Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Nok en treningskamp avlyst

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 19. Feb 2021

Oppkjøringen til a-laget har ikke gått som planlagt så langt, og heller ikke i dag blir den første treningskampen spilt

Krevende oppkjøring
Da oppkjøringen startet 11. januar var det uten hovedtrener på plass. I tillegg var assistent og toppspillerutvikler Heidar Juliusson i innreisekarantene, etter å ha feiret jul og nyttår på Island. Dermed måtte Jørgen la Cour lede de første treningene. Mandag 25.1 ledet Tor Thodesen sin første økt, men allerede etter en uke på feltet ble det treningsforbud i Halden etter mutantutbruddet i byen. Dermed ble det treningsstopp frem tom. 10.2. Treningskampene mot henholdsvis Asker, Strømmen og Skeid er blitt avlyst, og i går ettermiddag ble også dagens kamp mot Fram Larvik avlyst

21 spillere på kontrakt
Siden 2020-sesongen har Fabian Stensrud Ness og Eirik Vestby kommet inn, mens de 19 andre var i klubben også i fjor. En del spillere har vært innom på prøvespill, men foreløpig er ingen flere signerte. Sportssjef Jørgen la Cour sier følgende om status: "Vi har allerede det aller meste på plass, men med kun 1 keeper på kontrakt sier det seg selv at vi skal ha inn en keeper til. I tillegg har vi langtidsskader på den rutinerte stoppertrioen Dardan Sæter-Mehmeti, Jakob Lund og Ole Strømsborg. Det er mulig vi derfor også skal ha inn en midtstopper til. 

Usikkerhet rundt treningskamper
På pressekonferansen til regjeringen i går kom det frem at treningskamper i toppfotballen ikke er lov, og i den forbindelse er det mye usikkerhet om når første treningskamp spiller. Det som er sikkert er at Norges Fotballforbund begynner å frykte at seriestarten må forskyves. Ut i fra medisinsk perspektiv må alle toppfotballklubbene komme i gang med treningskamper senest 4 uker før seriestart. Dermed begynner det å haste om man skal forholde seg til planlagte terminlister.


0 Kommentar

Vil du bidra til å bedre hjemmekamper på Halden Stadion?

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 18. Feb 2021

I går var det nøyaktig 2 måneder til a-lagets første hjemmekamp i 2021-sesongen, og nå starter planleggingen. Foto: Halden Arbeiderblad

Voksende arrangement
Siden a-laget rykket opp til PostNord-ligaen har arrangementet av a-lagets hjemmekamper vokst i omfang. I 2019 var det i gjennomsnitt over 700 tilskuere på lagets hjemmekamper, med 2 724 tilskuere mot Fredrikstad FK som tilskuerrekord. 2020-sesongen gikk dessverre med få tilskuere på Halden Stadion grunnet smittervernsregler, men nå planlegger vi for at årets sesong går som tilnærmet normalt. Vi ønsker å gi en enda bedre opplevelse til tilskuerne, i tillegg til kravene som stilles fra forbundet ift til spill i PostNord-ligaen.


Bli med på Folkeveggen!


Informasjons- og kartlegginsmøte
Klubben har allerede mange frivillige i sving på kampene, men søker nå flere til å bidra med å løfte arrangementet til et nytt nivå. Blant oppgavene det trengs hjelp til er banevakt, loddselger, billettør, kioskvakt m.m.. Om du sitter med en arrangementsspire i deg, og vil hjelpe til med å skape gode arrangement for våre tilskuere og gjester er du velkommen til å ta kontakt via larspetter@kvikhalden.no

Vi planlegger for et informasjonsmøte i uke 10, men avventer litt med å spikre dato ift til smittevern. Vi ønsker svært gjerne å gjennomføre et fysisk møte, og derfor avventer vi noe. Er du interessert i å bidra kan du derfor i første omgang ta kontakt via larspetter@kvikhalden.no eller via 905 21 846


Bli med på Folkeveggen!


Frivillig arbeid
De som bidrar kommer selvfølgelig gratis inn på den aktuelle kampen, og om man ønsker å bidra 5 ganger eller mer får man sesongkort slik at man kommer gratis inn på resterende kamper. 


0 Kommentar

Endringer i a-lagets treningskamper

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 17. Feb 2021

Tor Thodesen sine gutter startet opp treningene igjen forrige torsdag, og er nå godt i gang. Foto: Halden Arbeiderblad

Mange på feltet
I starten av oppkjøringen var det kun 14-15 spillere å plass på trening, mens denne uken har det vært over 22 spillere på hver trening. Flere prøvespillere er på plass, samtidig som Markus Manirakiza og Ludvig Wille fra klubbens G19 lag følger a-lagets treninger. Flere av prøvespillerne har vist seg frem på en positiv måte, men klubbens sportsjef, Jørgen la Cour, har følgende å si om prøvespillerne: "Det er absolutt klubbers marked om dagen, og det er veldig mange ledige spillere. De som har vært, og er, hos oss har gjort det bra, men vi stresser ikke av den grunnen."

Usikker hverdag
A-lag fikk som kjent en 10 dagers treningsstopp når Halden var ring 1 kommune, og etter lørdagens økt ble de satt i karantene på nytt. Denne gangen var det kun avklaringskarantene, og allerede søndag kveld var de ute av karantenen. Denne uken er derimot både Thomas Skjødt-Johansen og Ludvig Wille i karantene, mens Ådne Midtskogen og Markus Kaasa er i avklaringskarantene.

Endringer i treningskampene
Alle kamper i alle idretter ble satt på vent ut 16. februar, og i etterkant av dette ble det kjent at hvert lag kun får spille 5 treningskamper i forkant av serien. I tillegg skal man tilrettelegge for kortreiste kamper, og dermed går den planlagte treningskampen mot Jerv ut. Dermed skal a-laget spille følgende treningskamper før sesongstart:

DatoDagKl.HjemmelagBortelagResSted
30.01.2021Lørdag1630Kvik Halden FKStrømmen IFAvlystØstfoldhallen
06.02.2021Lørdag1630Kvik Halden FKAskerAvlystØstfoldhallen
13.02.2021Lørdag1330Kvik Halden FKSkeidAvlystØstfoldhallen
20.02.2021Lørdag1400Fram LarvikKvik Halden FK
Larvik
26.02.2021Fredag1900Kvik Halden FKBærum
Østfoldhallen
06.03.2021Lørdag1300Kvik Halden FKEidsvold
Østfoldhallen
06.03.2021Lørdag1530Kvik Halden FK 2Fredrikstad FK 2AvlystØstfoldhallen
21.03.2021Søndag1500JervKvik Halden FKAvlystGrimstad
27.03.2021Lørdag1300Kvik Halden FKMoss FK
Strupe KG
27.03.2021Lørdag1530Kvik Halden FK 2Moss FK 2AvlystStrupe KG
02.04.2021Fredag1300NotoddenKvik Halden FK
Notodden10.04.2021Lørdag1600FlorøKvik Halden FK
SERIESTART

0 Kommentar

Ny treningskamp avlyst for a-laget

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 2. Feb 2021

A-lagets hadde planlagt treningskamp mot Asker lørdag 6.2, men grunnet smittesituasjon er denne nå avlyst

Følger anbefalinger
Klubbens a-lag regnes som en del av toppfotballen, og har med det andre retningslinjer og smittevern enn det som defineres som breddefotballen. Det innebærer at a-laget i utgangspunktet kunne ha trent som vanlig fra 1.2, men grunnet misforståelser et sted mellom NIF, NFF, kretser og kommuner ble aktiviteten satt på pause i går og i dag. Etter planen kan a-laget trene fra i morgen av, men her venter klubben på endelig bekreftelse. Selv om a-laget er en prestasjonsgruppe som er en del av fotballen er klubben opptatt av å følge retningslinjer og krav. Derfor vil a-laget ikke starte opp treningen før man er 100% sikker på at dette er innenfor retningslinjene.

Ny kamp avlyst
A-laget skulle allerede ha spilt en treningskamp, men etter smitteutbruddet i Nordre Follo ble det tidlig klart at kampen mot Skeid ble avlyst. Til lørdag skulle Asker i utgangspunktet stått på motsatt banehalvdel. Som en del av toppfotballen må alle treningskamper søkes NFF om å få gjennomført, og på søndag var treningskampen godkjent. Likevel skjer det stadig endringer, og etter smittesituasjon i Halden og Østfold i helgen har NFF og FHI kommet med kontrabeskjed. Derfor er også helgens kamp mot Asker avlyst.


0 Kommentar

Tor Thodesen blir ny hovedtrener for a-laget

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Jan 2021

Tor Thodesen har i dag skrevet under på en kontrakt som gjør han til a-lagstrener de 2 neste årene.

Lang og ulik erfaring
Thodesen startet sin trenerkarriere i Lyn, tilbake i 1990, som keepertrener. Deretter var han hovedtrener for Asker sitt damelag, før han ble keepertrener i Vålerenga. Deretter var han assistent trener både i Flora, Esland sitt landslag og i SK Brann. I 2003 startet hovedtrenerkarrieren for alvor, da han ledet Norheimsund til opprykk. Deretter fulgte fire år i Sandefjord, hvor spesielt de tre første årene var svært suksessrike. Opprykk til eliteserien, og ikke minst ledet han laget til Cupfinalen i 2006. Etter Sandefjord har han vært hovedtrener både i Moss FK og Tønsberg, i tillegg til assistenttrener i Baniyas i de forente arabiske emirater. Han har også vært hovedtrener i Hønefoss, og nå sist i Helsinki IFK. I tillegg har han mastergrad fra Norges Idrettshøyskole og fullført UEFA Pro lisens.

Fornøyd styre
Styreleder Ronny Stavem har følgende å si om trenervalget: "Etter en grundig prosess er vi nå glade for å ha kommet til enighet med en ny hovedtrener for gutta på a-laget. Vi har hatt gode sportslige resultater og kjempet i toppen av Postnord i to år nå, og vi mener at Tor har riktig erfaring, tyngde og kompetanse til å videreføre det gode arbeidet som Kenta startet på. Med Tor på laget så får vi en dyktig trener som har erfaring fra toppnivå i både Norge og utlandet, og vi har tro på at han også kan bidra på flere områder for å utvikle klubben videre til å ta neste steg. Vi har så å si en fulltallig tropp med rutinerte spillere som har vært med lenge, og flere nye spennende unge som er sultne på å vise seg fram i år. Så hvis vi slipper det skademarerittet vi fikk i fjor, så har jeg stor tro på at med Tor på laget nå så vi kjempe i toppen av Postnord også i år."

Positivt inntrykk
Thodesen selv har følgende å si om sin nye trenerjobb: "Jeg har et positivt inntrykk av klubben siden langt tilbake. Lenge før det ble aktuelt å komme hit. Jeg er glad for at det er flere ansatte, for ellers er det fort gjort at man blir litt alene som trener på dette nivået. Min ambisjon er at vi skaper entusiasme og et engasjement i laget. Det vil bringe oss både interesse og resultater. Som lag ønsker jeg at vi spiller med høy intensitet. I bunnen ligger ønsket om å dominere motstanderne gjennom å ha ballen. Når vi mister den ønsker jeg å vinne den tilbake fort og angripe fort dersom det er mulig.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline