i mørket på Kråkerøy stadion – og heldigvis var spillet bedre enn vær og føre!  Både guttene og støtteapparatet trodde etter siste seier mot Greåker at andreplassen i avdelingen var sikret, men dessverre så tok vi feil.  Ikke vår skyld, men på grunn av en feilrapportering i en annen kamp så er det fortsatt teoretisk mulighet for SFK å ta oss igjen. Uansett; målsettingen for kampen var klar – fortsette å spille god fotball og minimere risiko -spesielt på egen banehalvdel.  Kent og Ronny var også opptatt av at guttene skulle vise et godt engasjement med tanke på at sesongens siste hjemmekamp også (nesten) kan ansees som neste sesongs første kamp!  

Guttene viste fra første spark på ballen at de ønsket å avslutte sesongen på en god måte.  De var nok også ekstra motivert at det såkalte andrelaget bestod mer eller mindre av kun førstelagsspillere – derav en del som spilte interkrets i fjor. Hjemmelaget var godt – og de spilte fysisk med mange gode kombinasjoner – og definitivt det beste laget etter Drøbak-Frogn som vi har møtt denne sesongen.  Kampen åpnet med høyt tempo og stor aggressivitet – og mye spill på midten.  Begge lag kom til noen halvsjanser, men ingen maktet å score!  Dessverre måtte vi foreta tre bytter allerede i løpet av omgangen; Gustav gikk ut på grunn av lårproblemer, Simen E. fikk muligens en finger ut av ledd og Filip fikk en Donald-kul i panna etter en hodeduell.  Gutta som kom inn tok tak og var med på å sette preg på kampen – og en bekreftelse på at det er viktig med gode og «sultne» gutter på benken!  Tavla på Kråkerøy viste 0-0 til pause – og som Kent kommenterte; «Kråkerøy bør være mest fornøyd med det …».

I pausen prøvde vi å løse de offensive og ikke minst oppspillene bakfra.  Hjemmelaget hadde gitt fra seg mye siderom som vi mente at våre indreløpere kunne utnytte for å skape overtall bredt i banen.  Alt i alt var trenerne godt fornøyd med omgangen – mye god fotball!

Guttene responderte bra og tok umiddelbart initiativet fra starten i andre omgang.  Allerede etter ett par minutter tok vi ledelsen – og det etter «ett-touch-spill».  Oppspill på en feilvendt Isa, ett-touch til en møtende Markus, videre på ett-touch ut i siderommet til kantspilleren Adrian.  Han fintet backen oppi pølseboden («ta med en dobbel wiener i brød med to striper ketchup ‘a …..») og dunket ballen hardt opp i nettaket fra 13-14 meter.  Rett og slett et mønsterangrep og god presentasjon av Adrian.  Vi fortsatte å ha ballen – og kun ett par minutter senere ble Erikas spilt fri bredt på venstresiden av Konrad.  Erikas dro med seg backen på tur i stor fart – skar innover og plasserte ballen sikkert i mål.  Fin prestasjon!  MEN, det å lede med to mål er alltid farlig!  Etter dette falt vi litt intensitet – og ble litt passive og hjemmelaget tok gradvis over spillet.  Naturlig nok; hjemmelaget måtte jo jage en redusering. Først scoret de på et frispark – og deretter et gjennomspill på deres høyreside og måltavla viste plutselig 2-2!  Igjen viste guttene god moral – og løftet spillet, begynte å vinne andreballer og skaffet mange brudd!  Det var ikke direkte ufortjent når Erikas hentet opp ett innlegg, slo inn til Adrian som headet godt, men keeper reddet.  Heldigvis så var Markus fremme på returen og scoret sikkert!  Mange tilreisende haldensere ante en god sesongavslutning med ytterligere en seier – men neida!  Hjemmelaget kom seg igjen fri på kanten og utliknet til 3-3 rett før slutt!  Bittert; ja for fa …..!!

Dette var en tøff og tett kamp; akkurat slik vi ønsker det. Slike kamper gir oss gode referanser.  Kråkerøy var gode, men det var også vi – og det var moro å se engasjementet og vinnermentaliteten ute på banen.  God prestasjon av alle – og det er faktisk viktig å presisere at vårt langt er ungt!  I går hadde vi med to siste-års-juniorer og det er lenge siden sist.  All ære og takk for innsatsen til Erikas og Kjenar!  

Må dessuten passe på å takke fansen som alltid er med på kamper; uansett være og føre – uten dere så hadde det ikke vært mulig å spille alle disse kampene!   Nå blir det noen dager fri – og vi får håpe at Drøbak-Frogn gjør jobben sin og tar minimum ett poeng mot SFK i den siste kampen.  Da vil definitivt andreplassen være vår.  I tillegg så nådde vi målsettingen om topp-3 og vi fikk mellom 18-21 poeng!  Well done lads!!!  


Kampfakta – serierunde 9 KM 19 Avd. 2:

Kråkerøy IL 2 - Kvik Halden FK 3-3 (0-0)

Hovedbanen på Kråkerøy ….

Tilskuere: vanskelig å se hvor mange det var da de fleste måtte stå hundrevis av meter fra banen ….. men de trofaste fra Halden fortjener «kred»!

 

Mål

Tid

Målscorer

Assist

0-1

48 min

Adrian

Markus

0-2

51 min

Erikas

Konrad

1-2

63 min

 

 

2-2

70 min

 

 

2-3

76 min

Markus

Adrian

3-3

83 min

 

 

Kvik Halden FK: Ludvig Wille, Max Olsson, Konrad Thorvaldsen, Markus Manirakiza, Erikas Adukonis, Gustav Hovde, Laurits Holden, Simen Ottestad Hansen, Trim Shabi, Kjenar Ahmad, Adrian Mjekiqi, Filip Eidem, Altin Shabi, Isa Mirza, Anders Back, Simen Eriksen, Andreas A. Erntzen og Simen De Graaf.


0 Kommentar

G19: Enda en seier etter en tøff batalje på Moa

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 19. Okt 2020

Et mer eller mindre flunkende nytt kunstgress og fantastisk vær gjorde at rammen for en kamp på Greåker ikke kunne ha vært bedre enn det var i går ettermiddag!  Moro for guttene å «suge til seg» atmosfæren på Moabanen – og det er faktisk ganske heftig at det nettopp er den banen som har fostret Norges mest følsomme venstreben noensinne!  Raymond Kvisvik var en «stor» fotballspiller – noe som Kvik Halden FK også hadde gleden av for en rekke sesonger siden! 

Med seier i gårsdagens kamp så var det noen som hadde regnet ut at andreplassen var sikret – og målsettingen var dermed ganske klar!  Helt konkret så ønsket Kent og Ronny at man skulle opprettholde samme intensitet og spilleglede som man gjorde for noen dager siden mot HSV.  Man skulle forsøke å gjenskape prestasjonen!

I kampens første del viste guttene lite tegn til gjenskaping – dessverre!  Det var dårlig balltempo, store avstander og liten vilje til å true disse berømte rommene!  Vi slet med å komme oppi motstanderen, gav bort mye rom og var upresise med ball.  Med andre ord; ikke spesielt bra.  Heldigvis så var ikke Greåker så veldig mye bedre  Det var et fysisk lag som forsøkte å presse oss, men ble fryktelig upresise når de nærmet seg vår forsvarsfirer.  Vi gjorde en omrokkering sentralt og fikk løst mye av det defensive problemet. Samtidig så løftet vi indreløperne høyere opp i mellomrommet – og viips så ble vi ganske mye farligere. Vi fikk ned antall touch på ballen og fikk mer overtall.  Det var ikke direkte ufortjent at vi gikk opp i ledelsen etter 14. minutter ved Gustav.  Servitør var Isa som gjorde ett godt stykke arbeid på sin side og la flott inn til Gustav.  Noen vil hevde at den var ferdigscora, men en må jo dytte den inn også!  Vi tok gradvis mer og mer over kampen, men skapte kun noen halvsjanser før vi faktisk fikk den «farlige» tomålsledelsen rett før pause!  Det var et mønsterangrep – og Markus som var sistemann er nødt til å dele den «gållen» med Isa som nok en gang gjorde som han ville på høyresiden.  Psykologisk viktig scoring rett før pause - var faktisk det siste som skjedde før dommeren blåste av.  Tavla på Moabanen viste 0-2!

I pausen var det fokus på ett par ting; bevegelsene foran ballfører måtte bedres, mer direkte utfordringer i lengderetning og generelt forsøke å skape et bedre og høyere balltempo!

Vi startet andre omgangen meget god og kom til mange sjanser.  Nok en gang stod vi høyt og presset Greåker til å gjøre enkle feil. Med god uttelling så kunne vi ha ledet med både fire og fem mål, men dessverre så klarte vi ikke å omsette disse store sjansene.  Hjemmelaget reduserte til 1-2; ut av ingenting  og plutselig ble det spenning i kampen igjen.  Nok en gang ble vi straffet i bakre ledd etter feilvalg, men det lærer vi av!  Resten av kampen ble vi presset lave - uten at hjemmelaget kom til veldig store sjanser. Tvert imot, vi hadde noen skumle overganger som fort kunne ha endt med scoring.  Guttene jobbet godt og lettelsen var stor når dommeren til slutt blåste av kampen.  Det ble unødvendig spennende i en kamp vi burde ha avgjort lenge før hjemmelaget fikk sin redusering.  Uansett; tre nye poeng – og på toppen av tabellen for første gang denne sesongen (selv om den lyver litt …)!

Kort oppsummert; vi vinner en tøff bortekamp og guttene jobber hardt.  Vi sikret andreplassen – og det var en av sesongens målsettinger.  Noen lag kan få like mye poeng som oss, men vår målforskjell vil uansett være for god!  Når det gjelder den siste kampen så ryktes det om at masse fans fra Halden vil ta turen til Kråkerøy – og selv om man kan være 600 på tribunen så bør man nok beregne god slik at man får både plass på tribunen og ikke minst rekker kampen før den starter!  


Kampfakta – serierunde 8 KM 19 Avd. 2:

Greåker IF - Kvik Halden FK 1-2 (0-2)

Greåker kunstgress; kanskje Østfolds beste.

Tilskuere: var den del – også fra Halden 

Mål

Tid

Målscorer

Assist

0-1

14 min

Gustav

Isa

0-2

45 min

Markus

Isa

1-2

73 minKvik Halden FK: Ludvig Wille, Max Olsson, Konrad Thorvaldsen, Markus Manirakiza, Bauma Batundi, Gustav Hovde, Laurits Holden, Kristian Lund, Trim Shabi, Kjenar Ahmad, Adrian Mjekiqi, Filip Eidem, Altin Shabi, Isa Mirza, Anders Back, Simen Eriksen og Simen De Graaf.


0 Kommentar

G19: Seier i årets siste hjemmekamp

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 16. Okt 2020

HSV hadde æren av å møte oss i årets siste hjemmekamp.  Alt lå til rette for en god kamp; mye publikum og fint vær!  Det har vært en rar sesong og vi har spilt veldig mange kamper på få dager de siste ukene.  Treningshverdagen har vært annerledes da vi kun har hatt tredagers mellomrom mellom hver kamp.  Kent og Ronny har bevisst justert ned treningsmengden så vel som intensiteten i treningene – dette for å ha nok energi og «trøkk» i kampene.  Gårsdagens motstander visste vi lite om bortsett fra at tabellsituasjonen var brukbar og at de kun lå ett poeng bak oss før gårsdagens kamp.  

Vi fikk noen forfall rett før gårsdagens kamp i form av skader, sykdom og karantene, men heldigvis er bredden i gruppa stor og god – og vi hadde faktisk ingen «sisteårsjunior» i troppen i det hele tatt.  Taktikken på hjemmebane er som alltid enkel; vi skal tidlig sette standard med høyt halvbanepress!  I tillegg så ønsket vi å trene på vurderingene våres; det vil si at man skal tenke enda mer risiko bakover og unngå å gi motstander enkle sjanser og mål.  I etablert spill skal vi true bakrom – både med og uten ball – og vi skal variere med spill gjennom midten og direkte i bakrom.

Det tok ikke lang tid før – jepp, nettopp – «bakromsballen» kom fra Trim!  Og vipps så var Gustav alene med keeper og dunket ballen knallhardt i nettet på «førstetouch’n».  Meget bra start!  Dessverre så hang vi ikke helt med i svingene ti minutter senere da HSV utliknet til 1-1.  Med offensiv tankegang og gode prestasjoner tok vi over spillet igjen og scoret tre fine mål.  Trim etter litt klabb og babb etter en dødball, Isa med et hardt frispark og en fin enkeltmannspresentasjon.  Tavla på Strupe viste 4-1 når guttene gikk til pause.  

Pausepraten var kort, kald og presis; og med kun et budskap!!!  «Ikke glem Lisleby-kampen» var det eneste Kent sa!  Og for dere som husker godt, men glemmer fort – i den kampen ledet vi 4-1 til pause og etter tredve minutter i andre omgang så stod det 4-4 … 

Guttene gikk ut og fortsatte finspillet!  Om ikke kampen var punktert etter første omgang så var den definitivt det etter femtifem minutter.  Da viste tavla på Strupe 7-1!  Markus sørget for 5-1, Konrad fyrte av en «kanon» som gav 6-1 og Filip scoret vårt syvende for dagen!  Alle målene kom etter godt spill der vi presset HSV til å gjøre feil.  HSV reduserte til 2-7 (og den er allerede glemt …).  Kronen på verket var vårt siste mål.  Max igangsatte et angrep på høyresiden og etter godt kombinasjonsspill mellom Konrad og Isa - der Isa til slutt slo et knallhardt innlegg bak midtstopperne der Markus dukket opp på et «sugende» løp og bredsiden ballen kontrollert i mål!  Fotball kan ikke gjøres vakrere – og det var egentlig et FIFA-mål! Klassescoring!  Og takket være kameramann Andreas så har vi denne scoringen på film!

Alt i alt så ble årets siste hjemmekamp en maktdemonstrasjon mot et godt HSV.  Mye fint kombinasjonsspill, mange mål – og godt engasjement fra alle.  Det gjenstår to kamper før det er ferie; og på søndag så går turen til «Raymond-Kvisvik-land» - og det vil garantert bli en tøff kamp mot Greåker på Moa!

Avslutningsvis så fortjener gårsdagens koronaverter en stor takk.  Kari og Heidi sørget for at alle ble registrert og all fikk en «dæsj» antibac!  Takk til Ellen, Agnethe og Totto som også har vært koronaverter denne sesongen.  Og ikke minst fortjener Xhevdet eller Torbjørn en takk som har holdt kiosken åpent når vi har spilt disse kveldskampene!


Kampfakta – serierunde 8 KM 19 Avd. 2:

Kvik Halden FK – HSV 8-2 (4-1)

Strupe kunstgress

Tilskuere: ganske mange, men ikke over 600

 

Mål

Tid

Målscorer

Assist

1-0

2 min

Gustav

Trim

1-1

12 min

 

 

2-1

16 min

Trim

Altin

3-1

33 min

Isa

 

4-1

41 min

Isa

Gustav

5-1

51 min

Markus

Gustav

6-1

53 min

Konrad

 

7-1

55 min

Filip

Gustav

7-2

57 min

 

 

8-2

70 min

Markus

Isa

Kvik Halden FK: Ludvig Wille, Max Olsson, Konrad Thorvaldsen, Simen Ottestad Hansen, Markus Manirakiza, Trim Shabi, Anders Back, Gustav Hovde, Kristian Lund, Adrian Mjekiqi, Filip Eidem, Altin Shabi, Isa Mirza, Simen Eriksen, Henrik Norderhaug, Jonas Danielsen og Simen De Graaf.


0 Kommentar

G19: Tilbake på vinnersporet

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 12. Okt 2020

Onsdagens «svarte-natta-opplevelse» på Begby var glemt – og målsettingen for dagens kamp var å vise en helt annen innstilling og «trøkk» i spillet!  Ekholt hadde null poeng før dagens kamp – med andre ord; det samme utgangspunktet som Begby hadde forrige onsdag.  Heldigvis så var det allerede en bedre innstilling på oppvarmingen – noe som ofte gir en god indikasjon på hvordan innsatsen blir!

De første femten minuttene så skjedde det lite. Vi hadde ballen mest uten å skape de store mulighetene. Heldigvis så fikk vi hull på byllen i det sekstende minuttet – og det ble starten på en liten «målorgie» denne kvelden på Ekholt.  Isa startet målshowet – og Filip ville ikke være noe dårligere så han puttet to gåller før dommeren syntes nok var nok; og blåste for pause.  Tavla viste 0-3 og det var akkurat passe; verken mer eller mindre.  Og det var ingen av de tilreisende fansen fra Halden som snakket om den såkalte farlige to-måls-ledelsen!

Kentog Ronny ville inn i pausen – for første gang denne sesongen.  Egentlig ikke så mye å si, men med forrige søndags 4-1 ledelse så var Kent ganske klar på at guttene ikke måtte gå i den samme fellen.  Kampen var ikke avgjort og målsettingen for andre omgangen var å drepe kampen så raskt som mulig ved å score minimum to mål.

Andre omgang var ikke mange minutter gammel før vi fikk vårt fjerde for dagen.  Vi gikk ut i et forrykende tempo og presset høyt; noe som medførte at Markus fikk skyte upresset fra cirka 18 meter. Isa fikk sitt andre for dagen etter en enkel «tap in» på en «kårner» fra Markus.  Tavla viste 0-5; i løpet av tre minutter så hadde hjemmelaget scoret to ganger – nok en gang etter dumme feil fra oss.  Det var nok kun Kent som fikk et snev av «flashback» fra forrige helg ….. Konrad sørget for 2-6 etter sytti minutter.  Det var et såkalt kremmerhus fra tjue meter – rett opp i vinkelen.  Endelig; der er det alltid ledig og det er rart at det ikke er flere som benytter sjansen til å «lime kula» opp der!  Konrad fikk sitt andre for dagen ti minutter senere – og Andreas fikk gleden av å score to de siste ti minuttene av kampen.  Det siste målet eller angrepet var FIFA-fotball!  Markus slår en 40-meters pasning (på tvers av hele banen) til Kristian som på elegant vis (les.; på volley) sentret til Andreas som var helt alene og gjorde en elegant «tap in»!  Vakkert!  For øvrig Kristians tredje målgivende i løpet av tjue minutter!  Tavla viste 2-9 når dommeren ville hjem – og vi var tilbake på vinnersporet.

Kort oppsummert; det hjelper med innsats!  Og det hjelper når inngangen til kampen er mer nøye – man kan ikke undervurdere noen lag!  Begby-tapet kan vise seg å bli en meget kostbar «lærdom», men det var godt å slå tilbake ettertrykkelig i dag.  Dagens kamp ble til slutt en «walk in the park» - hjemmelaget hadde ikke mye å stille opp med.  Ny kamp til torsdag; da kommer HSV på besøk!  Og for ordens skyld; det er ikke Hamburger Sport-Verein, men et samarbeidslag mellom Vestby, Son og Hølen som heter HSV.  En ung og ambisiøs klubb som har gjort sine saker bra så det vil garantert bli en tøff kamp!


Kampfakta – serierunde 7 KM 19 Avd. 2:

Ekholt BK - Kvik Halden FK 2-9 (0-3)

Ekholt kunstgress

Tilskuere: ikke mange – de fleste var fra Halden

 

Mål

Tid

Målscorer

Assist

0-1

16 min

Isa

Simen OH

0-2

18 min

Filip

 

0-3

42 min

Filip

Markus

0-4

49 min

Markus

 

0-5

60 min

Isa

Markus

1-5

63 min

 

 

2-5

66 min

 

 

2-6

70 min

Konrad

Markus

2-7

80 min

Konrad

Kristian

2-8

81 min

Andreas

Kristian

2-9

85 min

Andreas

Kristian

Kvik Halden FK: Henrik Norderhaug, Max Olsson, Konrad Thorvaldsen, Simen Ottestad Hansen, Markus Manirakiza, Bauma Batundi, Gustav Hovde, Laurits Holden, Kristian Lund, Andreas Erntzen, Kjenar Ahmad, Adrian Mjekiqi, Filip Eidem, Altin Shabi, Isa Mirza, Simen Eriksen og Simen De Graaf.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline