Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Gode nyheter mtp på oppstart

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 6. Mai 2021


Etter gårsdagens pressekonferanse med regjeringen ser det endelig lysere ut for Marius Eriksen og a-laget

Ble kastet ut
Det har lenge vært usikkerhet og spenning knyttet til når, eller om, a-laget og PostNord ligaen får komme i gang med trenings- og seriekamper. I mars vurderte regjeringen å åpne for treningskamper for de to øverste nivåene på herre- og damesiden, og dermed ble PostNord ligaen kastet ut av toppfotballen. Likevel har man alltid fulgt NFF sin toppfotballprotokoll, som er svært streng.


Bli med på Folkeveggen 

Endelig lys i enden av tunellen
Etter gårsdagens pressekonferanse var det hektisk møtevirksomhet mellom NFF og klubbene i toppfotballen, før det deretter var møte mellom divisjonsforeningen og PostNord-klubbene. Den gledelige nyheten er at nå har NFF fått konkrete datoer for oppstart av PostNord ligaen, og da gjenstår det bare å håpe smittesituasjonen fortsatt tillater oppstart.


Bli med på Folkeveggen 

Uke 21 og uke 24
Etter regjeringens plan åpnes det for treningskamper for PostNord ligaen i uke 21. Sportsjef Jørgen la Cour var raskt på plass, og allerede er det booket inn treningskamper mot Notodden (borte) 29.5, Moss FK (hjemme) 5.6 og Fram Larvik (borte) 12.6. Det jobbes også mot å finne en motstander til mandag 24.5. I løpet av morgendagen er forhåpentligvis nye terminlister klare, med seriestart helgen 19./20. juni. Det går dermed mot en lang og intensiv sesong for a-laget, da det heldigvis fortsatt er snakk om dobbel serie.


0 Kommentar

Markus Manirakiza har signert 2 års kontrakt

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 5. Mai 2021


Markus Manirakiza signerte i går kveld en avtale som binder han til klubben ut 2022-sesongen


Gjort sakene sine bra
Manirakiza er 16 år (født 2004) og kom til klubben da familien flyttet sørover for et par år siden, og med unntak av en sesong i Fredrikstad FK har han gått gradene i klubben. I vinter ble han flyttet opp i a-lagets treningsgruppe for å se om dette var rett nivå, og her har Manirakiza gjort sakene sine bra. Han har imponert både sportsjefen og trenerteamet, og er nå belønnet med en fast plass i a-stallen og en kontrakt som går ut 2022-sesongen. 

Stolt og ydmyk
Manirakiza selv sier følgende om kontrakten: "jeg er veldig stolt og ydmyk for å ha signert for Kvik Halden FK. Jeg tror dette er den perfekte plassen for meg å være nå. Jeg har de siste årene dratt på stadion med kompiser for å heie på laget, og har hørt mange historier om klubben av klubblegenden Ole Morten Unum. Det er utrolig kult å få være en del av laget."

Vi håper Manirakiza fortsetter utviklingen sin og tar nye steg dag for dag.


0 Kommentar

NFF planlegger for seriestart i juni

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 28. Apr 2021


Hovedtrener Tor Thodesen og klubbens a-lag forbereder seg på seriestart første helgen i juni

Krevende oppkjøring
Siden Thodesen tok over som hovedtrener i slutten av januar har det vært en svært spesiell oppkjøring. Han rakk knapt å bli kjent med spillegruppen før det muterte viruset slo full blomst i Halden. Dermed ble toppidretten stengt ned i 10 dager. En lockdown som sørget for at Thodesens plan for oppkjøringen måtte lages på nytt. Etter oppstart kom man igjen godt i gang før Halden ble kategorisert som en 5A-kommune og toppidretten igjen ble stengt ned. Dette gang fikk spillerne heldigvis trene på egenhånd i grupper på 5 og 5 med 2m avstand.


Bli med på Folkeveggen

PostNord-ligaen ute av regjeringens toppidrett
Av NFF har PostNord-ligaen alltid vært en del av toppfotballprotokollen, som gjennom hele pandemien har etterlevd strenge smittevernsprotokoller. Da store deler av Østlandet ble kategorisert som 5A-kommuner ble toppidretten stengt ned i disse områdene. For at toppfotballen i det hele tatt skal kunne startes er de avhengig av å kunne trene og spille kamper uansett smittenivå. Etter påske åpnet regjeringen for at Eliteserien, Toppserien, OBOS-ligaen og 1. divisjon kvinner kunne planlegge for oppstart ila mai (med treningskamper i april), mens det spesifisert stod at dette ikke gjaldt PostNord-ligaen. Dermed har regjeringen valgt å definere PostNord-ligaen som breddeidrett, mens NFF fortsatt har divisjonen innlemmet i toppfotballprotokollen.


Bli med på Folkeveggen

NFF planlegger for oppstart
Selv om regjeringen foreløpig ikke har sagt noe som helst om PostNord-ligaen fortsetter NFF å planlegge arbeidet for å få startet serien. I skrivende stund planlegges det for at første serierunde skal sparkes i gang helgen 5./6. juni, men først må regjeringen åpne for at også PostNord-klubber får fritak for å trene og konkurrere om de er en 5A-kommune. Dermed skal det etter planen spilles treningskamper fra midten av mai.

Foreløpig er det dog veldig usikkert, for selv om NFF jobber for det er det avhengig av at regjeringen åpner for PostNord-ligaen. Usikkerheten gjør det svært vanskelig, både ift til planlegging av arrangement, bestilling av reiser til bortekamper og ikke minst å planlegge det sportslige opplegget for trenerteamet.

Vi krysser fingrene for at smittesituasjonen tilsier at PostNord-ligaen får starte opp som NFF har planlagt, da vi trenger flaggskipet vårt på banen for hele klubbens del.


0 Kommentar

Ole Strømsborg forlenger sin avtale

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 8. Apr 2021

Ole Strømsborg og sportsjef Jørgen la Cour tar hverandre i "hånden" etter å ha signert ny avtale

I god rute
Ole Strømsborg har spilt 119 kamper for klubben, og har dermed allerede kommet seg høyt opp på adelskalenderen til klubben. I fjoråret ble høstsesongen spolert av en kneskade. I desember opererte han i kneet, og opptreningen er godt i gang. Strømsborg har allerede begynt å løpe, og har også vært i kontakt med ball og enkle retningsforandringer. Selv sier han følgende: "Jeg var aldri i tvil om å forlenge kontrakten da Jørgen tok kontakt. Det føles som en tillitserklæring å forlenge avtalen før jeg er ordentlig tilbake fra skaden min. Opptreningen går derimot veldig bra, og jeg har satt meg et hårete mål om å være tilbake på banen i august."


Forlenger tidlig
Sportsjef, Jørgen la Cour, har allerede forlenget flere kontrakter, og er dermed godt i gang med å beholde kontinuiteten i spillergruppen også neste år. la Cour sier følgende om signeringen: "Å forlenge med Ole var ikke vanskelig i det hele tatt. Han har spilt og prestert svært godt på dette nivået over tid, og er en viktig bærebjelke i laget. Progresjonen hans i opptreningen er langt foran skjemaet, og vi håper å se han tilbake på banen tidligere enn fryktet."0 Kommentar

Øystein Lundblad Næsheim forlenger med 2 år

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 31. Mar 2021

Øystein Lundblad Næsheim, som kom til klubben i forkant av 2016-sesongen, har i dag signert en ny to-års avtale med klubben

Solid målsnitt
Lundblad Næsheim ble hentet til klubben i forkant av 2016-sesongen, etter å ha levert svært imponerende scoringstall i Oslo-fotballen. Hans første sesong i klubben endte med mye spill ute av favorittposisjonen hans, i tillegg til nedrykk for laget. Siden 2017-sesongen har han derimot levert solide tall hvert år. Totalt står han nå med 73 mål på 120 kamper for klubben. Imponerende tall, spesielt med tanke på at det de siste to årene også har vært flere kamper som innbytter.

Fornøyd sportssjef
Sportssjef Jørgen la Cour sier følgende om Lundblad Næsheim's nye kontrakt: "Øystein er en spiller som har noen ferdigheter de andre spissene våre ikke har. Han er en konstant trussel i bakrommet, med sin gode fart og timing på løpene. Samtidig er han god på å lage rom for andre medspillere som ligger i mellomrommet. Ved siden av ferdighetene på banen er Øystein er ekstremt viktig bidragsyter i gruppen. Jeg er derfor svært glad for at Øystein blir med ut 2023-sesongen"

Haldens Jamie Vardy
Lundblad Næsheim sier selv følgende om signeringen av kontrakten:
"Da klubben tok kontakt angående forlengelse av kontrakten som går ut etter årets sesong var det aldri noen tvil for meg hva jeg ville gjøre. Prosjektet vi nå har startet på med Tor er noe som virker spennende og noe jeg ønsker å være med på videre i årene som kommer. I tillegg har mange av nøkkelspillerne våre allerede kontrakt neste sesong, noe som vil gi kontinuitet i arbeidet vårt fremover. Halden's Jamie Vardy gleder seg til fortsettelsen og håper å få luftet scoringstunga litt i årene som kommer også"


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline