Kvik Halden Fotballklubb

Kvik Halden Fotballklubb

Ingen poeng i Oslo

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 25. Okt 2020

A-lag herrer klarte ikke å gjenta bragden fra tidligere i sommer hvor Skeid ble slått på Nordre Åsen. Denne gangen tok "oksene" alle poengene og overtok dermed andre plassen på tabellen.

Skeid som for anledningen stilte i 352 formasjon kom noe bedre i gang innledningsvis inne i Valhall. En hall som har sett sine bedre dager... 

Vi greide å spise oss mer og mer inn i kampen etter noe nølende innledning og fikk etter hvert låne kula litt mer uten å komme til noen avslutninger. Skeid sin største mulighet kom, etter at Buduson ble spilt fri og fikk skutt fra dårlig vinkel. Et skudd Thomas hadde god kontroll på.

På sitt første hjørnespark i det 43.spilleminutt scoret hjemmelaget etter at vi "sov" ved to anledninger noe som gjorde at ballen til slutt havnet bak en sjanseløs Thomas i buret. Det ble pauseresultat i en omgang hvor vi til tider hadde god kontroll på et godt hjemmelag.

Andre omgang startet hjemmelaget klart best og vi hadde nok med å forsvare oss de første minuttene. Bare gode involveringer av bakre treer og Thomas i buret forhindret at Skeid økte ledelsen sin tidlig i omgangen. Hjemmelaget var det førende laget og hadde noen skudd som Thomas reddet greit. De økte sin ledelse på en overgang når inbytteren Ismaheel fikk avslutte fra ca16 m helt nede i hjørnet. Et godt plassert skudd som Thomas ikke hadde noen muligheter å ta. 

Vi fikk vår beste periode i kampen etter at hjemmelaget økte ledelsen. Markus Kaasa reduserte for oss etter fint forarbeid av Øystein. Samme Kaasa kunne sto med ryggen til åpent mål uten å kunne fyre av noe som kunne gitt oss utligning.

På overtid utnyttet hjemmelaget at vi flyttet opp mye folk. De fikk en overgang som innbytter Ismaheel lobbet i mål til 3-1 ledelse.

Helt på tampen av kampen skjøt Øystein i tverrligger for oss etter et fint forarbeid fra Sabri. Kampen endte 3-1 og poengene ble igjen i Oslo.

Samme ettermiddag tapte Hødd i Tromsø og for at vi skal få litt spenning igjen i kampen om andre plassen, bør Alta ta poeng mot Skeid i neste runde når de to lagene møtes i Finmarkshallen.

Neste kamp for oss er FFK på Halden stadion lørdag 31.10. kl. 1300.

Kampfakta:

Skeid – Kvik Halden 3–1 (1–0)

Vallhall Arena

Mål:

1–0 Hayder Altai

2–0 Taofeek Ismaheel

2–1 Markus Kaasa

3–1 Taofeek Ismaheel

Kvik Halden FK: Thomas Johansen, Jørgen Pettersen, Ådne Midtskogen, Jakob Madsen Lund, Marius Eriksen (Sullivan Lakhamy), Marcus Moberg (Trygve Løberg), Deni Hasanagic (Sabri Khattab), Kevin Krantz, Peder Nomell (Uranik Seferi), Simon Collina (Øystein Lundblad Næsheim) og Markus Kaasa.


0 Kommentar

Før Skeid-Kvik Halden FK

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 24. Okt 2020

foto: Morten Pedersen

A-lag herrer spiller den tredje kampen i sluttspillet når de i ettermiddag møter Skeid i Valhall. En kamp som fort kan være avgjørende om hvem av de to lag får et forsprang i kampen om den andre plassen før de siste tre rundene skal spilles.

Kampen tidligere i sommer mot Skeid var en meget utfordrende batalje på Nordre Åsen hvor vi tok med oss alle poengene hjem etter scoring av Uranik Seferi tidlig i andre omgang. Skeid var laget som hadde ballen mest i den kampen uten å skape mye basert på ballinnehav. 

Etter en noe nølende start på sesongen har laget som rykket ned fra Obos ligaen vært solide de seneste kampene, noe seieren mot Hødd i Ulsteinvik vitner om i forrige serierunde. Skeid har forsterket seg før sluttspillet med blant annet Øystein Vestvatn og Shadi Ali, begge fra Moss FK. 

Dagens kamp går i Valhall grunnet store utfordringer med kunstgresset på Skeid sin hjemmebane. Nordre Åsen ble ikke godkjent for kamp etter befaring for et par uker siden.

Vi reiser til Oslo med tjue mann i troppen. Mathias Engebretsen er ute grunnet to gule kort mens Filip Westgaard, Dardan Sæter-Mehmeti, Albert Makiadi, Ole Strømsborg, Oscar Lopez  og Emir Comor er fortsatt ute grunnet skader. Filip, Oscar og Emir håper vi å se tilbake i trening de neste ukene mens Albert, Dardan og Ole er et stykke unna. 

Det som er gledelig er at Berglund og Kynningsrud er tilbake fra sine skader og er med i dagens tropp. Det samme er Sabri Khattab som kan få sin comeback i Kvike trøyen. Det er ventet at trener Bergersen gjør noen få endringer i dagens 11er. Mathias må erstattes og det kan føre til noe rokkeringer blant de som skal starte dagens kamp.

Vi venter oss en vanskelig kamp mot en motstander som vi tidligere har ment er det beste laget bak FFK. For å ta med seg poeng tilbake til Halden igjen er vi nødt til å prestere opp mot vår absolutt beste, noe vi er innstilt på å gjøre.

Kampstart i Valhall er kl.1600 og kampen kan du se på HAtv.


0 Kommentar

G19: Poengdeling i årets siste bortekamp mot Kråkerøy

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 22. Okt 2020

Årets siste hjemmekamp ble spilt i mørket på Kråkerøy stadion – og heldigvis var spillet bedre enn vær og føre!  Både guttene og støtteapparatet trodde etter siste seier mot Greåker at andreplassen i avdelingen var sikret, men dessverre så tok vi feil.  Ikke vår skyld, men på grunn av en feilrapportering i en annen kamp så er det fortsatt teoretisk mulighet for SFK å ta oss igjen. Uansett; målsettingen for kampen var klar – fortsette å spille god fotball og minimere risiko -spesielt på egen banehalvdel.  Kent og Ronny var også opptatt av at guttene skulle vise et godt engasjement med tanke på at sesongens siste hjemmekamp også (nesten) kan ansees som neste sesongs første kamp!  

Guttene viste fra første spark på ballen at de ønsket å avslutte sesongen på en god måte.  De var nok også ekstra motivert at det såkalte andrelaget bestod mer eller mindre av kun førstelagsspillere – derav en del som spilte interkrets i fjor. Hjemmelaget var godt – og de spilte fysisk med mange gode kombinasjoner – og definitivt det beste laget etter Drøbak-Frogn som vi har møtt denne sesongen.  Kampen åpnet med høyt tempo og stor aggressivitet – og mye spill på midten.  Begge lag kom til noen halvsjanser, men ingen maktet å score!  Dessverre måtte vi foreta tre bytter allerede i løpet av omgangen; Gustav gikk ut på grunn av lårproblemer, Simen E. fikk muligens en finger ut av ledd og Filip fikk en Donald-kul i panna etter en hodeduell.  Gutta som kom inn tok tak og var med på å sette preg på kampen – og en bekreftelse på at det er viktig med gode og «sultne» gutter på benken!  Tavla på Kråkerøy viste 0-0 til pause – og som Kent kommenterte; «Kråkerøy bør være mest fornøyd med det …».

I pausen prøvde vi å løse de offensive og ikke minst oppspillene bakfra.  Hjemmelaget hadde gitt fra seg mye siderom som vi mente at våre indreløpere kunne utnytte for å skape overtall bredt i banen.  Alt i alt var trenerne godt fornøyd med omgangen – mye god fotball!

Guttene responderte bra og tok umiddelbart initiativet fra starten i andre omgang.  Allerede etter ett par minutter tok vi ledelsen – og det etter «ett-touch-spill».  Oppspill på en feilvendt Isa, ett-touch til en møtende Markus, videre på ett-touch ut i siderommet til kantspilleren Adrian.  Han fintet backen oppi pølseboden («ta med en dobbel wiener i brød med to striper ketchup ‘a …..») og dunket ballen hardt opp i nettaket fra 13-14 meter.  Rett og slett et mønsterangrep og god presentasjon av Adrian.  Vi fortsatte å ha ballen – og kun ett par minutter senere ble Erikas spilt fri bredt på venstresiden av Konrad.  Erikas dro med seg backen på tur i stor fart – skar innover og plasserte ballen sikkert i mål.  Fin prestasjon!  MEN, det å lede med to mål er alltid farlig!  Etter dette falt vi litt intensitet – og ble litt passive og hjemmelaget tok gradvis over spillet.  Naturlig nok; hjemmelaget måtte jo jage en redusering. Først scoret de på et frispark – og deretter et gjennomspill på deres høyreside og måltavla viste plutselig 2-2!  Igjen viste guttene god moral – og løftet spillet, begynte å vinne andreballer og skaffet mange brudd!  Det var ikke direkte ufortjent når Erikas hentet opp ett innlegg, slo inn til Adrian som headet godt, men keeper reddet.  Heldigvis så var Markus fremme på returen og scoret sikkert!  Mange tilreisende haldensere ante en god sesongavslutning med ytterligere en seier – men neida!  Hjemmelaget kom seg igjen fri på kanten og utliknet til 3-3 rett før slutt!  Bittert; ja for fa …..!!

Dette var en tøff og tett kamp; akkurat slik vi ønsker det. Slike kamper gir oss gode referanser.  Kråkerøy var gode, men det var også vi – og det var moro å se engasjementet og vinnermentaliteten ute på banen.  God prestasjon av alle – og det er faktisk viktig å presisere at vårt langt er ungt!  I går hadde vi med to siste-års-juniorer og det er lenge siden sist.  All ære og takk for innsatsen til Erikas og Kjenar!  

Må dessuten passe på å takke fansen som alltid er med på kamper; uansett være og føre – uten dere så hadde det ikke vært mulig å spille alle disse kampene!   Nå blir det noen dager fri – og vi får håpe at Drøbak-Frogn gjør jobben sin og tar minimum ett poeng mot SFK i den siste kampen.  Da vil definitivt andreplassen være vår.  I tillegg så nådde vi målsettingen om topp-3 og vi fikk mellom 18-21 poeng!  Well done lads!!!  


Kampfakta – serierunde 9 KM 19 Avd. 2:

Kråkerøy IL 2 - Kvik Halden FK 3-3 (0-0)

Hovedbanen på Kråkerøy ….

Tilskuere: vanskelig å se hvor mange det var da de fleste måtte stå hundrevis av meter fra banen ….. men de trofaste fra Halden fortjener «kred»!

 

Mål

Tid

Målscorer

Assist

0-1

48 min

Adrian

Markus

0-2

51 min

Erikas

Konrad

1-2

63 min

 

 

2-2

70 min

 

 

2-3

76 min

Markus

Adrian

3-3

83 min

 

 

Kvik Halden FK: Ludvig Wille, Max Olsson, Konrad Thorvaldsen, Markus Manirakiza, Erikas Adukonis, Gustav Hovde, Laurits Holden, Simen Ottestad Hansen, Trim Shabi, Kjenar Ahmad, Adrian Mjekiqi, Filip Eidem, Altin Shabi, Isa Mirza, Anders Back, Simen Eriksen, Andreas A. Erntzen og Simen De Graaf.


0 Kommentar

G16: Seier mot Ekholt

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 20. Okt 2020

Vi hadde 7 seire på rad og med minimum uavgjort ville vi være sikret en seriefinale mot Ås hjemme på Strupe mandag 26.10. Ås har også vunnet alle sine kamper, men har en bedre målforskjell enn oss.

Banen på Ekholt er mindre enn hva vi er vant til og med et hjemmelag som gikk ut i 100 og ga absolutt alt i alle dueller ble starten på kampen tøff. De presset høy og sørget for at våre oppspill, både de korte og lange, ble litt for upresise. Det var en jevn kamp uten de helt store sjansen, men etter 20 min scoret Ekholt etter at vi var litt for forsiktige i et per dueller.

Vi tok sakte, men sikkert mer over kampen og Heidar forsøkte å få gutta til å variere oppspillene slik at Ekholt måtte legge seg noe lavere. Vi følte at de ville slite seg ut og at presset deres ikke ville holde helt inn. Heidar brukte pausepraten godt og fikk justert et par småting samt at vi fikk inn friske og raske føtter. Gutta var konsentrerte og responderte godt. Vi tok kjapt tak i kampen etter pause og var det førende laget. Vi skapte et par store sjanser uten å score og da fryktet de fleste at det skulle «være den dagen» hvor alt mislyktes. Når ett lag presser på åpner jo det alltid for kontringer i mot og uten en meget god Noah Strøm i målet hadde det fort stått 2-0.

Etter ca. 65 min løsnet det endelig, Lucas Fritzen jaget en ball de fleste trodde han ikke rakk, men han vant duellen med keeperen og fikk satt opp Bjørnar Pedersen som selvsagt var på rett plass foran mål. (Til info var dette Lucas F sin debut på G16 laget, han er egentlig G14 spiller og har spilt fast på årets G15 lag) Kvikke gutta fikk blod på tann og tok fullstendig over kampen, Ekholt virket slitne, men ikke ufarlige på kontringer og nok en super redning fra Noah hindret mål til hjemme laget. Vi var fortsatt det førende laget og det var absolutt ikke ufortjent når Markus Grimstad satte 1-2 etter pasning fra Lukas Lundberg. Klokka viste nå 71 spilte minutter og vi følte seieren var sikret, iallfall uavgjort som vi måte ha. Kun 5 minutter senere byttet Markus og Lukas L roller og Lukas satte kontrollert inn 1-3 til polkagrisene.

Det ble en fult fortjent seier til Kvik og alt ligger til rette for en skikkelig seriefinale mot Ås neste uke. Gutta jobbet hardt som et lag og stod opp for hverandre i denne kampen og den viset viktigheten av å ha en god tropp med seg på kamp. Vi må nok opp et par hakk til Ås kampen, men det er vi sikre på at de klarer.


KAMPFAKTA

Ekholt-Kvik Halden FK 1 - 3 (1-0)

Mål:

1-0

1-1 Bjørnar

1-2 Markus

1-3 Lukas L

Kvik Halden FK: Noah Strøm, Leonit Mjekiqi, Samuel Atayo, Adrian Urke, Mats Vik Pettersen, Kristoffer Mjølnerød, Aksel Lund, Jonas Danielsen, Olve Stensrud, Dennis Wetby, Jesper Bjørneby, Markus Grimstad, Oscar Gabrielsen, Bjørnar Hoseth Pedersen, Lukas Lundberg og Lucas Fritzen. 

 


0 Kommentar

G19: Enda en seier etter en tøff batalje på Moa

Postet av Kvik Halden Fotballklubb den 19. Okt 2020

Et mer eller mindre flunkende nytt kunstgress og fantastisk vær gjorde at rammen for en kamp på Greåker ikke kunne ha vært bedre enn det var i går ettermiddag!  Moro for guttene å «suge til seg» atmosfæren på Moabanen – og det er faktisk ganske heftig at det nettopp er den banen som har fostret Norges mest følsomme venstreben noensinne!  Raymond Kvisvik var en «stor» fotballspiller – noe som Kvik Halden FK også hadde gleden av for en rekke sesonger siden! 

Med seier i gårsdagens kamp så var det noen som hadde regnet ut at andreplassen var sikret – og målsettingen var dermed ganske klar!  Helt konkret så ønsket Kent og Ronny at man skulle opprettholde samme intensitet og spilleglede som man gjorde for noen dager siden mot HSV.  Man skulle forsøke å gjenskape prestasjonen!

I kampens første del viste guttene lite tegn til gjenskaping – dessverre!  Det var dårlig balltempo, store avstander og liten vilje til å true disse berømte rommene!  Vi slet med å komme oppi motstanderen, gav bort mye rom og var upresise med ball.  Med andre ord; ikke spesielt bra.  Heldigvis så var ikke Greåker så veldig mye bedre  Det var et fysisk lag som forsøkte å presse oss, men ble fryktelig upresise når de nærmet seg vår forsvarsfirer.  Vi gjorde en omrokkering sentralt og fikk løst mye av det defensive problemet. Samtidig så løftet vi indreløperne høyere opp i mellomrommet – og viips så ble vi ganske mye farligere. Vi fikk ned antall touch på ballen og fikk mer overtall.  Det var ikke direkte ufortjent at vi gikk opp i ledelsen etter 14. minutter ved Gustav.  Servitør var Isa som gjorde ett godt stykke arbeid på sin side og la flott inn til Gustav.  Noen vil hevde at den var ferdigscora, men en må jo dytte den inn også!  Vi tok gradvis mer og mer over kampen, men skapte kun noen halvsjanser før vi faktisk fikk den «farlige» tomålsledelsen rett før pause!  Det var et mønsterangrep – og Markus som var sistemann er nødt til å dele den «gållen» med Isa som nok en gang gjorde som han ville på høyresiden.  Psykologisk viktig scoring rett før pause - var faktisk det siste som skjedde før dommeren blåste av.  Tavla på Moabanen viste 0-2!

I pausen var det fokus på ett par ting; bevegelsene foran ballfører måtte bedres, mer direkte utfordringer i lengderetning og generelt forsøke å skape et bedre og høyere balltempo!

Vi startet andre omgangen meget god og kom til mange sjanser.  Nok en gang stod vi høyt og presset Greåker til å gjøre enkle feil. Med god uttelling så kunne vi ha ledet med både fire og fem mål, men dessverre så klarte vi ikke å omsette disse store sjansene.  Hjemmelaget reduserte til 1-2; ut av ingenting  og plutselig ble det spenning i kampen igjen.  Nok en gang ble vi straffet i bakre ledd etter feilvalg, men det lærer vi av!  Resten av kampen ble vi presset lave - uten at hjemmelaget kom til veldig store sjanser. Tvert imot, vi hadde noen skumle overganger som fort kunne ha endt med scoring.  Guttene jobbet godt og lettelsen var stor når dommeren til slutt blåste av kampen.  Det ble unødvendig spennende i en kamp vi burde ha avgjort lenge før hjemmelaget fikk sin redusering.  Uansett; tre nye poeng – og på toppen av tabellen for første gang denne sesongen (selv om den lyver litt …)!

Kort oppsummert; vi vinner en tøff bortekamp og guttene jobber hardt.  Vi sikret andreplassen – og det var en av sesongens målsettinger.  Noen lag kan få like mye poeng som oss, men vår målforskjell vil uansett være for god!  Når det gjelder den siste kampen så ryktes det om at masse fans fra Halden vil ta turen til Kråkerøy – og selv om man kan være 600 på tribunen så bør man nok beregne god slik at man får både plass på tribunen og ikke minst rekker kampen før den starter!  


Kampfakta – serierunde 8 KM 19 Avd. 2:

Greåker IF - Kvik Halden FK 1-2 (0-2)

Greåker kunstgress; kanskje Østfolds beste.

Tilskuere: var den del – også fra Halden 

Mål

Tid

Målscorer

Assist

0-1

14 min

Gustav

Isa

0-2

45 min

Markus

Isa

1-2

73 minKvik Halden FK: Ludvig Wille, Max Olsson, Konrad Thorvaldsen, Markus Manirakiza, Bauma Batundi, Gustav Hovde, Laurits Holden, Kristian Lund, Trim Shabi, Kjenar Ahmad, Adrian Mjekiqi, Filip Eidem, Altin Shabi, Isa Mirza, Anders Back, Simen Eriksen og Simen De Graaf.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline